Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Csalókkal szemben vádemelés Pécsett

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség több rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi pár ellen, akik a sértettek szellemi leépülését használták ki bűncselekmények elkövetéséhez.

Az elkövetők élettársak, akik 2016. szeptemberében elhatározták, hogy rászoruló, szellemi leépülésben szenvedő személyek vagyoni értékeit megszerzik.
A vádlottak az egyik sértettet már régóta ismerték, tudták, hogy egyedül él, családtagjaival a kapcsolatot nem tartja.

2016. szeptemberében a férfit rávették arra, hogy nyisson új bankszámlát azzal, hogy a vádlottak a számlához elektronikusan hozzáférjenek, illetve társkártyát is kapjanak.

A bankszámla megkötése után rávették a sértettet arra, hogy nyugdíját az új számlára kérje folyósítani. Miután a vádlottak számlához hozzáférést szereztek és az első nyugdíj is átutalásra került, a vádlottak azt a sértett számlájáról tudta és beleegyezése nélkül leemelték.

A sértett tulajdonát képezte egy pécsi ingatlan is. Az elkövetők a számlanyitással egyidejűleg rávették a sértettet, hogy az ingatlant ajándékozza nekik. A férfival még aznap ajándékozási szerződést is kötöttek. Ezután a vádlottak az így tulajdonukba került ingatlant kiskorú gyermekük nevére íratták.

Az ügy másik sértettje ugyanezen időszakban 350 000 Ft. kölcsönt kapott a vádlottaktól azzal, hogy három héten belül 550 000 Ft-ot kell visszafizetnie. Ezzel egyidejűleg egy adás-vételi szerződést is kötöttek, mely szerint a sértett lakását eladja a vádlottaknak. A szerződésben rögzítették, hogy a vételárat a vevők megfizették.

A két csaló ígéretet tett arra, hogy az adás-vételi szerződést csak akkor nyújtják be, ha a kölcsönt a sértett nem tudja visszafizetni, ennek ellenére a vádlottak az eljáró ügyvéd útján az adás-vételi szerződést a földhivatalba benyújtották, majd egy héttel később ezt az ingatlant is gyermekük nevére íratták.
Az elkövetők cselekménye a csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.

Pécs

Többek között itt írtunk Pécs csődjéről, a városnak a pénzhiány következtében állami segítségre van szüksége, amit meg is kap. A Szabad Pécs írja, hogy a legújabb, hárommilliárdos hitelért fel kellett ajánlani egy ingatlant, ami a Kodály Központ lett, az ország egyik legjobb koncertterme.

Jogellenes volt felmondásuk, ezért együttesen több mint 20 millió forint perköltséget és távolléti díjat kell megfizetnie annak a 117 dolgozónak, aki 2016 júniusában rendkívüli felmondással távozott a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-től - erről kedden jogerősen döntött a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fodor Ibolya után újabb fideszes képviselő nyilvánult meg alpári stílusban. Hári József ezúttal a Facebook-on fejtette ki, hogy a széklete állaga hogyan változik egyes ellenzéki médiumok olvasása közben.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

A Baranya megyei Ibafa 2004 óta nem talál magának háziorvost, pedig szolgálati lakás is jár a praxishoz. „Az utóbbi két évben nem hirdettük, mert a korábbi 8-10 évben érdeklődő sem volt. 2004, 2005, 2006 táján, az elején még volt érdeklődő. Akkor még ezer körül volt a kártyaszám, és azt is kevesellték”.

Megveszi az Országos Roma Önkormányzat gellérthegyi luxusingatlanát az állam - írta a hvg.hu. Ezzel a lépéssel szabadítaná meg a szervezetet a milliárdos pénzvisszafizetési tehertől.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.