Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Botrány Kisvaszaron

Meg nem valósult felújítások híre terelte a figyelmet a baranyai községre, a kormánymédia a polgármester mellé állt, mi képeken mutatjuk a valóságot.

Biztosan megbánta döntését az a kisvaszari család, aki az önkormányzatra íratta át a házát, mivel a cserébe ígért felújítás állításuk szerint végül nem történt meg a támogatási összeg eltűnése miatt, pedig az ingatlanra kihelyezték az EU-s táblát a romák felemelésére szánt támogatásról.

Emiatt összetűzésbe kerültek a polgármesterrel, aki válaszul lefotózta és feljelentette a tudtukon kívül karanténba helyezett családot, amint kimentek a házuk elé a postás autóhoz. A feljelentés következtében végül fejenként 50 ezer forintos bírságot róttak ki rájuk. A felháborító történetről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő április 8-án számolt be közösségi oldalán.

A bosszúval felérő feljelentésről és a rejtélyesen eltűnt pénzekről szóló beszámolót hétfőn igyekezett megcáfolni a kormánypárti bama.hu hírportál, állításuk szerint: „a család házának nyílászáróit is kicserélték a pénzből […] de bojlert, kazánt, mosógépet és hűtőt is kaptak, a festést is elvégezték, valamint kaptak paplanhuzatokat is…”

Állításaikat azonban semmivel nem támasztották alá, a cikk jelentős részében pedig a településen elérhető egyéb támogatásokat sorolják, mintha ez változtatna a helyzeten. A program keretei közt ugyanis több ház is teljes felújításon esett át, amely magában foglalta a tetőcserét is, a szóban forgó ingatlanon végzett munkálatok azonban a család beszámolói alapján enyhén szólva hiányosnak mondhatók. A valós állapotok felmérésének céljával érkezett meg a helyszínre Kárpáti Zoltán, a Jobbik választókerületi elnöke, aki eljuttatta hozzánk a helyszínen készített fotóit.

A képek alapján a nyílászárók cseréjén túl nem látni jeleit más felújító munkálatoknak. A falak penészesek, a vakolat omladozik, a fürdőszoba padlója fel van szaggatva, a falon tátongó lyukat igénytelenül foltozták be, az ígért tetőcsere is elmaradt. A család továbbá azt állítja, nem kapták meg az említett háztartási gépek egy részét.

Az ügyben jelenleg közérdekű adatigénylés van folyamatban, amint több információ áll rendelkezésre, Kárpáti és Hadházy sajtótájékoztatót tartanak majd.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.