Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Csalókkal szemben vádemelés Pécsett

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség több rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi pár ellen, akik a sértettek szellemi leépülését használták ki bűncselekmények elkövetéséhez.

Az elkövetők élettársak, akik 2016. szeptemberében elhatározták, hogy rászoruló, szellemi leépülésben szenvedő személyek vagyoni értékeit megszerzik.
A vádlottak az egyik sértettet már régóta ismerték, tudták, hogy egyedül él, családtagjaival a kapcsolatot nem tartja.

2016. szeptemberében a férfit rávették arra, hogy nyisson új bankszámlát azzal, hogy a vádlottak a számlához elektronikusan hozzáférjenek, illetve társkártyát is kapjanak.

A bankszámla megkötése után rávették a sértettet arra, hogy nyugdíját az új számlára kérje folyósítani. Miután a vádlottak számlához hozzáférést szereztek és az első nyugdíj is átutalásra került, a vádlottak azt a sértett számlájáról tudta és beleegyezése nélkül leemelték.

A sértett tulajdonát képezte egy pécsi ingatlan is. Az elkövetők a számlanyitással egyidejűleg rávették a sértettet, hogy az ingatlant ajándékozza nekik. A férfival még aznap ajándékozási szerződést is kötöttek. Ezután a vádlottak az így tulajdonukba került ingatlant kiskorú gyermekük nevére íratták.

Az ügy másik sértettje ugyanezen időszakban 350 000 Ft. kölcsönt kapott a vádlottaktól azzal, hogy három héten belül 550 000 Ft-ot kell visszafizetnie. Ezzel egyidejűleg egy adás-vételi szerződést is kötöttek, mely szerint a sértett lakását eladja a vádlottaknak. A szerződésben rögzítették, hogy a vételárat a vevők megfizették.

A két csaló ígéretet tett arra, hogy az adás-vételi szerződést csak akkor nyújtják be, ha a kölcsönt a sértett nem tudja visszafizetni, ennek ellenére a vádlottak az eljáró ügyvéd útján az adás-vételi szerződést a földhivatalba benyújtották, majd egy héttel később ezt az ingatlant is gyermekük nevére íratták.
Az elkövetők cselekménye a csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.

Pécs

Bonyodalmas jogi útvesztő és eltussolási kísérletek után végül a Kúria kimondta, hogy választási csalás történt Pécsen a 040-es szavazókörben azzal, hogy pénzért vitték a Fideszre szavazni az embereket.

Ismét szennyezett fűszerköményre figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután újabb atropin okozta ételmérgezésekről értesült. A pécsi Markovics Antal egyéni vállalkozó terméke is szennyezett.

„Jómagam környezetbarát, inkább elektronikus buszokban látom a jövőt, főleg egy ilyen katlanszerű településen, ahol a légszennyezettség mértéke egyáltalán nem mindegy...” Interjú Fogarasi Gáborral, a Baranya 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjével, 6. rész.

A Nemzeti Választási Bizottság pénteken 345 ezer forintra bírságolta a Momentum beadványa nyomán Hoppál Pétert, mert egy óvodában fotózkodott - áll a párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Perzsa leopárd egyeddel gazdagodott a pécsi állatkert: a Sara nevű, hároméves nőstény a már a mecsekoldali vadasparkban élő nyolc éves Taian elnevezésű hím társa lesz.

Devizahitelesek

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Letelt a kilakoltatási moratórium: 100 ezer ember kerülhet utcára

Április 30-án lejárt a meghosszabbított, téli kilakoltatási moratórium, a legtöbb család már meg is kapta a lakása elhagyása felszólító határozatot. A szakértők szerint idén 35-38 ezer kilakoltatásra kell számítani, ami közel 100 ezer ember lakhatási válságát idézheti elő - számolt be az ATV.

Belföld

A magyar példa jól megmutatja a nyugati országoknak, mire számíthat egy állam, ahol a kormány számára a populizmus fontosabb, mint az egészségügy – írta a The Lancet, a világ egyik legrégebbi és legnevesebb orvosi lapja, amelynek cikkét a hvg.hu vette észre.

Minden második kérelmet kínaiak adnak be magyarországi ingatlanszerzés engedélyezésére az Európai Unión kívülről - írja a hétfői Világgazdaság. A legfelkapottabb vidéki város továbbra is Hévíz, Pécset, Miskolcot, Debrecent, és Keszthelyt előzi meg.

A Baranya megyei Nagypeterd településen Andrics Aliz, a Jobbik jelöltje egyetlen szavazatot sem kapott, a listán utána következő Gálné Szerző Magdolna, a Hajrá Magyarország! nevű kamupárt jelöltje viszont 76-ot.

A Népszava értesülései szerint a választások után egy nappal levelet kaptak a kórházak főigazgatói, melyben felszólították őket arra, hogy a számlákon parkoló, kötelezettséggel nem terhelt maradványösszegeket tíz napon belül fizessék be a Magyar Államkincstárnak.

A baranyai Bogdásában az összes listás szavazat érvénytelen lett amit nem a Fideszre adtak le, pedig az egyéni voksoknál 41 iksz van az ellenzéki jelölteken, Pécsudvard 001-es körzetben 338 érvényes mellett 173 érvénytelen szavazat született.

Életmód

Mintegy 12 ezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre Pécs belvárosában a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestő csapatai június 28. és július 1. között.

Bejutott a Magyarországot képviselő, modern metált játszó AWS zenekar és a Viszlát nyár című dal a 63. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába csütörtökön este Lisszabonban.

Sport

Közel 5 milliárd forintba került a Budapesti Atlétikai Stadion tervezése, amit a kormány Ferencvárosban, a Rákóczi híd pesti hídfőjéről délre lévő telken akar felépíteni - írta a Napi.hu.

Phjongcshang 2018: több mint kétezer ember köszöntötte hétfő este a baranyai megyeszékhelyen Knoch Viktort és Burján Csabát, a phjongcshangi téli játékokról hazatérő olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya váltó pécsi tagjait.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.