Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Dr. Léhmann György levele: Kutyából nem lesz szalonna.

2010-ben még a K&H vezető jogtanácsosaként ismert Barcza György főszerkesztőnek Napi Gazdaság c. lapja mai napon a következőket közölte Varga Mihály miniszter nyilatkozatával kapcsolatosan:  http://www.napigazdasag.hu/cikk/14639/
 
"A Kúria június 16-án jogegységi döntést hozhat több, devizahitellel kapcsolatos kérdésben. Varga Mihály kiemelte, hogy sokféle megoldás lehetséges, amelyekről egyeztetni fognak az érintett szereplőkkel. Elmondta, a bankoknak is érdeke, hogy "ettől a problémahalmaztól megszabaduljanak". Hozzáfűzte, hogy kedden már a Magyar Bankszövetség képviselőivel tárgyal, a kormány célja változatlan: ki kell vezetni a devizahiteleket."

Világos. Miután a cikk szerint június 16-án hozhat jogegységi határozatot a Kúria a devizahitellel kapcsolatosan, Varga Mihály már most tudja azt, hogy sokféle megoldás létezhet egy olyan probléma megoldásában, melyről egyelőre senki nem tudja azt, hogy mi az.
 
Azt ebből a néhány sorból nem tudhatjuk meg, hogy Varga Mihály miniszter az egyelőre ismeretlen probléma sokféle megoldásáról miért akar szándéka szerint egyeztetni az érintett szereplőkkel, de azt megtudhatjuk, hogy sokat nem érdekli a Kúriának június 16-i jogegységi döntése Varga Mihály minisztert.
 
Hiszen a jogegységi döntés előtt hat nappal korábban már tárgyal a Bankszövetség képviselőivel egy devizahitel kivezetési kormányzati akció megvalósíthatóságáról. Jóindulattal arra is lehetne gondolni, hogy jövőre nézve látja most hirtelen fontosnak a Kúriai döntéstől teljesen függetlenül Varga Mihály  miniszter megbeszélni  azt, hogy  a bankok  devizahitel szerződést  jövőben ne kössenek. De sajnos az idézett szavak logikája másra utalnak.
 
Arra utalnak, hogy a cikkben említett június 16-i Kúriai jogegységi döntéssel kapcsolatos megbeszélés  fog megtörténni Varga Mihály miniszter és a Bankszövetség képviselői között 6 nappal a jogegységi határozat meghozatala előtt.
 
A többi érintett kizárásával.
 
Azt, hogy honnan tudja hat nappal korábban már Varga Mihály és a Bankszövetség képviselői azt, hogy mit tartalmaz   a  hat nappal későbbi jogegységi határozat, többféle változat lehetséges.
Úgy gondolom, hogy mindenki egyénileg döntse el csekély fantáziával azt, hogy melyik változatot fogadja el, illetőleg gondolkodjon el azon, hogy már megint mit művelnek hazánkban a bankok által kifosztott emberekkel. Jogegységi határozat előtt már nyolc nappal is el lehet gondolkozni ezen. Nem kell ehhez jóstehetség.
 
Valamint ahhoz sem kell nagy fantázia, hogy a Varga Mihály miniszter által említett érintettek adósi oldalon mondjuk a CÖF, vagy ehhez hasonló adósi képviselet lesz.
 
Siófokon 2014. junius 8. napján.
 

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.