Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizahitel – Grell Antal hozzászólásaiból tallóztunk

Mivel az egymásnak naponta ellentmondó hírek miatt totális káosz van a károsultak fejében, csokorba gyűjtöttük Grell Antal (B.É.CS.), a Bankcsapda Érdekvédelmi Szervezet szakértője által elmúlt napokban a Facebookon talált hozzászólásait, melyek több hozzászóló kérdéseire adnak választ.

„Az igazságszolgáltatás "margójára"!

„Azért azt nem gondolta senki komolyan, hogy a devizában való nyilvántarthatóság (sterilizált tőkeáramlás) Magyarországon való egyedi alkalmazásáért, ennek köszönhetően ezrek haláláért, milliók ellehetetlenüléséért, magyar gazdaság tönkretételéért nem lesz büntetőjogi felelősségre vonás?”

„A közelmúltban tett nyilatkozatokkal ellentétben nem, hogy egyre kevesebb, hanem százezrével indulhatnak meg a kártérítési perek.
Felelős állami képviselő, az igazságszolgáltatás "ikonjaként" bemutatott vezető beosztású ember nem engedheti meg magának azt, hogy bizonyítható, megdönthetetlen tényeket nem kíván figyelembe venni.”

„Répási Róbert megdönthetőségi elmélkedése nyilvánvalóan tudatlanságából fakad. Mert büntetőjogi felelősségre vonások nélkül nincs és nem is lehet megoldásokban gondolkodni. El kell vágni azt a "köldökzsinórt" melyek a magánközjegyzői és végrehajtói szektor,"család-centralizált" kapcsolatrendszerrel be van kötve a Magyar Államhoz.”

„Az árfolyamkockázat nem veszteség és nem is nyereség, mindaddig, míg azt az ügyfelekkel meg nem fizettetik. Ez a pénzügyi termék tulajdonságainak köszönhető.”

„a családok teherbíró képessége nem lehetősége a pénzintézeteknek, hanem kötelező, melyet a mindenkori pénzügyi felügyelet ellenőriz!”

„a lakosság elölt tagadják csak el az információkat... az ingatlannal fedezett "hitelek" soha nem válhattak fedezetlenné...”

„a hitelbiztosítéki értéket mielőtt meghaladta volna a tőketartozás, be kellet avatkozzanak a pénzintézetek....ezt hívják KOCKÁZATKEZELÉSNEK...”

„…nem maradt el a /kockázat/kezelés, hiszen realizált nyeresége származott, az ügyfélnek, de ezt "benyelték" a pénzintézetek...”
„…amiről a lakosság nem tud, az nem fáj, és nem követeli...”

„A hitelbiztosítéki értéken, pontosabban annak (plafonján) 70%-a feletti követelés UZSORA. Az árfolyamváltozásokból fakadó kockázata a pénzintézetek nincs. Az ügyfélre hárított korlátlan árfolyamkockázat, puszta haszonelem, mely az ügyfél teljesítése következtében realizált nyeresége a pénzintézeteknek= UZSORA eleme a szerződéseknek.”

És végül egy friss mai hír az Echo TV-től: „Várhatóan már a napokban megjelenik az első devizahiteles törvény a magyar közlönyben, amely az ezt követő 8. napon lép hatályba. A törvény határozatlan időre tartalmazza a hitelesekkel szembeni végrehajtás tilalmát is. A bankoknak ezt követően 30 napjuk van arra, hogy pert indítsanak az ügyben az állammal szemben. Ezeket soron kívül, az ítélkezési szünetet felfüggesztve tárgyalhatják majd a bíróságokon.”

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.