Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizhahitel – Léhmann György ismét levelet kapott

„Levélváltásom teszem közzé arról, hogy miként is állunk devizában nyilvántartott forint hitelszerződés ügyben - többek között.”
 
Tisztelt Ügyvéd Úr!
 
Az OTP látva az események részükre kedvezőtlen alakulását, még a Kúria jogegységi határozata előtt jobbnak látta felmondani a szerződésünket, gondolva arra, hogy egy számukra hátrányos bírósági ítélet következményeként így legalább nem marad érvényben a "tisztességtelen szerződési feltételek" kivétele után a kölcsönszerződésünk.
 
Még az utóbbi időben történt "devizahiteles megvilágosodás" ellenére is találtak olyan közjegyzőt, aki felelősségének teljes körű elhárítása mellett, miszerint "ezen közjegyzői tanúsítványba foglalt jognyilatkozat gazdasági tartalmának kialakításában a közjegyző semmilyen formában nem vett részt, így azért felelősséggel nem tartozik", bírói hatáskörrel felruházva kiállította az egyoldalú ténytanúsítványt, melyet akár végrehajtási záradékkal is hajlandó ellátni, amennyiben nem fizetjük meg a pénzintézet részünkről másfél éve bírósági úton vitatott tisztességtelen követelését.
 
Egyszerűen téboly...
Ez olyan, mintha a bíróság bizonyítás nélkül, egyszerű bemondás alapján, a védekezés lehetőségét kizárva ítélné el a vádlottat.
Véleményem szerint egy vitatott szerződést jogerős bírói ítélet hiányában nem hogy végrehajtani, de még felmondani sem lehet! Esetleg tévedek?
Természetesen a közjegyzői tanúsítványban foglaltakkal kapcsolatban ellentmondással éltünk, melyet a szóban forgó közjegyző "annak elbírálására hatáskörrel és illetékességgel nem rendelkezik" megjegyzés mellett továbbított a pénzintézet felé.
 
Tehát a közjegyző "elítél" tartalmi bizonyítottság hiányában, ugyanakkor az ellentmondással kapcsolatosan hatáskörrel nem rendelkezik. Egyszerűen nem találok szavakat...
 
Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd ilyen országban kell élnem, s hogy a három gyermekemnek nem tudom megmagyarázni, miért is akarják elvenni mindenünket, amiért évtizedek óta megdolgoztunk.
 
Csak remélni tudom, hogy előbb-utóbb, még mielőtt késő lenne, lesz jogérvényesítés ebben az országban is, és nem kell többé elkeseredett, kilátástalanságtól szenvedő, jogfosztott embereknek öngyilkosságba menekülnie, elhagynia szeretett Hazáját, az állandó aggodalmaktól megbetegednie, a pattanásig feszült mindennapok hatására tisztességes családoknak széthullnia...
 
Ügyvéd Úrnak nagyon szépen köszönjük, amit önzetlenül eddig tett, s remélhetően jó egészségben a jövőben is tenni fog értünk, s a hozzánk hasonlóan megtévesztett, kizsákmányolt becsületes magyar családok érdekében!
 
A legmélyebb tisztelettel:
 
S ..........................
 

Pécs

Viszlát a sitten, Döbrögi

„Viszlát a sitten, Döbrögi” felirat fogadja egy hétig Orbánt a várnál

Az ellenzéki jelöltek, akik a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indulnak, leadták a szükséges számú aláírást, Péterffy Attila csapata, tehát teljes. De hol a Fidesz?

A jobbikosok visszavitték a törvénytelenül kihelyezett terézvárosi fideszes plakátokat a Lendvay utcába

Budapesten, Terézvárosban a Fidesz négy nappal a hivatalos kampány kezdete előtt, törvénytelenül kihelyezte plakátjait. A Jobbik ma helyreállította a városképet.

Gábor Európa egyik legkeményebb üzleti környezetében szerzett cégvezetői tudást, melyet szülővárosa, Pécs szolgálatába szeretne állítani.

Fogarasi Gábor már most is olyan képviselőként dolgozik, akinek hivatásában az egyik legfontosabb érték a nyilvánosság és a város tevékenységeinek átláthatóvá tétele, hiszen ebben a tekintetben is nyugodtan kijelenthetjük, hogy városunk soha nem látott mélységekben van.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.