Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Csaba István, fiatal egyetemista a Régi Kertváros jelöltje

Tisztelt Pécsi Polgárok!
 
Engedjék meg, hogy bemutassam a Mindenki Pécsért Egyesület legifjabb képviselőjelöltjét, a 23 esztendős Csaba Istvánt.
 
Ő is egyike azoknak, akik a Mindenki Pécsért Egyesület képviselőjelöltjeként összefogják a pécsi polgárokat, ellenzéki pártokat és civil szervezeteket. Azokat, akik megelégelték, hogy a város immáron tizedik esztendeje folyamatos válságban van, adósságot adósságra halmoz. Széleskörű összefogással, jelöltjeinkkel és Önökkel közösen, le fogjuk váltani a bajokért felelős jelenlegi vezetést.
 
Csaba István képviselőjelölt, a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indul Pécs város 13. számú választókerületében.
 
Szeretem a fiatalos lendületét, tiszteletre méltó tenni akarását és a kifogyhatatlan energiáját. István a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Nemzetközi tanulmányok és Politikatudományok szakos hallgatója. Tizenhét éves kora óta elhivatottan foglalkozik a közélettel és a helyi közösségekkel. Felelősségteljesen és céltudatosan végzi feladatait a Societas ifjúsági mozgalom pécsi vezetőjeként és országos elnökségi tagjaként. Ezt az alázatos, tisztességes munkát szeretné elvégezni a 13-as választókerületben élők képviseletében is.
 
István már az első pillanattól kezdve beleszeretett a város sokszínűségébe, történelmébe és mediterrán hangulatába. Pécsett szeretne családot alapítani és tenni a város jövőjéért. Azért fogadta el a Mindenki Pécsért Egyesület felkérését a képviselőjelöltségre, mert szerinte is ez a széleskörű, minden valódi ellenzéki erőt tömörítő összefogás az, amely képes arra, hogy változás legyen Pécsett.
 
Szívéhez Kertváros áll a legközelebb és sajnálattal látja azt, hogy Nagyárpádot és Postavölgyet is elhanyagolja, peremkerületként kezeli a jelenlegi városvezetés és a helyi önkormányzati képviselő. Ezt a kátyús, járda nélküli utak, rendezetlen buszmegállók és az elhanyagolt játszóterek is látványossá teszik a térségben. Mintha nem is Pécsett lennénk! István számára ezért kiemelt fontossággal bír, hogy az Önök igényeinek megfelelően, megoldja a felmerülő problémákat, és küzdeni fog azért, hogy mindenkit egyenlő pécsi polgárként kezeljen a városvezetés, ne legyenek kiváltságosak és elhanyagoltak.
 
Én bízom benne. Vele és a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben induló többi jelölttel közösen akarom szolgálni Önöket és városunkat, Pécset.
 
Péterffy Attila
A pécsi polgármesterjelölt
Mindenki Pécsért Egyesület

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.