Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Egy európai végre kimondta a lényeget

Egyórás vitát tartottak az Európai Parlamentben a magyarországi jogállamiságról közel 20 képviselő részvételével. Migránsok, Soros, Putyin, korrupció - a szokásos keretek között zajlott az esemény.

Mindkét oldalról a szokásos paneleket puffogtatták a felszólalók, a Fidesz sorosozott, és megvédi az európai kultúrát a migránsoktól, míg a liberálisok a menekültek jogait és a CEU-t védik. Olaf Stuger, a holland szélsőjobboldali Szabadságpárt politikusa szerint Orbánnak szobrot kellene állítani.

Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője szerint a magyarországi rendszer a gyűlöletre épít, és kiszabadítja a szellemet a palackból. Hozzátette: a politikai küzdelmet nem itt, hanem Magyarországon kell megvívni, minden demokratikus eszközt felhasználva az orbáni rendszer megdöntésére.

A vita lezárásaként Frans Timmermans mondta ki a leglényegesebb gondolatokat: "Konkrét kérdéseket teszünk föl, és ezekre a kérdésekre választ várunk. Ha pedig ezek a válaszok nem felelnek meg az európai jognak, akkor eljárunk.

Magyarország szerencsére úgy döntött, hogy az EU tagjává válik. Ez az ő döntésük volt, egy népszavazás megerősítette.Ha úgy döntenek, hogy egy szerződésen alapuló szervezet tagjává válnak, akkor vállalják azt is, hogy követik a szabályait. A bizottságnak pedig az a feladata, hogy megvizsgálja, betartják-e a szerződést, vagy nem. A szerződés világosan beszél a média függetlenségéről és a hatalmi ágak szétválasztásáról. Erről van szó, nem pedig arról, hogy a migrációs politikája miatt támadunk egy országot.”

Az index.hu cikke alapján.

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.