Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Civitas Intézet: A Jobbik a legnépszerűbb ellenzéki párt

A 444. számolt be róla nemrég, hogy közvélemény-kutatást közölt a Civitas Intézet nevű tanácsadó cég. Az utóbbi időben megjelent közvélemény-kutatási eredményekhez képest a Civitas szerint nem a DK, hanem a Jobbik jelenleg az ellenzék legerősebb pártja. A Civitas felmérése március 5-11. között készült, 1007 ember megkérdezésével, a kutatók szerint a hibahatár +/-3,2 százalék lehet.

Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki jelölt

A felmérésben az ellenzéki szavazókat megkérdezték, hogy kire szavaznának a miniszterelnök-jelöltségről szóló előválasztáson. A listát magasan a Jobbik jelöltje viszi, rá az ellenzéki szavazók 27%-a szavazna. A sorban Karácsony Gergely (23%) és Dobrev Klára (15%) követik, ők azonban még nem jelezték indulási szándékukat.

A fideszesek ötöde szerint rossz irányba mennek a dolgok

Annak ellenére, hogy a pártot választani tudók között egyértelműen vezet a Fidesz, az is látszik, hogy tartalékai inkább az ellenzéknek lehetnek. A lakosság 55%-a szerint ugyanis inkább rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon, és 36% elégedett csak. Még a fideszesek 20%-a szerint is rossz irányba mennek a dolgok, és így vélekedik az ellenzéki összefogásban résztvevő pártokat támogatók 93%-a, és a bizonytalanok 60%-a is.

A megkérdezettek 42%-a mondta azt, hogy inkább jobboldalinak érzi magát, és csak 19% baloldali érzelmű. Nagyon sokan, 39%, egyik oldalhoz sem akarta vagy tudta kötni magát. A bizonytalanok 73, az ellenzékiek 41%-a nem akarta besorolni magát.

Érdekesség, hogy a fideszes szavazók 10%-a is liberálisnak mondja magát.

 

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.