Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Csak nem fél a Fidesz és az MSZP?

Azok után, hogy a pécsi Polgármesteri-jelölti vitafórum második fordulóján sem jelentek meg a Fidesz és az MSZP részéről, okunk van bizonyos dolgokat feltételezni. Pedig a két vitafórum meg sem pendített politikai húrokat, pusztán városunk gazdasági, társadalmi helyzetét vázolták fel a megjelentek.

Mielőtt eme joggal és alapos gyanúval vélt okokat megneveznénk, egyvalamit egészen biztosan látni lehet: Fidesz és az MSZP – egykutya! Amikor a helyzet úgy hozza, azonnal összeborulnak, összetartanak. Távolmaradásukkal csak megerősítették, hogy ők nem a polgárokat, nem az egykori választóikat képviselik, sokkal inkább a bankok és oligarchák világát. Bár az sincs kizárva, hogy fentről megtiltották nekik a részvételt…(az is rébusz, hogy a mai totális Fidesz uralomban ugyan miért kell adóforintjainkból fenntartani egy semmire kellő, saját megélhetési karrierjük fenntartásán kívül semmi egyébbel nem foglalkozó, ma már igen rosszemlékű MSZP fantompártot?)

Távollétük tehát egyértelmű és kőkemény üzenet is: nem vitázunk, nem tárgyalunk veletek, civilekkel és ellenzékiekkel! A demokráciát mi határozzuk meg, mi értelmezzük, úgy és addig, amíg az mi érdekeinket szolgálja. Csak nekünk lehet igazunk, és aki nincs feltétlen egyetértéssel és hűséggel velünk, az ellenünk van…(és ütemes taps: éljen Rákosi!)
Valami ilyesmi üzenete is van távolmaradásuknak. Egyben súlyos üzenet saját korábbi, megtévesztett választóiknak is: nesze nektek, néhány ezer forinttal megvett pedagógusok, egyebek, ti is le vagytok sajnálva!

Nem új viselkedési forma ez, a történelemben számos hasonlót találunk, jobbára a diktatúrák korából. De ha csak az elmúlt 100 évre tekintünk vissza, a Fidesz és az MSZP mostani viselkedésére olyan elborzasztó, rosszemlékű sátánokat idéz, mint I. Ferenc József, Sztálin, Hitler, Mussolini, Rákosi, hogy csak párat említsünk.  Ők ma már mind a történelem süllyesztőjébe kerültek, de működésük ára több millió ártatlan ember halála lett.

A Fidesz távollétén nem is csodálkozunk, hiszen ők még a devizahiteles társaságok egy évvel ezelőtti fórumaira sem jöttek el, cserbenhagyták szavazóik egy részét. Mivel ezek a fórumok a választások előtt zajlottak, formálisan, kvázi választási kampányfogásból az MSZP-től ugyan eljöttek, de semmi érdemleges segítséget nem nyújtottak.

Ha egy regnáló polgármester nem fogadja el a vele vitázni kívánó felkészült polgármester-jelöltek meghívását, annak a hatalmi gőgön kívül, vagy emellett, tán másik oka is lehet. Mondjuk az, hogy – félnek…
Félnek tán attól, hogy véget érhet az eddig fényes bevételt biztosító mutyi-korszakuk, vége lehet a villányi borozgatásoknak, vége lehet a pazarló városüzemeltetésnek, vége lehet a rokoni-baráti kör részére kiírt közbeszerzési mutyiknak, hogy fény derülhet a buszbeszerzések körüli – amelyről szakértők vélelmezik a csőd bűntett cselekményét – zavarosban halászásnak.

 

Pécs

Viszlát a sitten, Döbrögi

„Viszlát a sitten, Döbrögi” felirat fogadja egy hétig Orbánt a várnál

Az ellenzéki jelöltek, akik a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indulnak, leadták a szükséges számú aláírást, Péterffy Attila csapata, tehát teljes. De hol a Fidesz?

A jobbikosok visszavitték a törvénytelenül kihelyezett terézvárosi fideszes plakátokat a Lendvay utcába

Budapesten, Terézvárosban a Fidesz négy nappal a hivatalos kampány kezdete előtt, törvénytelenül kihelyezte plakátjait. A Jobbik ma helyreállította a városképet.

Gábor Európa egyik legkeményebb üzleti környezetében szerzett cégvezetői tudást, melyet szülővárosa, Pécs szolgálatába szeretne állítani.

Fogarasi Gábor már most is olyan képviselőként dolgozik, akinek hivatásában az egyik legfontosabb érték a nyilvánosság és a város tevékenységeinek átláthatóvá tétele, hiszen ebben a tekintetben is nyugodtan kijelenthetjük, hogy városunk soha nem látott mélységekben van.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.