Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Darabolják a pogányi repülőteret

Valaki miatt nagyon sürgős lett eladni egy darabot a pogányi repülőtérből.

Rendkívüli sürgősséggel hívták össze a héten Pécsett a Pénzügyi és a Jogi és Ügyrendi Bizottságot mindössze egyetlen napirendi ponttal, a pogányi repülőtér egy darabjának eladása miatt. A nyári szünetben a Jogi és Ügyrendi Bizottság hivatott pótolni a közgyűlést, gyakorlatilag ilyenkor ők döntenek mindenben.

A mostani ülésen például arról, hogy mintegy három hektárt értékesítenek a pogányi reptérből. Nem az egészet, hanem mindössze három hektárnyit mintegy 70 millió forintért, amiből Pécs nagyjából a felét kapja, hiszen a pogányi önkormányzat a társtulajdonos.

Gyimesi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője nagyon furcsállja a történetet. Több kérdést is felvet ennek kapcsán, amellett, hogy pozitívnak tartja, hogy bevételhez jut a város. Miért ennyire sürgős az értékesítés, a jelek szerint már meg is van a vevő. De mihez kezd ezzel a területtel, talán már van információja arról, mi lesz a reptérrel, és tudja, hogyan lehet a területből több pénzt kihozni? A közbeszerzést úgy írták ki, hogy a döntésben ötven százalékot számít az árajánlat, és harmincat a tervezett fejlesztése a területnek, vagyis éppen az fog nyerni, akit a városházán akarnak. Lehet, hogy a titokzatos vevő tudja, hogy a területet kisajátítja majd a teljes repülőteret megvásárló illető - például az állam - és gyakorlatilag egy kapavágás nélkül busás haszonra tesz szert. Kérdés az is, hogy tovább darabolják-e a repülőteret, és külön adják el a kifutópályát, a hangárt és az irányítótornyot?

Pécs

A pécsi, baranyai szurkolók körében sem maradt visszhang nélkül a Szurkolók az állatkínzás ellen mozgalom felhívása.

Házias ízekkel, széles választékkal várja vendégeit az Ybl Miklós utca 7. szám alatt (”U” alakú ház, a rendőrség mellett) működő gyorsétterem.

A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség előadást szervez a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az előadást egy olyan személytől hallhatjuk, aki átélte azokat a történelmi eseményeket, amelyekről ezen a napon emlékezünk, így hiteles képet adhat számunkra. A részletekről a PIKSZ elnökét, Bencze Zsoltot kérdezzük.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

“Lámpással kell keresni olyan magyar versolvasót, aki ne szeretné Kosztolányit.” 132 éve született, Kosztolányi Dezső költő, író, műfordító, a Nyugat nemzedékének egyik meghatározó alakja.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.