Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizahitel - szerkesztőségi körkérdés a választások előtt

A továbbra is megoldatlan és súlyosbodó „devizahitel”-re fókuszálva olvasóinkat kérdeztük az egyre élesedő választási kampány legújabb ígéreteiről. A híreket vastagon szedve, a moderált válaszokat, véleményeket nevük megjelölése nélkül, dőlt betűvel szedve különítettük el.

„A parlament feladata eldönteni, annyira tömeges-e a probléma, hogy törvénnyel kelljen módosítani a devizahitelesek szerződéseit.”
„Ha a Fidesz marad kormányon, teljes egészében kivezeti a piacról a lakáscélú, jelzálogalapú devizahitel-szerződéseket - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.”

„Na, a Fidesz ezzel kimondta a saját halálos ítéletét. A már amúgy is elkeseredett, a „kivezetés” és a „gyors megoldás” ígéretével többszörösen becsapott autóhiteleseknél óriási dühöt vált ki ez, hiszen teljesen mindegy, mire vett fel valaki „devizahitelt”!

„A lehető legnagyobb bakit követi el a Fidesz ezzel a nyilatkozatával, közvetlenül a választások előtt, mert valójában nem ígér semmit, ismét csak időt húz, és továbbra is a bankoknak kedvez.”

 "…ha a mostani kormány felhatalmazást kap, akkor a következő ciklus végére kivezeti a devizaalapú jelzáloghiteleket a piacról".

„Gyalázat, hogy a Fidesz cinikusan továbbra is hülyének néz minket, választópolgárokat az ilyen ígéretekkel. Komolyan gondolják, hogy további négy évig véreztetnék a már amúgy is roncs adósokat? És mi az, hogy „kivezeti”? Nem kivezetni kell, hanem egy tollvonással megszüntetni, ahogy a szomszédos országokban megtették. A Parlamentből kellene bilincsben kivezetni azokat, akiket ezért a gyalázatos nemzetgyilkosságért felelősség terhel. Lehet, hogy akkor bukna a fél Ház, de egyszer már rendet kéne tenni…”

„a következő parlament, akár törvényt is hozhat a devizaalapon számított kölcsönökről”.

Patacs-Rácváros Pertársaság: „Ugyan már miért kéne újabb törvényt hozni, amikor van ilyen törvényünk, tucatnyi is. Néma József „paragrafuskutatónk” több oldalas érvanyagát már számos pártnak, vezető politikusnak elküldtük, amelyekkel már a bírók sem tudnak vitába szállni, hiszen a hatályos törvények leginkább őket kötelezik. Megalapozott jogi érveink alapján egyetlen tollvonással véget kellene vetni ennek az ámokfutásnak.”

Bárándy Gergely, az MSZP elnökségi tagja sajtótájékoztatón azt mondta: az Ab-határozat rávilágít, hogy az Orbán-kormánynak az elmúlt négy évben is minden eszköz rendelkezésére állt, hogy segítsen a devizahiteleseken.
A kormány ennek ellenére menekült a probléma elől, és a megoldást megpróbálta áthárítani a Kúriára, az Alkotmánybíróságra és európai fórumokra - fűzte hozzá. Szerinte, ha az Orbán-kormány akar, akkor a választásokig hátralévő három hétben is intézkedhet.

„Van bőr a képükön, aljas módon áthárítani a mostani kormányra?! Elsősorban az MSZP lelkén szárad a devizahitel keletkezése és az ebből fakadt nemzeti tragédia! Nemcsak az a szörnyű, hogy még mindig kampányolhatnak, de az is, hogy rosszarcú vezéreik, a Simonjaik nincsenek még börtönben, teljes vagyonelkobzással!. Aki újra hisz nekik, magára vessen, ha ismét elszegényedik, úgy kell annak!”

Az LMP a következő parlamentben újra előterjeszti azt a javaslatát, amelyik a polgári törvénykönyvben tiltaná meg a devizahitel-szerződéseket – ezt a párt társelnöke mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Ez szépen hangzik, ezzel csupán egy bajunk van, ez pedig a politikában kedvelt feltételes mód használata: „tiltaná meg…”És miért csak most, a választások előtt vált ilyen fontossá a probléma megoldása, nem vették észe, hogy a szomszédjaink ezt már régen meglépték? Az LMP nem elég radikális, márpedig itt és most kemény kézre van szükség!”

Jobbik: Z. Kárpát Dániel –A devizahitel az évszázad csalása

Kovács Béla, a párt EP-képviselője, országgyűlési képviselőjelöltje a budapesti rendezvényen, Zuglóban összegyűlt károsultak előtt egyebek közt kijelentette:  „…a szerződéskötések napján történt forintátváltásokkal kell kezdeni a devizahitelesek kérdéskörének rendezését, elvetni a törlesztő-részletek folyamatos megemelését és az időközben történt szerződésmódosításokat, a hitelesek javára keletkezett törlesztő-részleteket pedig vissza kell utalni a megvezetetteknek, vagy a kölcsön összegéből kell leszámolni.

„Igazából a Jobbik áll ki már hosszú ideje és érdemben a „devizahitelesek” megszüntetéséért, nekik van egyedül a károsultak számára is elfogadható megoldási javaslata, a többiek vagy meg sem említik ezt a súlyos és már évek óta húzódó, megoldatlan társadalmi drámát, vagy valami „nesze semmi, fogd meg jól” kampányszöveggel jönnek elő. Nekem a Jobbik a jobbik…”

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt 59 másodperces magabiztos kampány filmjében „jövőbeli időutazásként” már nyertes kormányalakító pártként kampányol (igaz, most már nem ígér főbelövetést): „…az összes tartozást el fogjuk törölni, akár forintban, akár devizában tartják nyilván”.

„Árpádnak igaza van: a Magyar alkotmány mióta védi a külföldi érdekeltségű bankokat a Magyar állampolgárok alkotmányba rögzített jogai helyett? És azt sem értem, miért kell törvényt hozni, mikor van törvény, amit igen durván megszegnek. Az Alkotmánybíróság nem a Magyar polgárok alkotmányban rögzített jogait védi. A Magyar bírói kúria éppen úgy a bűnözők mellé állt, mint félig meddig az alkotmánybíróság. Remélem, a bűnpártoló alkotmánybírákat és a bűnpártoló alkotmánybírákat, felelősségre vonja majd valaki. Mert úgy tűnik, a társadalmi hierachia lépcsőjén, minél fentebb van valaki, annál nagyobb mértékben bűnöző.”

 (Kásler Árpád nem mellesleg Magyarországon elsőként üdvözölte pártja nevében, a Krími népszavazás eredményét, élő közvetítésben a közszolgálati m1 televízió, Ma Reggel című műsorában.)

Ennyit egyelőre a véleményekből. Folytatjuk…

 

Pécs

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Kedden tartotta alakuló ülését Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága. A bizottság legfiatalabb tagja a 25 éves, Baranya megyei képviselő, Schwarcz-Kiefer Patrik lett, akit a Jobbik delegált a testületbe.

Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője és Schwarz-Kiefer Patrik, Baranya megyei önkormányzati képviselő feljelentést tesz a Petőfi Irodalmi Ügynökség adásában elhangzottak miatt.

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt javasolta, hogy János fizetése legyen havonta 2.937.000 Ft. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanakkor nem javasolta, hogy Júlia fizetése emelkedjen. János egy hónap alatt többet keres, mint Júlia egy évben.
MIND A KETTEN KÖZSZOLGÁK. ÖN EGYET ÉRT AZZAL, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FIZETÉSE DUPLÁJÁRA NŐJÖN, MIKÖZBEN JÚLIA FIZETÉSE NEM EMELKEDIK?

Ön teljesen hülyének néz minket?

A Jobbik nem hagyja szó nélkül a fideszes miniszter kommunistamosdatását!

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.