Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Egyes pályán: Fogarasi Gábor!

Kedden mutatták be sajtótájékoztató keretében a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjét a Baranya 1. számú választókerületében. Fogarasi Gábor pécsi önkormányzati képviselő száll harcba várhatóan a Fideszes Csizi Péter és az MSZP-s Szakács László ellen.

Fogarasi Gábort Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője mutatta be, elmondása szerint soha ilyen nagy szükség nem volt még ebben a körzetben olyan politikusra, aki ismeri és meg is követeli a felelős gazdálkodást, aki figyel arra, hogy ne felesleges látványberuházások épüljenek, hanem a valóban problémás területeket, az egészségügyet és az oktatást fejlesszék. Hegedűs Lórántné a kiemelt feladatok között az európai bérunióért folytatott politikát, a közösségépítést és -szervezést említette, valamint az átlátható személyzeti politikát, amelyben nem a Fidesz által favorizált négyes, a sógor, a koma, a retye és a rutya jut szerephez.

Fogarasi Gábor bemutatkozásában hangsúlyozta, hogy 1985-ben született Pécsett, itt élte le az életét, ezért tisztában van a várost és lakóit sújtó problémákkal. Fontosság sorrend nélkül hozta a szóba az eladósodás megállítását, és itt nem csak a városra, hanem a devizahitelesekre is kitért, a bérunió fontosságát, hiszen ma már azon túl, hogy a fiatalok külföldön vállalnak munkát, viszik magukkal a gyerekeiket, sőt a szüleiket is, egész családok költöznek el. Kitért az egészségügy eszközhiányára, illetve az itt dolgozók alacsony fizetésére, kiemelten kezelné az állami bérlakásépítési programot, ami munkahelyeket teremtene, és megszüntetné azt az áldatlan állapotot, hogy vannak, akik húsz évre várnak önkormányzati bérlakásra. Szintén súlyos problémának látja a közbiztonság helyzetét, hiszen Pécs rendre brutális bűncselekményekkel kerül be a sajtóba, ezen a rendvédelmi szervek létszámának növelésével, és anyagi megbecsülésükkel lehetne javítani.

Pécs

Gyimesi Gábor

A héten tartották Budapesten a kínai kormányfő részvételével azt a diplomáciai csúcsértekezletet, amelynek keretében Orbán Viktor több fontos gazdasági szerződést kötött Kínával. Ennek keretében Páva Zsolt is aláírt egy megállapodást a kínai érdekeltségű ZTE céggel, amelyet Gyimesi Gábor, jobbikos képviselő facebook bejegyzésében kritizált.

SZ.P.: Nehéz volt elérni a képviselő urat, hogy interjút készíthessünk Önnel.

Mármint a város csődhelyzetével kapcsolatban sorra jönnek elő olyan meglepetések, amiről sem a városvezetés, sem Csizi Péter, sem a múltban ragadt elmúltnyolcévező Hoppál Péter, pénzügyi tényfeltáró államtitkár nem beszélt.

Az idei évben is megrendezésre kerül immáron 9. alkalommal a DPSE által szervezett Fuss a Rákgyógyításért rendezvény.

Külföld

Sajnos életünk részévé váltak a terrortámadások. Ebben a cikkben görbe tükröt állítunk az európai emberek tehetetlensége és naivitása elé, hogy miként reagálnak egy-egy terrorcselekményre.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.