Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizahitel - Menyhért Péter és Léhmann György friss levélváltásai

Mivel a „devizahitel” tragédia megoldása egyre húzódik, közzé tesszük a fenti két szakember nyílt levél váltását, bízva abban, hogy talán segítségül szolgálhat, némi bíztatást, reményt nyújthat az elkeseredett sorstársainknak.

Léhmann György:
 
Menyhért Péter úrnak megkeresésére az alábbi levelezés zajlott le közöttünk a nemzeti katasztrófát előidéző banki kárt okozó magatartások miatt lehetséges büntető eljárásokkal kapcsolatosan.
 
________________________________________
From: Menyhért Péter
Sent: Wednesday, July 30, 2014 10:39 AM
To: Dr. Léhmann György
Subject: kérés

Kedves dr Léhmann György!

Nagy tisztelettel figyelem a szavait, és tanulok Öntől. Ha nem lenne, a devizás ügyletek már a közélet süllyesztőjében lennének. Most azonban provokálni vagyok kénytelen:

Itt, ezen a szent helyen, felkérem Önt: legyen a Közösségi Feljelentésünk jogi képviselője!

Lassan fél éve már, hogy nem találok egyetlen egy olyan magyar ügyvédet sem, aki pénz nélkül, pusztán a szakmája becsületéért, és sok százezer magyar polgár életének és egzisztenciájának a védelméért elvállalná a pótmagánvádló jogi képviseletét.

Ebben az országban mindenki menekül, amikor a nagyhatalmú doncsányi-patai-felcsúti-bankszövetség maffiát kéne a vádlottak padjára ültetni.
Kérem, nyilatkozzon: segít nekem – nekünk ebben? Menyhért Péter, a cca 300 Közösségi Feljelentő meghatalmazott képviselője

Megküldöm egyeztetésre az elkészített Vádindítványunkat, és legfeljebb két hónapon belül elkezdődhetne a magyar történelem legnagyobb bűnpere.

Tisztelettel,
Menyhért Péter

 
2014. július 31. 8:38 Dr. Léhmann György írta:
 
Tisztelt Menyhért Péter Úr!
 
Megköszönöm megkeresését és megtekintettem a mellékletben megküldött pótmagánvádat.
 
Álláspontom az, hogy ez az okirat nem alkalmas eredményes büntető eljárás lefolytatásához elsősorban azért, mert konkrét bűncselekményre hivatkozással és konkrét ténybeli adatokkal kell rendelkezni a vádiratnak ahhoz, hogy megtudhassa ebből a vádlott azt, hogy milyen tényállás alapján milyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.
 
Megállapítani azt iratából, hogy néven nevezett személyek egyenként a gyanú szerint milyen magatartást tanúsítottak ahhoz, hogy velük szemben a Btk-ban meghatározott valamelyik bűncselekmény miatt büntetést szabhassanak ki - nem lehet.
 
Ezért sem vállalom el ügyük képviseletét, valamint azért sem, mert meggyőződésem az, hogy bármilyen pontos és törvényes vád - vagy egyéb iratot terjesztenek akár az ügyészség, akár a bíróság felé, az iratában felsorolt személyekkel szemben büntetést a mai Magyarországon nem lehet kiszabni, büntető eljárást ellenük nem lehet folytatni.
 
Utóbbi meggyőződésem bizonyítására lehetségesnek tartok egy olyan feljelentést tenni, melyben az egyes adósok pontosan meghatározzák évi felosztásban azt, hogy mennyit követeltek tőlük a bankok, és a 2009. évi CHF alapkamat-zuhanásra tekintettel - tizedére csökkent a mérték - mennyit kellett volna fizetniük akkor, ha úgy járnak el, ahogy a 2006-ban közzétett PSZÁF tájékoztatás meghatározta.
 
Eszméje ennek a gyanúnak az, hogy mivel a devizanem alapkamat-változásától tették függővé a kamat, díj és költség változását a PSZÁF tájékoztatás szerint - ezt ígérték az adósoknak - és azzal a ténnyel, hogy 2009-ben és azt követően is nem csökkentették ezeket a tételeket, hanem növelték, tévedésbe ejtették és tévedésben tartották az adósokat és ezzel vagyoni hátrányt okoztak az egyelőre ismeretlen elkövetők.
 
Ahány adóst becsaptak ily módon a gyanú szerint, annyi rendbeli lenne a bűncselekmény.
 
Természetesen előre el lehet mondani azt, hogy majd az ügyészség ezt a feljelentést azzal fogja elutasítani, hogy amikor a PSZÁF a tájékoztatóját terjesztette valamennyi bankra vonatkozóan a devizában nyilvántartott forintkölcsön-szerződésekre, akkor a bankok nem ígértek semmit, azaz ők nem ejtettek tévedésbe senkit akkor sem, amikor a tájékoztató megjelent és akkor sem, amikor 2009-től figyelmen kívül hagyták a CHF svájci jegybanki alapkamat változását.

Igazodnának az igazságügy miniszterhez, aki szintén hallani sem akar erről a problémáról.
 
Értelme az lenne mégis ennek a feljelentésnek, hogy ezt követően papírunk is lenne arról, hogy hazánkban vannak egyenlők és egyenlőbbek.
 
Utóbbiakat helyesen törvényen kívülieknek is nevezhetjük.
 
Tisztelettel: Léhmann György
 

________________________________________
From: Menyhért Péter
Sent: Thursday, July 31, 2014 2:43 PM
To: Dr. Léhmann György
Subject: Re: kérés

Kedves dr Léhmann György!

Köszönöm a nyílt és őszinte válaszát; a szakmai véleményét, és egyben társadalmi helyzetértékelését.

Szeretném egyúttal az álláspontomat kifejteni az Ön által hiányolt, és ezért nyilvánvalóan mindenképpen módosítandó vádindítvány elemekről.
Azt írta: „konkrét bűncselekményre hivatkozással és konkrét ténybeli adatokkal kell rendelkezni a vádiratnak”

Igen, gondoltam rá, hogy konkrét károkozási tételeket be kell mutatnunk. Van 5 olyan banki bizonylaton alapuló számításom, ami alapján az egyenleghamisítás tétel több különböző bank különböző szerződései esetében forintosítja a szerződésekben láthatatlan meglopatásunkat. Én úgy gondoltam – ezek szerint tévesen – hogy ezeket bizonyítási indítvány mellékletként csatolom a vádindítványhoz, azzal a több mint 300 feljelentő írásbeli tanúvallomással, melyek az ő meglopatásukat bizonyítják. - JAVÍTOM

Azt írta: „...milyen tényállás alapján milyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.”

Itt egyértelmű a hibám: ezek szerint nem megfelelően emeltem ki a csalás és a költségvetési csalás tényállását, mint a vád lényegét. - JAVÍTOM
Azt írta: „Megállapítani azt iratából, hogy néven nevezett személyek egyenként a gyanú szerint milyen magatartást tanúsítottak ahhoz, hogy velük szemben a Btk-ban meghatározott valamelyik bűncselekmény miatt velük szemben büntetést szabhassanak ki - nem lehet.”

Ezt a megállapítását nem értem pontosan, mivel én kristálytisztán látom a bűncselekményt; annak besorolásával, büntetési tételeivel együtt. Álláspontom szerint, ha kiemelt hatalmú banki vezetők, egy legfinomabb fogalmazás szerint is kartell szervezetben kidolgoznak egy olyan új, azelőtt nem létező banki konstrukciót, amely elemeiben sem létezik a magyar jogrendben, és ezt olyan módon teszik, hogy a károkozásuk nem észrevehető módon, bármely pénzintézet bármely egyedi szerződésében fellelhető, az teljesen egyértelműen csalás.

Mivel ezt a kár úgy okozták, hogy a költségvetés elől is elrejtették, nyilvánvaló a költségvetési csalás is. - Rosszul látom? Ha kell, JAVÍTOM
Azt írta: „...meggyőződésem, hogy bármilyen pontos és törvényes vád - vagy egyéb iratot terjesztenek akár az ügyészség, akár a bíróság felé, az iratában felsorolt személyekkel szemben büntetést a mai Magyarországon nem lehet kiszabni, büntető eljárást ellenük nem lehet folytatni.”

Tudja ügyvéd úr, ez a patthelyzet a magyar nemzet, legalább 3 millió ember TRAGÉDIÁJA!

A társadalmi helyzetértékelésével kapcsolatos, már nem személyhez kötődő folytatást egy cikkben közzéteszem.

Tisztelettel
Menyhért Péter
 

Pécs

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Kedden tartotta alakuló ülését Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága. A bizottság legfiatalabb tagja a 25 éves, Baranya megyei képviselő, Schwarcz-Kiefer Patrik lett, akit a Jobbik delegált a testületbe.

Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője és Schwarz-Kiefer Patrik, Baranya megyei önkormányzati képviselő feljelentést tesz a Petőfi Irodalmi Ügynökség adásában elhangzottak miatt.

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt javasolta, hogy János fizetése legyen havonta 2.937.000 Ft. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanakkor nem javasolta, hogy Júlia fizetése emelkedjen. János egy hónap alatt többet keres, mint Júlia egy évben.
MIND A KETTEN KÖZSZOLGÁK. ÖN EGYET ÉRT AZZAL, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FIZETÉSE DUPLÁJÁRA NŐJÖN, MIKÖZBEN JÚLIA FIZETÉSE NEM EMELKEDIK?

Ön teljesen hülyének néz minket?

A Jobbik nem hagyja szó nélkül a fideszes miniszter kommunistamosdatását!

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.