Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

DK: így értékelték a választások eredményét

Küzdelmünk ma este vereséget szenvedett, a kormányváltók ellenzékben maradnak. Ettől azonban nem változott meg, hogy mit gondolunk: azokkal vagyunk együtt, akik egy másik Magyarországban hisznek - mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke vasárnap késő este tartott beszédében pártja választási központjában.

Beszédét, amelyet a DK vezetőinek - Vadai Ágnesnek, Molnár Csabának és másoknak - gyűrűjében mondta el, a helyszínen, a fővárosi New Orleans Clubban mintegy ötven-hatvan híve előtt.

"Orbán önkénye, keleties fordulata, a szegényeket megvető undora nem felemel bennünket, hanem letaszít. Tiszteletben tartjuk a választók akaratát, de ettől ezt a hatalmat még soha nem fogjuk legitimnek tekinteni, a szó történelmi, morális értelmében" - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

Kitért arra, hogy a kormányváltók sokasága hisz egy olyan Magyarországban, amelyben mindenki úgy élhet, ahogy gondolja, egy olyan országban, amelynek alapeszménye a szabadság, és ahol azok, akiknek nehezebben megy, számíthatnak arra, hogy a többség megpróbálja viselni gondjait.

"Egy olyan országban hiszünk, ahol nem a hatalom szabad, hanem a nép. Ahol nem megbélyegzés jár, ha szegény, ha elesel, ha úgy gondolod, többre vagy képes. Kellenek még napok, hetek, hónapok ahhoz, hogy értsük, ma a magyar választók jelentős része egy miénkkel ellentétes világra szavazott. Eszméinket, álmainkat azonban nem adjuk fel" - szögezte le a DK elnöke.

Szerinte a 20. századi tragikus magyar történelemben tucatnyi példát találni arra, hogy a népsokaság lelkesülve választott egy rossz történelmi utat, és amikor jött a kijózanodás, azt csalódás, tragédiák követték.

A pártelnök hozzátette: kívánja, egyszer jöjjön a józan felismerés, hogy dönthettek volna másként is. "A Demokratikus Koalíció engesztelhetetlen ellenzéke lesz Orbán Viktor rendszerének és kormányának. Ma este nem sikerült győznünk, holnaptól újra megpróbáljuk, tovább kell menni".

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy ha van politikus, aki háborút visel az európai eszmények ellen, akkor az Orbán Viktor.

Végül azt is megjegyezte, hogy nem fogja bántani Mesterházyt, Bajnait vagy Fodort. "Lehet, hogy egyikünk-másikunk nem tette jól a dolgát, de tisztességgel tette" - fűzte hozzá.

képen: Budapest, 2014. április 6. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a párt eredményváró rendezvényén a VI. kerületi New Orleans Clubban az országgyűlési képviselő-választáson 2014. április 6-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

forrás: MTI
 
 

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Az utóbbi időben megjelent közvélemény-kutatási eredményekhez képest a Civitas szerint nem a DK, hanem a Jobbik jelenleg az ellenzék legerősebb pártja.

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.