Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Dráma, vagy bohózat

Lehet választani, kinek mi tetszik. Balról nézve, jobbról nézve. Lentről látva, fentről figyelve. Érdekek és érzelmek fogságában, vajon te kit választanál? Baloldali ringlispílben szédülnek a káderek. Napszúrást kaptak egyesek, vagy csak nosztalgiáznak a régi dicsőségeken? Mi az erősebb, a majd mi megmondjuk nektek, vagy a tegyetek, amit akartok? Egyeztetés, vagy különállás, még mindig itt tartunk, vagy már túlléptünk ezen? Ki írt alá és ki nem? Lehet-e még innen továbblépni, vagy egy helybe topogás lesz a vége, netán visszalépés. Mi lesz veled ellenzék? Harakiri a baloldalon, vagy csak az orbáni rendszer tehet minderről? Te miként látod mindezt? Van merszed ország-világ előtt elmondani? Vagy inkább nem szólsz egy szót sem!

Dráma, vagy bohózat. A Nemzeti Vigyorgó Kárörvendők – NVK, fülig érő szájjal konstatálják az ellenzék epilepsziás politikai rohamait. A baloldali szimpatizánsok meg írják a maguk drámai, vagy bohózati egy felvonásosait. Ilyesmiket: „Teszitek hülye kis játékaitok az én zsebemre, s közben a törpe, összes lakája, meg a jobbik, röhögve veri a sámándobot, avat stadiont, lop féktelenül, ti BARMOK!!!!!
Sem nem demokraták vagytok, sem pedig a szó tisztességes értelmében értelmezhető ellenzék – csupán egy szánalmas társaság!”

Másutt meg, miközben egyeseknek fontosabb Győzike sorsa, meg Taureg Kossuth-téri zsibvására, ez olvasható: „Korábban az ellenzék köreiben sok bosszúságot okozott, hogy a szocialisták egyes politikusai úgy politizáltak, hogy piócának tekintették mind a Demokratikus Koalíciót, mind az Együtt-PM-et. Noha Tóbiás József szocialista elnök új hangot ütött meg, kimondva, hogy a "kiszorítósdi" nem vezet sehová, mégis néhány kerületben szervezete ezt érezte.”

Nincs mese, el van ez szabva rendesen, hogy finoman szóljak, s ne sértsek meg senkit azzal, hogy keresetlen szavakkal illetem a helyzetet. Mi van a baloldalon, mi van az ellenzék térfelén? Harakiri, vagy csak perpatvar? Humorra veszik a figurát, vagy véresen komolyra?
Tán Havas Henrik, vagy Bayer Zsolt fogja megmondani a tutit, ismerve habitusukat, vagy soha nem fogják megtudni, hogy errefelé, az isten háta mögötti pár száz lelkes kis faluban tucatnyi ember van ki értelmesebb, mint ők, csak, hogy a nép ezt nem tudja, annak nincs más oka, mint az, hogy ők nem írogatnak és nincsenek képernyőn.

Dráma, vagy bohózat? Vágó István mondja erről a mai világról: „Normális társadalomban menne is, de a mi országunk most nem normális. Úgy tapasztalom, hogy elképesztő mélységekig jut el a hatalom akarata. Csak egyetlen példa; Vágó Bernadettet, az Operettszínház kiváló énekesét egy vidéki városban nem engedték fellépni, mert azt hitték, a lányom. Ha a művésznőt, akit nem is ismerek, emiatt letiltották, képzelje el, nekem milyen lehetőségeim vannak. Azoknak sincs munkájuk, akik nem közszereplők, de valamikor elkövettek valamit, amiből egyértelműen kiderült a világnézetük. Nem állítom, hogy a hatalom utánuk nyúl, de akik pozíciójuk révén mások sorsáról döntenek, tudják a dolgukat. Állítólag már nem feketelisták vannak, hanem fehér listák, azok neveivel, akiket lehet foglalkoztatni. Ha nem vagy rajta a listán, nem kapsz munkát.” Én még hozzátenném, ha a fradista stadionnyitó meccsén Orbán kifütyülését is cenzúrázzák már, akkor jogos a kérdés, hova jutottunk?

Dráma, vagy bohózat?  Döntse el az olvasó! Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!

forrás: www.hirhatar.hu, Adorján György

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.