Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Civitas Intézet: A Jobbik a legnépszerűbb ellenzéki párt

A 444. számolt be róla nemrég, hogy közvélemény-kutatást közölt a Civitas Intézet nevű tanácsadó cég. Az utóbbi időben megjelent közvélemény-kutatási eredményekhez képest a Civitas szerint nem a DK, hanem a Jobbik jelenleg az ellenzék legerősebb pártja. A Civitas felmérése március 5-11. között készült, 1007 ember megkérdezésével, a kutatók szerint a hibahatár +/-3,2 százalék lehet.

Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki jelölt

A felmérésben az ellenzéki szavazókat megkérdezték, hogy kire szavaznának a miniszterelnök-jelöltségről szóló előválasztáson. A listát magasan a Jobbik jelöltje viszi, rá az ellenzéki szavazók 27%-a szavazna. A sorban Karácsony Gergely (23%) és Dobrev Klára (15%) követik, ők azonban még nem jelezték indulási szándékukat.

A fideszesek ötöde szerint rossz irányba mennek a dolgok

Annak ellenére, hogy a pártot választani tudók között egyértelműen vezet a Fidesz, az is látszik, hogy tartalékai inkább az ellenzéknek lehetnek. A lakosság 55%-a szerint ugyanis inkább rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon, és 36% elégedett csak. Még a fideszesek 20%-a szerint is rossz irányba mennek a dolgok, és így vélekedik az ellenzéki összefogásban résztvevő pártokat támogatók 93%-a, és a bizonytalanok 60%-a is.

A megkérdezettek 42%-a mondta azt, hogy inkább jobboldalinak érzi magát, és csak 19% baloldali érzelmű. Nagyon sokan, 39%, egyik oldalhoz sem akarta vagy tudta kötni magát. A bizonytalanok 73, az ellenzékiek 41%-a nem akarta besorolni magát.

Érdekesség, hogy a fideszes szavazók 10%-a is liberálisnak mondja magát.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.