Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Bemutatkozik a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet – 2. rész

„…patakokban folyik a vér, melyet a Magyar Állam telhetetlen nyereségvágya megkövetelt eddig.”

Devizahitellel kapcsolatban már több közleményüket megjelentettük, most itt az ideje, hogy a 2012-ben életre kelt Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezetet, egyszerűbben B.É.CS.-et, bemutassuk. A szervezet vezetőjével, Grell Antallal készült kétrészes interjúnk 2., befejező része következik (az interjú első része itt olvasható).

- Kár lenn tagadni, mára a magyar társadalom is megosztott, naiv, hiszékeny, és megfélemlített. Mikor és hogyan teremhető meg az egység?

- Határozottan kijelenthetem, hogy akkor és csak akkor teremthető meg az egység, ha most mindenki jelképesen hátralép egyet. Nem lehet semmilyen eredményt elérni úgy, hogy ahány szervezet, annyi álláspont. Ez csak az ügynöki tevékenységet erősíti és elódázza a megoldást. Sokkal kevesebb konfliktus lenne, ha nem azt keresnék az emberek, hogy kinek van igaza, hanem azt, mi az igazság! Én nem szervezetek első embereinek kiegyezésében, hanem a lakosság elköteleződésében látom az összefogás lehetőségét. Mint ahogy mindig felhívom tagjaink figyelmét arra, hogy mi soha nem a meggyőzést, hanem a tájékoztatást tartjuk fontosnak és elsődleges szempontnak. Hiszen, ha az egyén saját döntése alapján kiáll önmagáért, akkor mellénk fog állni, és kitartani a végsőkig. Ha valakire ráerőltetjük akaratunkat, akkor azonnal és haladéktalanul a megoldási receptet kezdi követelni, ahelyett, hogy kicsit képezve önmagát, meg akarná érteni a számára kialakított környezetet. Azt látom, hogy minket soha nem az állam vagy a bankszektor támad, hanem azok, akik állítólag ugyanazért küzdenek, mint mi, amúgy a legtöbb kárt okozva, a morális válsághoz nagyban hozzájárul ez a tevékenységük. Én meg vagyok győződve arról, hogy, ha következetesen képviseljük álláspontunkat - ami 2011 óta nem változott -, akkor az össze kell, kovácsolja egy tömbbé sorstársainkat. A kérdés csak az, ez mennyi időt és áldozatot. követel még a magyar társadalomtól?

- Találkozott az IMF delegációval, mi a véleménye róluk, sikerült-e s ha igen, mit sikerült elérni velük?

- 2013 januárjában jött létre a találkozó, mely másfélórás tárgyalássá bontakozott ki. A megdöbbenést és a figyelmet azzal érdemeltük ki a valutaalap részéről, hogy nem a pénzügyi körökből, nem az általuk megszokott környezetből érkeztünk. Nehezen dolgozták azt fel, hogy egyszerű halandó képes volt kirakni azt a mozaikot, melyet pénzügyi mérnökök és csak egy szűk bennfentes réteg tudott, és nem utolsó sorban melynek titokban tartásáért mindent megtettek. El is hangzott a kérdés: hogy mivel foglalkozunk a civil életben, azaz mi a polgári foglalkozásunk, hogy jegybanki mérlegadatok és IMF tanulmányok olvasására van időnk? Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a tárgyalás óta, még több bizonyíték áll rendelkezésünkre, mellyel sarokba szorítható lenne a valutaalap. E pillanatban pont ezért nem látom reális esélyét egy újabb találkozónak, de azt nem mondom, hogy lehetetlen.  Azt már nagyon is értjük, hogy a Magyar Államnak miért volt nagyon fontos a csak kommunikációs trükk, hogy kizavarták Magyarországról az IMF-t, hiszen ez egy szemenszedett hazugság. A tárgyalás nem volt eredménytelen, de azt sem mondható, hogy az teljesült, ami ott elhangzott. Pedig abban egyetértettünk a valutaalappal, hogy másfélmillió kereset kivitelezhetetlen. Mára látjuk, hogy az átadott dokumentumok alapján lépéskényszerbe került. de beavatkozott a Magyar Állam és láthatjuk, érezhetjük, hogyan! Nem erről volt szó! Hazudnék, ha azt mondanám nem gondoltam, akkor úgy, abban a pillanatban, hogy a valutaalap után a magyar kormány azonnal és haladéktalanul megkezdi az egyeztetéseket Egyesületünkkel. A Magyar Állam a lakosságtól ellopott biztosítási dollár milliárdokkal páváskodik a devizában nyilvántartott lakosság felett.

- Ha röviden kell összefoglalni a lényeget: hogy, hol áll most a „devizahitelezés” álnevű nemzetgyilkosság elleni harc, és mivel tudja bíztatni az elkeseredetteket?

- Nagyon nehéz és szinte lehetetlen feladatnak tűnhet, jogos felháborodásra bírni a magyar társadalom azon rétegét, akiket napi szinten, aláztak, degradáltak, felelőtlennek, nyerészkedőnek, szinte idiótának nevezett a társadalom azon rétege, akik nem érintettek közvetlenül, miközben az önkormányzati devizakötvény kibocsátás ugyanezen pénzügyi termékre alapoz, csak másnak nevezve. Egyetlen különbséggel, hogy az önkormányzatokat tájékoztatták a kockázatkezelési lehetőségekre. Közérthetően elmondták a pénzügyi biztossági tagoknak, példákon keresztül szemléltetve, hogy mekkora forintgyengülésnél, mekkora árfolyamnyereségre tesznek szert. Önmagában a lakossági szerződéseknél az árfolyamváltozás, az nem nyereség és nem is veszteség ennél a pénzügyi konstrukciónál, viszont, ha a pénzintézetek megfizettetik, az puszta haszoneleme, uzsora eleme a szerződéseknek.

- Ha uzsora, akkor az bűncselekmény… Megérhetjük, hogy az igazi felelősöket bíróság elé kerülnek?

- 2014 évben sikeresen zártunk le egy újabb nyomozati szakaszt, mely alapjaiban képes megrengetni a "devizahitelezésről" köztudatban kialakított képet. Okirati tények szerint megindítható számos érinthetetlennek hitt pénzügyi és politikai közéleti szereplő ellen a büntetőeljárás. A bizonyítékok minden érintet félnél megtalálhatók, a kérdés, kezdenek-e vele bármit is? Az ügy súlya és az érintettek, azaz elkövetői kör a legmagasabb szintekig elér. Volt pénzügyminiszterek, miniszterelnökök, jegybankelnökök felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Félreértés ne essék nem politikai hókabóka, hanem a büntetőjogi felelősségük megállapítható. A fentiek alapján elfogadhatatlan az, hogy "Egyesek" követelik a bizonyítékok nyilvánosságra hozatalát, de nem tudják garantálni az érintett személyek és családjaik biztonságát. Azt is meg kell említenem, hogy egyesületünk elnöksége az összes párt elnökével személyes találkozást követően, tájékoztattuk őket a feltárt eredményeinkről. Sőt interpellációkat fogalmaztunk meg egyes képviselőknek, hogy elhangozhasson az igazság a parlament falain belül is, de nem történt meg.

- Pedig állítólag parlamentáris demokráciában élünk…

- Vagyis annak nevezett valamiben, mely szerintem megbukott, a devizában nyilvántartott, társadalmi réteg magára maradt. Lehet ugyan bizakodni perekben, ügyészségben, unióban, tárgyalásokban, de ha így megy tovább minden, akkor nem érjük meg a végeredményt!  Aki hozzánk fordul, biztos lehet benne, hogy a lehető legerősebb pozícióba tudjuk hozni pénzintézetével szemben, de mi sem vagyunk mindenhatók. Mivel sok a gibic, a lakosság pénzügyi ismerete pedig a nullához közeli, vannak olyanok, akik már szinte menthetetlen állapotban találnak ránk. Nekik először is azt tudom ajánlani, hogy a kifizetett súlyos összegeket követeljék vissza az álképviseletektől és személyektől.  

- És még jó, ha csak követelnek, békésen, csendben…

- Tartok tőle, hogy egy iszonyatos, pattanásig feszült helyzetben van a társadalom. A mostani elszámolási tájékoztatók elindíthatnak egy folyamatot, mely a polgári engedetlenségen túl fog mutatni. Mert most fognak az ügyfelek az ígéretek helyett a puszta valósággal, kőkemény számokban és uzsorázható évtizedekkel szembesülni. A mai napig 4500 áldozatot, 4000.000 ellehetetlenült embert követelt ez a pénzügyi környezet. Tehát kijelenthetjük, hogy patakokban folyik a vér, melyet a Magyar Állam telhetetlen nyereségvágya megkövetelt eddig. Nem elég. Lehetséges még több vérre van szükség, egy áttörő megoldáshoz. Sajnos a puszta tény ez. Ideje lenne felébredni. Még mindig remélem, hogy képes a magyar társadalom az önvédelemre. Nem vesztette el teljesen képességét arra, hogy kiálljon önmagáért. De ehhez le kell vetkőznie, az ideológiai, szimpátia, az ilyen-olyan oldaliságból fakadó korlátait, és egy tömbé kovácsolódva ki kell, álljon jogainkért. Azt nem tudom megmondani, hogy erre ma van-e reális esély. Azt tudom csak határozottan kijelenteni, hogy addig, míg szikráját is látjuk annak, hogy átfogó megoldást el tudjuk fogadtatni a Bankcsapdát nem állíthatja meg senki és semmi. De tevékenységünk eredményességéhez, folyamatok felgyorsításához szükségünk lenne többszázezres társadalmi támogatottságra. Akkor egyszer kellene megmutatnunk erőnket. Mert ötezer, tízezer, ember miatt nem fogják bevallani az államcsődöt, és nem kerülnek oda az elkövetők, ahová valók, a börtönbe!
Soha nem kértem ilyet senkitől, de most tisztelettel kérek minden szervezetett, magánszemélyt, sorstársainkat, hogy sorakozzanak fel mögénk, támogassanak - ha ez nem lehetséges, akkor legalább ne akadályozzanak -, a biztosítási azaz AIG botrány kirobbantásának érdekében.

Tisztelettel:
Grell Antal
B.É.CS.
 

Pécs

A Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyára a nyár végére elkészül a pécs-pogányi repülőtér szomszédságában - közölte Boros László vezérigazgató a beruházás helyszínén megtartott bokrétaünnepen szerdán újságírókkal.

Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi ítélőtábla szerdán azt a férfit, akit egy hajléktalan megölésével, valamint azzal vádoltak, hogy társaival több mint egy tucat betörést, rablást követett el 2013-ban és 2014-ben Baranyában - tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t.

A szerdától induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, 00:00 órától hajnal 6:00-ig. A BIOKOM kéri az érintett lakosságot a szükséges intézkedések elvégzésére, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb.

Többen is felhívták az elmúlt napokban Mellár Tamást, aki azzal vált a hírek főszereplőjévé, hogy a Párbeszéd-frakcióba beülve megmenti annak létét. Szabó Tímea, a képviselőcsoport vezetője azt állította, más baloldali , elsősorban liberális ellenzéki politikusok le akarták beszélni Mellárt a csatlakozásról.

Felkészült a kritikákra, de nem tartja árulásnak Mellár Tamás független parlamenti képviselő azt, hogy beszáll Párbeszéd párt országgyűlési frakciójába.

Devizahitelesek

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Belföld

Még szombaton történt, hogy Hort és Csány közötti vasúti átjáróban az ott közlekedő tehervonat elé vetette magát egy asszony négyéves unokájával. Mindketten meghaltak.

Jól indul a 2018-2022-es parlamenti évad. Z. Kárpát Dániel gyakorlatilag üres kormánypárti széksorok előtt volt kénytelen elmondani a napirend utáni beszédét. Ezzel a nemes gesztussal kezdte meg a munkáját a negyedik Orbán-kormány.

A baranyai lány nem tudta, hogy terhes. A történetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala számolt be: „Nem várt fordulat lepte meg bajtársainkat Baranya megyében.”

Kifizethetetlen: átlag 149 ezer forint egy budapesti albérlet. Ellenzéki pártok a Jobbikkal az élen évek óta szorgalmazzák, hogy a kormány indítson nagyszabású bérlakás-építési programot, de hiába.

Szétrohadt, rozsdaette mentőautóról szóló videót tett közzé tegnap Facebook oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Ezekkel a kocsikkal kellene súlyos beteg, gyors segítségre szoruló emberekért menni. Az Országos Mentőszolgálat vezetése szerint azonban ez egyáltalán nem veszélyes.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.