Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizahitel – egy károsult nyílt levele Dr. Léhmann György ügyvédnek

Tisztelt dr. Léhmann Úr!
 
Már megint igaza van. Én most megyek éppen szavazni, (nem a bankmentő 2/3 -osokra) úgyhogy nincs sok időm legutóbbi levelére reagálni. Annyit mondanék csak, hogy ahogyan kezd a dolog a végkifejlet felé haladni, egyre inkább elpárolog, a tolvajok szócsöveinek félrebeszélése, a lényegről való figyelem elterelése ellenére is világossá válik a problématömeg magva, az egyszerű igazság. Ez pedig véleményem szerint a Napnál is világosabb: 
 
 
1. Ha ragaszkodnak a paraziták az árfolyam-változásból fakadó többletköltség adósokra való hárításához, akkor - akár hatalmi eszközökkel is - be kell vasalni rajtuk az Ön által is idézett PSZÁF tájékoztatóban közreadottakat, azaz a kamatot is visszamenőlegesen az adott deviza irányadó kamatához tessék igazítani.   
 
2. Ha a paraziták eddigi gyakorlatukat követve azt állítják, hogy teljes mértékben független az adóssal szemben érvényesített ügyleti kamat az adott deviza irányadó kamatától,  - CHF esetén mondjuk a Svájci Jegybank alapkamatától - akkor viszont azt kell hatalmi eszközökkel helyre tenni, hogy ezek a hitelek (kölcsönök?), valaha is devizához lettek kötve. Azaz forintot kaptunk, forintban fizetünk, és nem fordulhat elő, hogy 10 évi törlesztés után a forintban denominált tőketartozásom nagyobb, mint az eredetileg rendelkezésemre bocsájtott összeg. Azaz mindenkinek azonnal kiszámolni, hogy mennyit kellett volna idáig kifizetnie az annuitás módszere szerint (akár visszamenőleges MNB kamattal számolva, persze ezzel egy időben Simort meg Járait börtönbe csukni), megnézni, hogy ezzel szemben mennyit fizetett, és a kettő különbségét egyelőre felírni egy papír fecnire.  
 
Az annuitás-számítással pontosan meghatározható az eredetileg kölcsönkapott forint összeg és a már törlesztett hónapok számának ismerete birtokában, hogy pontosan hány forintnak kellene lennie jelen pillanatban az aktuális tőketartozásnak. Ehhez az összeghez hozzáadjuk vagy kivonjuk a papír fecninkre felírt összeget (attól függően, hogy azon negatív, vagy pozitív szám van-e, azaz ez idáig többet, avagy kevesebbet fizettünk-e meg forintban, mint amit a fentebb említett annuitásos számítás szerint kellett volna) , és máris megkaptuk a valós aktuális tőketartozást. Innentől kezdve pedig már a pénzügyi fogyasztóvédelmi hatóságunknak már csak az a dolga, hogy ellenőrizze (még akkor is, ha nagyon nem akarja) ezt az életünk rovására spekuláló rothadt rablóbandát, hogy ugyan már tényleg erre a való tőketartozásra számolja-e a törlesztőket, meg a most már elég alacsony MNB kamat + némi, a jó erkölcsbe nem ütköző mértékű marzs ügyleti kamatot alkalmaz-e.
 
Összegezve: Ha lenne képviselete a közhatalomban a magyar nemzetnek (meggyőződésem szerint most nincs), akkor a paraziták már maguk is törekednének, hogy végre rendezzék ezt a gennyes ügyet, és valamiféle tisztességes haszonnal a továbbiakban mégiscsak tevékenykedni tudjanak ebben az országban. A helyzet sajnos látványosan nem ez. Még mindig számíthatnak a közhatalomba integrált zombik hathatós segítségére.
Ennek véget kell vetni, és én megyek is szavazni...
 
Tisztelettel: G. L.
 
 

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.