Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Cigányzenétől zeng egész Meszes

Kampányzáró bulit tartott az ÖPE Meszesen szombat délután a környékbeli lakók „szórakoztatására”. Aki az egész heti munka után arra számított, hogy a szombat déli ebéd után pihen egy kicsit a szép időben nyitott ablaknál, az üvöltő cigányzenére riadt fel. Olyan hangerővel heccelték a szavazókat, hogy az csukott ablak mögött is zavaró volt.
 
Miután elegem lett a hangzavarból, gondoltam utána járok, van-e a rendezvénynek zenés-táncos engedélye. Sorban érkeztek a rendőrautók, gondolom többen tettek bejelentést a buli miatt. Az egyik rendőrnek fel is tettem a kérdést, mire azt mondta, a szervező (Dr. Lakatos Szilvia az ÖPE jelöltje) irodájában van az engedély, most fogják odavinni őt, hogy meggyőződjenek róla, igazat mond-e.

Közben előkerült Kővári János volt fideszes, most ÖPE képviselő, aki szerint ez kampányrendezvény, ezért nem kell hozzá engedély. Éreztem, hogy némi zavar támadt a párttársak között, hiszen egyikük rendőri segédlettel elrohant az engedélyért, másikuk pedig azt állítja, nem kell engedély.

Mobil WC-ket viszont elfelejtettek rendelni a zenés-táncos rendezvényhez, így a mulatozók a környékbeli bokrokban voltak kénytelenek „dolgukat végezni”. Mennyire örülhetnek ennek a szomszédos épületekben lakó emberek, és úgy általában az egész rendezvénynek, az ÖPE kampányának.

Mindez egy kis adalék a vasárnapi választásokhoz a Meszesen, és Pécs más részein lakóknak. Láthatják mi vár rájuk, ha a Fidesz szövetségesére, az ÖPE-re szavaznak, vagy otthon maradnak, és nem nyilvánítanak véleményt, mert azzal is az ilyen szombat délutánokat támogatják.

 

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.