Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Csak kormánypárti gyerekeket szeretne a kormány?

"Szerettem volna megtudni, miért nem kíván a kormány a gyermekvállalás kapcsán minden szülőnek vagy leendő szülőnek üzenni, miért csak a kormánypártiakat kívánják megszólítani?" – kezdi Facebook-bejegyzését Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, aki decemberben adott be a családok védelméről szóló nemzeti konzultációra vonatkozó közérdekű adatigénylést a Miniszterelnöki Kabinetirodához.

Ebben arra lett volna kíváncsi, hogy miért nem találkozhatnak a kormánykritikus hírportálok és nyomtatott lapok olvasói az erről szóló kormányzati hirdetésekkel, valamint, hogy ezek hiánya azt jelenti-e, hogy a kormánykritikusoknak már nem kíván üzenni Magyarország Kormánya.

„Megteheti-e Magyarország Kormánya, hogy még nemzeti sorskérdésünk kapcsán is stigmáz, fideszes és nem fideszes szülőkre bontva a haza polgárait, akik gyermekének születése ennek szellemében lehet édes vagy mostoha?” – teszi fel a kérdést a politikus, aki válaszokat nem kapott, még azon kérdéseire sem, hogy mely sajtótermékekben és nagyságrendileg mekkora összegből népszerűsíti a kormány a „Nemzeti Konzultáció 2018”-at. A Figyelő című lapban megjelent kormányzati hirtdetések tételes összegére is kíváncsi lett volna a jobbikos honatya, hiszen köztudott, hogy a fideszes médiabirodalmat a kormányzati pénzek tartják felszínen.

„Az azonban egészen biztos, hogy a hozzáállásuk nem kereszténydemokráciára, hanem a nemzetiszocialista Lebensbornra hajaz” – zárja gondolatait a képviselő.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda válasza természetesen semmitmondó, az öt kérdés közül egyre sem voltak képesek kielégítő korrekt választ adni. Megint bizonyították, hogy mennyire nem veszik emberszámba azt, aki nem fideszes, aki nem része ennek a diktatórikus hatalomnak.

forrás: alfahir.hu

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.