Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ellenzéki pártok helyzete

Az ellenzéki pártok nagy kormányváltásra készültek az idei országgyűlési választáson, ami aztán mégis elmaradt. Habár az előrevetítések már jelezték, hogy a Fidesz túl erős lábakon áll, a választás napján azonban sokkal nagyobb és jobb eredményt kapott a kormánypárt, mint amire az ellenzék számított. Hogy a Fidesz ismételten 2/3-ot szerzett, annak nem más az oka, minthogy az ellenzéki pártok sem összefogni nem tudtak, se megszólítani a kormánypárti szavazókat.  

Közrejátszott természetesen a Fidesz provokatív és szélsőséges választási politikája, ami néhol csúfos, keményen megalázó volt, de még az ellenzéki politikusok múltját és szavait kiforgatva is szereztek előnyt. Nem beszélve a média kihasználásáról, ellenséges vagy éppen hazug reklámjaik vetítéséről. Ez adta azt a hátszelet, amit már az ellenzéki pártok nem tudtak felülmúlni, még ha hasonló eszközökhöz is folyamodtak. A magyar emberek félelmét, a migrációt is bevetette a kormánypárt, ami végkép lerombolta a hőn áhított kormányváltást.  

A legerősebb ellenzéki párt szenvedte el a legnagyobb veszteséget. Nem volt elég, hogy Vona Gábor lemondott a pártelnöki pozíciójáról és a parlamenti mandátumait sem vette át, ami eleinte erősen megborította a Jobbikot, de még belső káosz is kirobbant a döntése miatt. Ennek ellenére az ellenzéki pártok közül a Jobbik még mindig a legerősebb, hiszen listás szavazaton több mint egymillió ember szavazott rájuk. Összefogások is létrejöttek, mint például a Párbeszéd-MSZP képében, így a listás szavazatok harmadik helyét vehették át, több mint félmillió szavazóval. De mégis, hogyan fogják tudni az ellenzéki pártok feltornászni magukat a kormánypárt szintjére, ami jelenleg a külpolitikai életet is erőteljesen befolyásolja?  

A válasz egyszerű, de kivitelezése már sokkal bonyolultabb és nézetfüggő.

A politikai szövetségek segítséget nyújtottak a pártok jobb választási szereplésében, de semmit nem ér, ha kisebb csoportokra bomlanak. Egységes és kiforrott pártszövetségekre lesz szükség, ha valóban kormányváltást akar az ellenzék négy év múlva! A fővárost, de főleg a vidéket is jelenleg a Fidesz szavazói köre uralja, így tehát meg kell győzni az embereket arról, hogy amit a kormánypárt jelenleg csinál, az nem tesz jót az ország helyzetének. Az ok, ami ezt szinte ellehetetleníti, az maga a pártok politikai nézete. Mind szocialista, liberális vagy éppen demokrata és ezek ötvözetei nem kívánnak egymással összeállni, vagy szinte lehetetlen feltételekkel, amit megnehezítenek a pártok különböző tervei. Amíg nem tudnak közös nevezőre jutni és közösen egy pártként gondolkozni és cselekedni, addig ebben az országban bizonytalan ideig lesz kormánypárt a Fidesz.  

Saját maguk esélyét züllesztik szét az ellenzéki pártok, amíg a Fidesz kihasználja a hatalmából és pénzügyi előnyeiből származó esélyeit. Mind e mellett még mindig nem javul az egészségügy és még devizakárosultak ezreit semmizik ki és lehetetlenítenek el. A KDNP kezdeményezésére bevezették a magáncsőd intézményét, de nem nyújtott megoldást a problémára. Magasabb szintre kell hozni az ellenzéki politikát, és egy sokkal sötétebb, erőszakosabb, provokatívabb jellemmel kell felruházni, a jelenlegi helyzethez fejleszteni, mert e nélkül lassanként a pártok elveszítik szavazóikat és meggyengülve, választásról választásra ellehetetlenülnek, majd megszűnnek létezni. A Fidesz egyeduralma még mindig megtörhető, mert közel sem a jobbnál jobb döntéseikért szavaztak a magyar emberek rájuk, csupán a migráció elé egy görbe tükröt állítottak, így tévesztették meg a szavazókat.

Németh Gergely

Pécs

Csak néhány pécsi polgár jelent meg tegnap a Városházán a közmeghallgatáson, közülük mindössze hárman intéztek kérdéseket a város vezetőihez. Illetve csak az alpolgármesterekhez és a főépítészhez lehetett kérdést intézni, hiszen polgármester úr nem tartotta fontosnak, hogy megjelenjen ezen az alkalmon.

Sok véleményt, írást kapunk, és ez adta az ötletet, hogy fiatal olvasóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy oldalunkon megjelenhessen cikkük. Először Németh Gergely írását tesszük közzé.

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt, számos egyéb munkakörben alkalmazott dolgozót felölelő – szakképzési rendszer megmaradt szabadságának utolsó darabjait.

Megkezdődött Pécs város közgyűlésének novemberi ülése, és már a napirend előtti felszólalások során felkaphatta a fejét, akinek füle van a politikához. Fogarasi Gábor felszólalásával kezdődött, aki a 22-es busz fordulójának veszélyességére hívta fel a figyelmet.

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Sok véleményt, írást kapunk, és ez adta az ötletet, hogy fiatal olvasóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy oldalunkon megjelenhessen cikkük. Először Németh Gergely írását tesszük közzé.

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt, számos egyéb munkakörben alkalmazott dolgozót felölelő – szakképzési rendszer megmaradt szabadságának utolsó darabjait.

A hatalom személyiségtorzító hatása közismert. Nem tudom elképzelni, hogy az angol királynő szotyolát köpköd a híres ascoti lóversenyen, hogy bármelyik civilizált ország vezetője a parlamentben a neki feltett kérdésekre szinte soha nem válaszol...

Miután a Fidesz-KDNP napok alatt megszüntette a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, egyes kormányzati megszólalások további negatív üzeneteket küldenek azoknak a magyar fiataloknak, akik még mindig azon dolgoznak, hogy önálló otthonra tegyenek szert Magyarországon.

"Innen üzenem rokonaimnak, barátaimnak, a Jobbik tagjainak, szimpatizánsainak, az ellenzéki gondolkodású magyaroknak és az egész társadalomnak, hogy nincsen szeretőm, nem csalom meg a feleségemet, boldog házasságban élünk és neveljük gyermekünket"

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.