Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Elrendelték a nyomozást a Tettye Forrásház korábbi ügyeiben

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

A Tettye Forrásház Zrt. jelenlegi vezetője a pécsi önkormányzati cégek átvilágítása és az ezt követő elemző munka nyomán tett feljelentést a cég korábbi, még az előző, fideszes városvezetés idején felmerült ügyei miatt. Ezeket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egyesítette, és elrendelte a nyomozást- írják.

Az egyik, immár nyomozással érintett ügy az a 40 millió forintos hitel, amelyet 2016. májusában, a Zsolnay-háborúként elhíresült események idején a Tettye Forrásház Zrt. nyújtott a Ledina Kerámia Kft-nek. A törzstőkétől eltekintve egyébként vagyontalan, tevékenységet nem folytató, telephellyel és eszközökkel nem, ám 112 - munkát nem végző - munkavállalóval rendelkező, a cégnyilvántartásba be nem jegyzett Ledina Kerámia Kft. úgy kapott 40 millió forint kölcsönt a hitelezéssel egyébként nem foglalkozó Tettye Forrásház Zrt.-től, hogy erről egy nem szabályszerűen összehívott rendkívüli igazgatósági ülés döntött. A közpénzből nyújtott, fedezetlen hitelből fiktív munkaszerződések alapján, az abban foglalt kötelezettségek teljesítése nélkül, munkabér jogcímén eszközölt kifizetéseket a Ledina Kerámia Kft- tudatják.

A másik ügy földmunkák biztosításához kapcsolódik. A rendelkezésre álló adatok alapján 2016. decembere és 2019. decembere között összesen 69,2 millió forintot költött a Tettye Forrásház Zrt. földmunkákhoz jelzőtáblák és lámpák bérlésére ahelyett, hogy összesen egy-két millió forintért megvette volna azokat.

A rendőrök egy harmadik ügyben is nyomozni fognak. A pécsi Tettye Forrásház Zrt. igazgatósága 2015. decemberében ülést tartott az egyik igazgatósági tag, dr. Szabó Iván budapesti ügyvédi irodájában. Az igazgatóság egyebek mellett két tanulmány megrendeléséről határozott. Ezek összesen több mint bruttó 11 millió forintba kerültek. Az átvilágítás és az azt követő elemző munka alapján a tanulmányokban közös, hogy a kiírásnak nem feleltek meg, feleslegesek voltak, javarészt jogszabályok egyébként bárki számára hozzáférhető gyűjteménye alkotta az anyagokat. Közös bennük továbbá, hogy a meghívásos eljáráson nyertes mindkét cég - Bally Holding Trust Kft. és Greek Solution Kft. - Bozóki János, dr. Szabó Iván szomszédja, barátja és korábbi üzlettársa érdekeltségébe tartozott. Dr. Szabó Iván nevét a 2009-es pécsi vízműfoglalás idején, majd a Zsolnay-háború és a Ledina Kerámia Kft. megalapításakor ismerhette meg a közvélemény, Bozóki János pedig később az utóbbi cég tulajdonosaként tűnt fel- írják.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a fenti ügyekben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást.

A pécsi Fidesz piszkos ügyei nyomán történt elszámoltatási lépésekről beszámoltunk itt és itt.

Forrás: Pécsi STOP

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.