Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizahitel – „Egyesülni a magyarok kiírtására!”

Friss hír: Svájcifrank-hitelt nyög az MSZP

„Három nagyobb, köztük egy nagyjából egymilliárd forintnyi frankhitelt is felvett a szocialista párt, a visszafizetés azonban egyre nehezebben megy. A párt számláit nem zárolták, de az egyik bank a választás előtti napokban a párt számára váratlanul leemelt 40 millió forintot, tavaly pedig 50 milliót. A tét az elzálogosított pártszékház megtartása.”

Forrás: http://index.hu/belfold/2014/04/22/nem_csak_az_orszag_az_mszp_is_svajci_frankban_adosodott_el

E hír tükrében még kevésbé érthető, vajon miért nem tett semmit az MSZP a hitelkárosultak érdekében, miért mellőzte, kerülte a témát a választási kampányában? Hagyták eladósítani magukat, s talán azt hitték, hogy velük kivételt tesznek, nekik megkegyelmeznek a bankok? Nem olvastak Marx-ot, Engels-t, nem tudták, hogy a bankárvilágnak teljesen mindegy, milyen nevű párt van látszólag hatalmon? Nekik teljesen mindegy, hogy hívják, milyen színű és milyen oldali a színjáték éppen aktuális szereplője, nekik egy a lényeg: szolgalelkűen hajtsa végre az ő akaratukat.

De további érdekes dolgok is történnek most, a „választás” után. Az egyik meglepetés, hogy a devizahiteleseket eddig látványosan védő, a bankokkal, oligarchákkal szemben harcosan fellépő Dr. Damm Andrea a felcsúti Pancho stadion megnyitóján a díszpáholyban feszített, neves személyek társaságában...  No, persze, hát szereti a focit, jöhetne rá a logikus válasz…

Erről blogjában így vélekedik Grell Antal (B.É.C.S.)
„Azt már nem is tudom, hogy minek nevezzem, amikor az ország legnagyobb uzsorása, akit a médiában feltálaltak, gyűlöletes, kibékíthetetlen ellentétet véltek felvetni a miniszterelnök és az OTP vezére között, együtt, baráti hangulatban stadiont avatnak? Ha ez nem lenne elég, ugyanezen rendezvényen megjelenik a "Független" Legfőbb Ügyész is.”

Kicsit mintha bajban lennének az eddig legharcosabban küzdő Káslerék, hiszen a honlapjukon olvasható „bejelentés”-ből kiderül: „Részsikereket elértünk, ami főleg a végrehajtások felfüggesztésében merült ki egyelőre, de vannak kudarc-élmények is a bíróságok szándékos vagy más okból kifolyó vaksága miatt.”
A végén pedig Kásler így zárja: „A jövőben is teszem, ami tőlem telik, de két frontvonalon nem lehet kihozni a maximumot, főleg úgy nem, hogy a többsége azoknak, akikért küzd az ember, a minimálisan elvárható hozzájárulás áldozatát sem vállalják. A beharangozott közgyűlésen a BAÉSZ elnöki tisztségéről lemondok, ha a tagok megemberelik magukat, akkor továbbra is lesz BAÉSZ, ha nem akkor egy korszak lezárul. A továbbiakban kizárólag A Haza Nem Eladó Mozgalom szélesítésén és anyagi helyzetének megerősítésén fogok dolgozni.”

Egy szó, mint száz, a tavalyi „devizahitelesek megmentése” kezdetű ígérgetésből semmi sem lett, a bankok nekivadulva küldik a faktoring cégeiket a károsultakra, az egyre elkeseredettebb embereknek pedig nem marad más, mint a pereskedés. Annak fényében kiváltképp érthetetlen és fájó ez, hogy Ausztriában például a devizahitel károsultjainak kártérítést fizetnek a bankok, Horvátországban érvénytelenítették az összes devizahitel-szerződést és a jegybanki alapkamaton számolnak el a „deviza adóssal” a bankok.
Ma reggel a Mokkában, elhangzott, hogy május 1-től elkezdik a kilakoltatásokat!
Hogy mi jut erről az eszünkbe? Többek közt a történelmünk egyik fejezet: Ottó, német császár, aki a 954-es „Pozsonyi csata” utáni német szervezkedést így indokolta: „Egyesülni a magyarok kiírtására!”

 

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.