Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizahitel - szerkesztőségi körkérdés a választások előtt

A továbbra is megoldatlan és súlyosbodó „devizahitel”-re fókuszálva olvasóinkat kérdeztük az egyre élesedő választási kampány legújabb ígéreteiről. A híreket vastagon szedve, a moderált válaszokat, véleményeket nevük megjelölése nélkül, dőlt betűvel szedve különítettük el.

„A parlament feladata eldönteni, annyira tömeges-e a probléma, hogy törvénnyel kelljen módosítani a devizahitelesek szerződéseit.”
„Ha a Fidesz marad kormányon, teljes egészében kivezeti a piacról a lakáscélú, jelzálogalapú devizahitel-szerződéseket - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.”

„Na, a Fidesz ezzel kimondta a saját halálos ítéletét. A már amúgy is elkeseredett, a „kivezetés” és a „gyors megoldás” ígéretével többszörösen becsapott autóhiteleseknél óriási dühöt vált ki ez, hiszen teljesen mindegy, mire vett fel valaki „devizahitelt”!

„A lehető legnagyobb bakit követi el a Fidesz ezzel a nyilatkozatával, közvetlenül a választások előtt, mert valójában nem ígér semmit, ismét csak időt húz, és továbbra is a bankoknak kedvez.”

 "…ha a mostani kormány felhatalmazást kap, akkor a következő ciklus végére kivezeti a devizaalapú jelzáloghiteleket a piacról".

„Gyalázat, hogy a Fidesz cinikusan továbbra is hülyének néz minket, választópolgárokat az ilyen ígéretekkel. Komolyan gondolják, hogy további négy évig véreztetnék a már amúgy is roncs adósokat? És mi az, hogy „kivezeti”? Nem kivezetni kell, hanem egy tollvonással megszüntetni, ahogy a szomszédos országokban megtették. A Parlamentből kellene bilincsben kivezetni azokat, akiket ezért a gyalázatos nemzetgyilkosságért felelősség terhel. Lehet, hogy akkor bukna a fél Ház, de egyszer már rendet kéne tenni…”

„a következő parlament, akár törvényt is hozhat a devizaalapon számított kölcsönökről”.

Patacs-Rácváros Pertársaság: „Ugyan már miért kéne újabb törvényt hozni, amikor van ilyen törvényünk, tucatnyi is. Néma József „paragrafuskutatónk” több oldalas érvanyagát már számos pártnak, vezető politikusnak elküldtük, amelyekkel már a bírók sem tudnak vitába szállni, hiszen a hatályos törvények leginkább őket kötelezik. Megalapozott jogi érveink alapján egyetlen tollvonással véget kellene vetni ennek az ámokfutásnak.”

Bárándy Gergely, az MSZP elnökségi tagja sajtótájékoztatón azt mondta: az Ab-határozat rávilágít, hogy az Orbán-kormánynak az elmúlt négy évben is minden eszköz rendelkezésére állt, hogy segítsen a devizahiteleseken.
A kormány ennek ellenére menekült a probléma elől, és a megoldást megpróbálta áthárítani a Kúriára, az Alkotmánybíróságra és európai fórumokra - fűzte hozzá. Szerinte, ha az Orbán-kormány akar, akkor a választásokig hátralévő három hétben is intézkedhet.

„Van bőr a képükön, aljas módon áthárítani a mostani kormányra?! Elsősorban az MSZP lelkén szárad a devizahitel keletkezése és az ebből fakadt nemzeti tragédia! Nemcsak az a szörnyű, hogy még mindig kampányolhatnak, de az is, hogy rosszarcú vezéreik, a Simonjaik nincsenek még börtönben, teljes vagyonelkobzással!. Aki újra hisz nekik, magára vessen, ha ismét elszegényedik, úgy kell annak!”

Az LMP a következő parlamentben újra előterjeszti azt a javaslatát, amelyik a polgári törvénykönyvben tiltaná meg a devizahitel-szerződéseket – ezt a párt társelnöke mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Ez szépen hangzik, ezzel csupán egy bajunk van, ez pedig a politikában kedvelt feltételes mód használata: „tiltaná meg…”És miért csak most, a választások előtt vált ilyen fontossá a probléma megoldása, nem vették észe, hogy a szomszédjaink ezt már régen meglépték? Az LMP nem elég radikális, márpedig itt és most kemény kézre van szükség!”

Jobbik: Z. Kárpát Dániel –A devizahitel az évszázad csalása

Kovács Béla, a párt EP-képviselője, országgyűlési képviselőjelöltje a budapesti rendezvényen, Zuglóban összegyűlt károsultak előtt egyebek közt kijelentette:  „…a szerződéskötések napján történt forintátváltásokkal kell kezdeni a devizahitelesek kérdéskörének rendezését, elvetni a törlesztő-részletek folyamatos megemelését és az időközben történt szerződésmódosításokat, a hitelesek javára keletkezett törlesztő-részleteket pedig vissza kell utalni a megvezetetteknek, vagy a kölcsön összegéből kell leszámolni.

„Igazából a Jobbik áll ki már hosszú ideje és érdemben a „devizahitelesek” megszüntetéséért, nekik van egyedül a károsultak számára is elfogadható megoldási javaslata, a többiek vagy meg sem említik ezt a súlyos és már évek óta húzódó, megoldatlan társadalmi drámát, vagy valami „nesze semmi, fogd meg jól” kampányszöveggel jönnek elő. Nekem a Jobbik a jobbik…”

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt 59 másodperces magabiztos kampány filmjében „jövőbeli időutazásként” már nyertes kormányalakító pártként kampányol (igaz, most már nem ígér főbelövetést): „…az összes tartozást el fogjuk törölni, akár forintban, akár devizában tartják nyilván”.

„Árpádnak igaza van: a Magyar alkotmány mióta védi a külföldi érdekeltségű bankokat a Magyar állampolgárok alkotmányba rögzített jogai helyett? És azt sem értem, miért kell törvényt hozni, mikor van törvény, amit igen durván megszegnek. Az Alkotmánybíróság nem a Magyar polgárok alkotmányban rögzített jogait védi. A Magyar bírói kúria éppen úgy a bűnözők mellé állt, mint félig meddig az alkotmánybíróság. Remélem, a bűnpártoló alkotmánybírákat és a bűnpártoló alkotmánybírákat, felelősségre vonja majd valaki. Mert úgy tűnik, a társadalmi hierachia lépcsőjén, minél fentebb van valaki, annál nagyobb mértékben bűnöző.”

 (Kásler Árpád nem mellesleg Magyarországon elsőként üdvözölte pártja nevében, a Krími népszavazás eredményét, élő közvetítésben a közszolgálati m1 televízió, Ma Reggel című műsorában.)

Ennyit egyelőre a véleményekből. Folytatjuk…

 

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.