Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizahitel – „Egyesülni a magyarok kiírtására!”

Friss hír: Svájcifrank-hitelt nyög az MSZP

„Három nagyobb, köztük egy nagyjából egymilliárd forintnyi frankhitelt is felvett a szocialista párt, a visszafizetés azonban egyre nehezebben megy. A párt számláit nem zárolták, de az egyik bank a választás előtti napokban a párt számára váratlanul leemelt 40 millió forintot, tavaly pedig 50 milliót. A tét az elzálogosított pártszékház megtartása.”

Forrás: http://index.hu/belfold/2014/04/22/nem_csak_az_orszag_az_mszp_is_svajci_frankban_adosodott_el

E hír tükrében még kevésbé érthető, vajon miért nem tett semmit az MSZP a hitelkárosultak érdekében, miért mellőzte, kerülte a témát a választási kampányában? Hagyták eladósítani magukat, s talán azt hitték, hogy velük kivételt tesznek, nekik megkegyelmeznek a bankok? Nem olvastak Marx-ot, Engels-t, nem tudták, hogy a bankárvilágnak teljesen mindegy, milyen nevű párt van látszólag hatalmon? Nekik teljesen mindegy, hogy hívják, milyen színű és milyen oldali a színjáték éppen aktuális szereplője, nekik egy a lényeg: szolgalelkűen hajtsa végre az ő akaratukat.

De további érdekes dolgok is történnek most, a „választás” után. Az egyik meglepetés, hogy a devizahiteleseket eddig látványosan védő, a bankokkal, oligarchákkal szemben harcosan fellépő Dr. Damm Andrea a felcsúti Pancho stadion megnyitóján a díszpáholyban feszített, neves személyek társaságában...  No, persze, hát szereti a focit, jöhetne rá a logikus válasz…

Erről blogjában így vélekedik Grell Antal (B.É.C.S.)
„Azt már nem is tudom, hogy minek nevezzem, amikor az ország legnagyobb uzsorása, akit a médiában feltálaltak, gyűlöletes, kibékíthetetlen ellentétet véltek felvetni a miniszterelnök és az OTP vezére között, együtt, baráti hangulatban stadiont avatnak? Ha ez nem lenne elég, ugyanezen rendezvényen megjelenik a "Független" Legfőbb Ügyész is.”

Kicsit mintha bajban lennének az eddig legharcosabban küzdő Káslerék, hiszen a honlapjukon olvasható „bejelentés”-ből kiderül: „Részsikereket elértünk, ami főleg a végrehajtások felfüggesztésében merült ki egyelőre, de vannak kudarc-élmények is a bíróságok szándékos vagy más okból kifolyó vaksága miatt.”
A végén pedig Kásler így zárja: „A jövőben is teszem, ami tőlem telik, de két frontvonalon nem lehet kihozni a maximumot, főleg úgy nem, hogy a többsége azoknak, akikért küzd az ember, a minimálisan elvárható hozzájárulás áldozatát sem vállalják. A beharangozott közgyűlésen a BAÉSZ elnöki tisztségéről lemondok, ha a tagok megemberelik magukat, akkor továbbra is lesz BAÉSZ, ha nem akkor egy korszak lezárul. A továbbiakban kizárólag A Haza Nem Eladó Mozgalom szélesítésén és anyagi helyzetének megerősítésén fogok dolgozni.”

Egy szó, mint száz, a tavalyi „devizahitelesek megmentése” kezdetű ígérgetésből semmi sem lett, a bankok nekivadulva küldik a faktoring cégeiket a károsultakra, az egyre elkeseredettebb embereknek pedig nem marad más, mint a pereskedés. Annak fényében kiváltképp érthetetlen és fájó ez, hogy Ausztriában például a devizahitel károsultjainak kártérítést fizetnek a bankok, Horvátországban érvénytelenítették az összes devizahitel-szerződést és a jegybanki alapkamaton számolnak el a „deviza adóssal” a bankok.
Ma reggel a Mokkában, elhangzott, hogy május 1-től elkezdik a kilakoltatásokat!
Hogy mi jut erről az eszünkbe? Többek közt a történelmünk egyik fejezet: Ottó, német császár, aki a 954-es „Pozsonyi csata” utáni német szervezkedést így indokolta: „Egyesülni a magyarok kiírtására!”

 

Pécs

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Kedden tartotta alakuló ülését Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága. A bizottság legfiatalabb tagja a 25 éves, Baranya megyei képviselő, Schwarcz-Kiefer Patrik lett, akit a Jobbik delegált a testületbe.

Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője és Schwarz-Kiefer Patrik, Baranya megyei önkormányzati képviselő feljelentést tesz a Petőfi Irodalmi Ügynökség adásában elhangzottak miatt.

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt javasolta, hogy János fizetése legyen havonta 2.937.000 Ft. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanakkor nem javasolta, hogy Júlia fizetése emelkedjen. János egy hónap alatt többet keres, mint Júlia egy évben.
MIND A KETTEN KÖZSZOLGÁK. ÖN EGYET ÉRT AZZAL, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FIZETÉSE DUPLÁJÁRA NŐJÖN, MIKÖZBEN JÚLIA FIZETÉSE NEM EMELKEDIK?

Ön teljesen hülyének néz minket?

A Jobbik nem hagyja szó nélkül a fideszes miniszter kommunistamosdatását!

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.