Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizahitel – Kásler Árpád megírta levelét

Szerkesztőségünk folyamatosan figyelemmel kíséri mindazon szervezkedések, civil „önvédelmi” csoportok tevékenységét, akik megpróbáltak ez elmúlt években tenni valamit a devizahitelesek kirablása ellen. Kásler Árpád egyike a legharcosabban fellépőknek, és bár módszerével nem mindig és nem mindenben értettünk egyet, alapvetően tiszteletre méltónak tartjuk. Honlapján közzé tette levelét némi moderálás után közöljük.

Megpihenni…

Az elmúlt öt évben mindent feláldoztam a közös ügyért, a közügyért. Családot, pénzkeresetet, horgászatot, mindent. Három éve nem voltam horgászni, pedig a Fehér-Körös a kert végében folyik. Folyik, mert folynia kell. Sajnos az emberek keze között is elfolyt a lehetőség, lehetőség a változásra, lehetőség egy becsületesebb, tisztességesebb élet megteremtésére.
Nem is akarom véleményezni azokat az adósokat, akiknek az ügyét vitte a BAÉSZ és jó néhány esetben elértük a végrehajtás felfüggesztését, majd amikor ezeknél az embereknél rákérdeztem, hogy kire szavaztak, naiv őszinteséggel ismerték be, hogy a DK-ra, Fideszre, Jobbikra. Ez számomra elmekórtani eset, de az is lehet, hogy én nem látom jól. Mint ismeretes, a BAÉSZ az országgyűlési választások után tartott egy közgyűlést és az ott megjelentek úgy döntöttek, hogy a BAÉSZ a továbbiakban nem lát el jogi képviseletet deviza ügyekben, mert a tagok akiknek elláttuk az ügyét (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) felhalmoztak irányunkban több mint nyolc millió forint elmaradást tagdíjakból és képviseleti díjakból. Ezért kellett nekem több mint négy és fél millió forintot saját tőkéből betenni a BAÉSZ-ba, hogy működni tudjon. Na, ennek van most vége.

Azóta rengeteg sok kétségbeesett telefonhívást kapok, hogy most mi lesz? Erre a kérdésre szoktam kérdéssel válaszolni, hogy kire szavazott. A válaszadás  után elmondom, hogy mi lesz, menjen a tisztelt adós a DK-hoz, legfőképp a Fideszhez, mert az nem megy, hogy tőlünk várja a megoldást, de cselekvési joggal nem hatalmaz fel, hanem azt ruházza fel, aki eddig is kifosztotta, ez számomra elmebajt jelent, így segíteni nem tudunk.

A közeljövőben még elmegyek a Kúria tárgyalásra, ez ha nem tévedek június 3-án lesz. Addig is és azután, is azon leszek, hogy kiürített állapotban, nyitott ajtóval hátrahagyom azt a házat, amelyet 14 millió forint készpénzért vettem és még 5 millió forint készpénzzel felújítottam, majd ezután, behiteleztem, hogy néhány családnak megélhetést biztosító vállalkozásba kezdjek és minden adót határidőre ezután befizethessek.

De mindez a magyar államot túlságosan nem hatotta meg: mert nem biztosított számomra jogállami kereteket, hogy egy bűnöző csaló bankár ki ne foszthasson, hogy a Ptk, a Hpt, a számviteli törvény valamint a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényt betartassák a köztörvényes bűnöző bankárral, az ügyésszel, és bírával, hogy a magyar társadalmat eláruló jogászokat ne is említsem (tisztelet a kivételnek), mert ők tanulták ki a jogot az adófizetők pénzén, és ők lettek volna hivatottak őrködni és hangosan kiabálni a megtörténteket látva, de hallgattak és hallgatnak mindmáig, sőt ahol lehet, még ők is kifosszák a kifosztottakat. Ezért lett volna ránk szükség, hogy visszaállítsuk a természetes egyensúlyt.

Új otthont teremtek a családomnak, nem először és ki a megmondhatója, hogy vajon utoljára-e. Három hónapon belül beköltözhető lesz az új otthonunk, egy 70 éves kicsi parasztház egy kis faluban. A Gyulai házat hátrahagyom a bűnözőknek, mert az emberek elvesztették a csatát. Számomra felfoghatatlan oknál fogva, azok akik tőlem, tőlünk várták a megmentésüket Gyurcsányra és Orbánra szavaztak. Ezek után, hogy ők miként menekülnek meg, tényleg nem tudom. Lehet, hogy örülni fognak az eszközkezelőnek, hogy bérlők lehetnek a saját tulajdonukban, először egy jelképes összegért majd fel fogják azt emelni, amíg bele nem gebednek, mert, hogy fel fogják emelni, az biztos. Számomra soha egy percig sem volt ez opció, mert van méltóságom, szembe akarok tudni nézni magammal minden reggel és este. Mert bennem van még erő a harchoz, mert az igazság mindennél fontosabb és nem fogom hagyni, hogy akinek egyik keze kifoszt, a másikkal úgy tegyen, mintha segítene, miközben megalázna azzal.

Ez a háború hosszabb lesz, mint gondoltam, de mint eddig is, rajtam nem fog múlni. Erőn felül teljesítettünk, erőn felül képviseltük a közügyet, de a közösség közönnyel honorálta azt. Levontuk a következtetéseket, ebből meghozzuk a legjobb döntéseket és harcolunk tovább. Fel fogjuk építeni a pártot még jobban, lehetséges szövetségesekkel tárgyalunk, tagjainkat és önmagunkat képezzük. Ezzel fog eltelni a következő négy év.

De mint az elején írtam, az elmúlt öt év után, a következő két-három hónapban én kevésbé leszek szem előtt, rendbe kell tennem a családi fészket. 4-5 nap van hátra a kis Keve megszületéséig, iparkodnom kell, mert eddig a kis családomat is a közügy mögé helyeztem, van mit bepótolnom. Tehát ez a nyár közszereplés szempontjából erősen visszafogott lesz, mindennapos cikket senki se várjon tőlem, de azzal zárom soraimat, hogy sohasem adom fel, HARC, A VÉGSŐKIG, mert a Haza Nem Eladó.

Köszönet minden ránk szavazónak, de legfőképp mindazoknak a csodálatos embereknek, akik erőn felül, hatalmas áldozatot hoztak a magyarokért, az országért, a törvények betartatásáért, egyszóval a közösségért. Boldog vagyok, hogy megismerhettem és sohasem hagynám cserben őket, ez a csapat erős és erősödni fog, a teljes győzelemig.

Kásler Árpád
 

Pécs

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Kedden tartotta alakuló ülését Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága. A bizottság legfiatalabb tagja a 25 éves, Baranya megyei képviselő, Schwarcz-Kiefer Patrik lett, akit a Jobbik delegált a testületbe.

Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője és Schwarz-Kiefer Patrik, Baranya megyei önkormányzati képviselő feljelentést tesz a Petőfi Irodalmi Ügynökség adásában elhangzottak miatt.

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt javasolta, hogy János fizetése legyen havonta 2.937.000 Ft. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanakkor nem javasolta, hogy Júlia fizetése emelkedjen. János egy hónap alatt többet keres, mint Júlia egy évben.
MIND A KETTEN KÖZSZOLGÁK. ÖN EGYET ÉRT AZZAL, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FIZETÉSE DUPLÁJÁRA NŐJÖN, MIKÖZBEN JÚLIA FIZETÉSE NEM EMELKEDIK?

Ön teljesen hülyének néz minket?

A Jobbik nem hagyja szó nélkül a fideszes miniszter kommunistamosdatását!

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.