Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Együttműködnek az ellenzéki pártok az önkormányzati választásokon

Közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum, hogy az ősz önkormányzati választások során koordinálni fognak egymással. A pártok képviselői elmondták, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelöltet állítanak a Fidesszel szemben. A közös polgármester kérdésében még egyeztetni fognak.

Szerda délelőtt jelentette be, öt ellenzéki párt, hogy az őszi önkormányzati választások során koordinálni fognak egymással, hogy mind a 18 egyéni választókerületben a Fidesz jelöltjével szemben, egy közös jelölt indulhasson. A pártok képviselői egyetértettek abban, hogy a város és a pécsiek érdeke a Fidesz leváltása Pécsen.

A felszólalásokat a Kunszt Márta a DK önkormányzati képviselője kezdte, aki ismertette, hogy a pártok megegyezésre jutottak abban, hogy mind a 18 pécsi választókerületben egy-egy jelöltet fognak a pártok indítani és a jelöltekről egyeztetni fognak egymással.

Fogarasi Gábor a Jobbik önkormányzati képviselője elmondta, hogy a pártok egyetértenek a közös célokban, ami mindenekelőtt a Fidesz leváltása Pécsen, valamint kijelentette, hogy a közös jelöltek állítása a pécsiek érdekeit szolgálják. A képviselő szerint a koordináció lehetőségének megteremtését Pécs érdekei kívánták meg.

Keresztes László Lóránt az LMP társelnöke, kifejtette, hogy az elmúlt 10 év Fideszes városvezetésének köszönhető a város folyamatos leszakadása, valamint az is, hogy 13 ezer ember hagyta el a várost, elsősorban megélhetési problémák miatt. Az LMP társelnöke szerint a Fidesz megbuktatása az elsődleges cél, ennek érdekében az LMP más pártokkal is együttműködik Pécsen.

Gulyás Emil, az MSZP pécsi elnöke kijelentette, hogy a pécsi pártok egyeztetnek arról is, hogy miként tudják a legtöbb szavazót az urnákhoz szólítani, amivel biztosítható a Fidesz legyőzése Pécsett. A párt pécsi elnöke reményeit fejezte ki, hogy az ellenzék győzelme esetén a várost egy új és fejlődő pályára tudják állítani és Pécs ismét egy kívánatos hely lehet a polgárok és a befektetők számára.

Péderi Tamás, a Momentum helyi elnöke szerint Pécs rossz városvezetése elsősorban a fiatalokat érinti, a változáshoz pedig a fiatalokra is szükség van, akiknek a bevonása a közéletbe kiemelt fontosságú.

Újságírói kérdésre Keresztes Lóránt ismertette, hogy a közös polgármester jelöltet illetően lesznek még egyeztetések a pártok között, de az LMP számára a jelölt személye még nyitott valamint egyetért abban Mellár Tamás országgyűlési képviselővel, hogy a jelöltek transzparens módon mutassák be programjaikat. Az LMP társelnöke szerint olyan jelöltre is szükség van, akit minden ellenzéki párt támogatni tud és nem csak az ellenzéki, hanem a Fideszben csalódott szavazókat is meg tudja megszólítani. Az LMP szerint a polgármester jelölteknek, a nyár folyamán kell elnyerniük a szavazók támogatását.

Gulyás Emil hozzátette, hogy kitartanak a DK és a Momentum által is támogatott Péterffy Attila mellett, de nem zárkóznak el más alternatívától sem és bíznak benne, hogy a többi párt is támogatni tudja majd a jelöltjüket. Kunszt Márta jelezte, hogy a pártok megfogják keresni azt a technikát amin keresztül egy polgármester jelöltet indíthat az ellenzék.

Keresztes László Lóránt ismertette azt is, hogy az ellenzéki pártok egy több hónapon átívelő részvételi programot is lebonyolítanak, amin keresztül lefektetik az együttműködés közös elvi alapjait. Ehhez a programhoz a pártok várják a helyi civil szervezetek javaslatait is.

Kunszt Márta kitért arra is, hogy a közgyűlésben helyet foglaló pártok eddig is együtt tudtak működni bizonyos ügyek mentén. Péderi Tamás szerint a város jó pályára állítása mindenkinek érdeke, ezért is ültek le egymással tárgyalni.

Az ellenzéki koordináció hírére a Fidesz is reagált. A kormánypárt a már tőle megszokott stílusában reagált hírre, kifejtették többek között, hogy:

  • az ellenzék Soros kottájából játszik
  • Gyurcsánytól tanult trükkökkel próbálják megszerezni a hatalmat
  • migránsvárost csinálnának Pécsből
  • pusztán a hatalom megszerzése érdekli őket
  • A Fidesz „eltakarításán” kívül nincs programjuk

A Fidesz közleménye tehát a szokásos Soros, migráns és Gyurcsány központú szólamokat hozta csak fel, érdemi reakciót nem tartalmazott. A Fidesz közleményében kifejtette, hogy szerintük az ellenzék becsapja a pécsieket és hogy az ellenzék ismét hazug politikát folytat.

Az ellenzék optimizmusa nem alaptalan, ugyanis Pécsen van reális esély a Fidesz legyőzésére. A pécsi kormányközeli médiumok már rémhírként terjesztik a lehetőséget arra, hogy a jelenlegi városvezetés megbukik.

Gubián Dániel

Pécs

Közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum, hogy az ősz önkormányzati választások során koordinálni fognak egymással. A pártok képviselői elmondták, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelöltet állítanak a Fidesszel szemben.

A Fidesz egyik helyi internetes újságja ezt a kérdést feszegeti eléggé zavaros, és az erőlködéstől izzadtságszagú propagandacikkében.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Nagy tömeg előtt tartott fórumot tegnap Keresztes Lóránt, Demeter Márta, az LMP társelnökei, Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökhelyettese, valamint Puzsér Róbert, amolyan megmondóember.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Minden diktatórikus rendszer megdöntésének pillanata rendszerint olyan eseményhez köthető, amely önmagában értelmezhetetlen, ha az előző évek, évtizedek folyamatait nem ismeri az ember.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.