Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Bemutatkozik a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet – 2. rész

„…patakokban folyik a vér, melyet a Magyar Állam telhetetlen nyereségvágya megkövetelt eddig.”

Devizahitellel kapcsolatban már több közleményüket megjelentettük, most itt az ideje, hogy a 2012-ben életre kelt Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezetet, egyszerűbben B.É.CS.-et, bemutassuk. A szervezet vezetőjével, Grell Antallal készült kétrészes interjúnk 2., befejező része következik (az interjú első része itt olvasható).

- Kár lenn tagadni, mára a magyar társadalom is megosztott, naiv, hiszékeny, és megfélemlített. Mikor és hogyan teremhető meg az egység?

- Határozottan kijelenthetem, hogy akkor és csak akkor teremthető meg az egység, ha most mindenki jelképesen hátralép egyet. Nem lehet semmilyen eredményt elérni úgy, hogy ahány szervezet, annyi álláspont. Ez csak az ügynöki tevékenységet erősíti és elódázza a megoldást. Sokkal kevesebb konfliktus lenne, ha nem azt keresnék az emberek, hogy kinek van igaza, hanem azt, mi az igazság! Én nem szervezetek első embereinek kiegyezésében, hanem a lakosság elköteleződésében látom az összefogás lehetőségét. Mint ahogy mindig felhívom tagjaink figyelmét arra, hogy mi soha nem a meggyőzést, hanem a tájékoztatást tartjuk fontosnak és elsődleges szempontnak. Hiszen, ha az egyén saját döntése alapján kiáll önmagáért, akkor mellénk fog állni, és kitartani a végsőkig. Ha valakire ráerőltetjük akaratunkat, akkor azonnal és haladéktalanul a megoldási receptet kezdi követelni, ahelyett, hogy kicsit képezve önmagát, meg akarná érteni a számára kialakított környezetet. Azt látom, hogy minket soha nem az állam vagy a bankszektor támad, hanem azok, akik állítólag ugyanazért küzdenek, mint mi, amúgy a legtöbb kárt okozva, a morális válsághoz nagyban hozzájárul ez a tevékenységük. Én meg vagyok győződve arról, hogy, ha következetesen képviseljük álláspontunkat - ami 2011 óta nem változott -, akkor az össze kell, kovácsolja egy tömbbé sorstársainkat. A kérdés csak az, ez mennyi időt és áldozatot. követel még a magyar társadalomtól?

- Találkozott az IMF delegációval, mi a véleménye róluk, sikerült-e s ha igen, mit sikerült elérni velük?

- 2013 januárjában jött létre a találkozó, mely másfélórás tárgyalássá bontakozott ki. A megdöbbenést és a figyelmet azzal érdemeltük ki a valutaalap részéről, hogy nem a pénzügyi körökből, nem az általuk megszokott környezetből érkeztünk. Nehezen dolgozták azt fel, hogy egyszerű halandó képes volt kirakni azt a mozaikot, melyet pénzügyi mérnökök és csak egy szűk bennfentes réteg tudott, és nem utolsó sorban melynek titokban tartásáért mindent megtettek. El is hangzott a kérdés: hogy mivel foglalkozunk a civil életben, azaz mi a polgári foglalkozásunk, hogy jegybanki mérlegadatok és IMF tanulmányok olvasására van időnk? Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a tárgyalás óta, még több bizonyíték áll rendelkezésünkre, mellyel sarokba szorítható lenne a valutaalap. E pillanatban pont ezért nem látom reális esélyét egy újabb találkozónak, de azt nem mondom, hogy lehetetlen.  Azt már nagyon is értjük, hogy a Magyar Államnak miért volt nagyon fontos a csak kommunikációs trükk, hogy kizavarták Magyarországról az IMF-t, hiszen ez egy szemenszedett hazugság. A tárgyalás nem volt eredménytelen, de azt sem mondható, hogy az teljesült, ami ott elhangzott. Pedig abban egyetértettünk a valutaalappal, hogy másfélmillió kereset kivitelezhetetlen. Mára látjuk, hogy az átadott dokumentumok alapján lépéskényszerbe került. de beavatkozott a Magyar Állam és láthatjuk, érezhetjük, hogyan! Nem erről volt szó! Hazudnék, ha azt mondanám nem gondoltam, akkor úgy, abban a pillanatban, hogy a valutaalap után a magyar kormány azonnal és haladéktalanul megkezdi az egyeztetéseket Egyesületünkkel. A Magyar Állam a lakosságtól ellopott biztosítási dollár milliárdokkal páváskodik a devizában nyilvántartott lakosság felett.

- Ha röviden kell összefoglalni a lényeget: hogy, hol áll most a „devizahitelezés” álnevű nemzetgyilkosság elleni harc, és mivel tudja bíztatni az elkeseredetteket?

- Nagyon nehéz és szinte lehetetlen feladatnak tűnhet, jogos felháborodásra bírni a magyar társadalom azon rétegét, akiket napi szinten, aláztak, degradáltak, felelőtlennek, nyerészkedőnek, szinte idiótának nevezett a társadalom azon rétege, akik nem érintettek közvetlenül, miközben az önkormányzati devizakötvény kibocsátás ugyanezen pénzügyi termékre alapoz, csak másnak nevezve. Egyetlen különbséggel, hogy az önkormányzatokat tájékoztatták a kockázatkezelési lehetőségekre. Közérthetően elmondták a pénzügyi biztossági tagoknak, példákon keresztül szemléltetve, hogy mekkora forintgyengülésnél, mekkora árfolyamnyereségre tesznek szert. Önmagában a lakossági szerződéseknél az árfolyamváltozás, az nem nyereség és nem is veszteség ennél a pénzügyi konstrukciónál, viszont, ha a pénzintézetek megfizettetik, az puszta haszoneleme, uzsora eleme a szerződéseknek.

- Ha uzsora, akkor az bűncselekmény… Megérhetjük, hogy az igazi felelősöket bíróság elé kerülnek?

- 2014 évben sikeresen zártunk le egy újabb nyomozati szakaszt, mely alapjaiban képes megrengetni a "devizahitelezésről" köztudatban kialakított képet. Okirati tények szerint megindítható számos érinthetetlennek hitt pénzügyi és politikai közéleti szereplő ellen a büntetőeljárás. A bizonyítékok minden érintet félnél megtalálhatók, a kérdés, kezdenek-e vele bármit is? Az ügy súlya és az érintettek, azaz elkövetői kör a legmagasabb szintekig elér. Volt pénzügyminiszterek, miniszterelnökök, jegybankelnökök felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Félreértés ne essék nem politikai hókabóka, hanem a büntetőjogi felelősségük megállapítható. A fentiek alapján elfogadhatatlan az, hogy "Egyesek" követelik a bizonyítékok nyilvánosságra hozatalát, de nem tudják garantálni az érintett személyek és családjaik biztonságát. Azt is meg kell említenem, hogy egyesületünk elnöksége az összes párt elnökével személyes találkozást követően, tájékoztattuk őket a feltárt eredményeinkről. Sőt interpellációkat fogalmaztunk meg egyes képviselőknek, hogy elhangozhasson az igazság a parlament falain belül is, de nem történt meg.

- Pedig állítólag parlamentáris demokráciában élünk…

- Vagyis annak nevezett valamiben, mely szerintem megbukott, a devizában nyilvántartott, társadalmi réteg magára maradt. Lehet ugyan bizakodni perekben, ügyészségben, unióban, tárgyalásokban, de ha így megy tovább minden, akkor nem érjük meg a végeredményt!  Aki hozzánk fordul, biztos lehet benne, hogy a lehető legerősebb pozícióba tudjuk hozni pénzintézetével szemben, de mi sem vagyunk mindenhatók. Mivel sok a gibic, a lakosság pénzügyi ismerete pedig a nullához közeli, vannak olyanok, akik már szinte menthetetlen állapotban találnak ránk. Nekik először is azt tudom ajánlani, hogy a kifizetett súlyos összegeket követeljék vissza az álképviseletektől és személyektől.  

- És még jó, ha csak követelnek, békésen, csendben…

- Tartok tőle, hogy egy iszonyatos, pattanásig feszült helyzetben van a társadalom. A mostani elszámolási tájékoztatók elindíthatnak egy folyamatot, mely a polgári engedetlenségen túl fog mutatni. Mert most fognak az ügyfelek az ígéretek helyett a puszta valósággal, kőkemény számokban és uzsorázható évtizedekkel szembesülni. A mai napig 4500 áldozatot, 4000.000 ellehetetlenült embert követelt ez a pénzügyi környezet. Tehát kijelenthetjük, hogy patakokban folyik a vér, melyet a Magyar Állam telhetetlen nyereségvágya megkövetelt eddig. Nem elég. Lehetséges még több vérre van szükség, egy áttörő megoldáshoz. Sajnos a puszta tény ez. Ideje lenne felébredni. Még mindig remélem, hogy képes a magyar társadalom az önvédelemre. Nem vesztette el teljesen képességét arra, hogy kiálljon önmagáért. De ehhez le kell vetkőznie, az ideológiai, szimpátia, az ilyen-olyan oldaliságból fakadó korlátait, és egy tömbé kovácsolódva ki kell, álljon jogainkért. Azt nem tudom megmondani, hogy erre ma van-e reális esély. Azt tudom csak határozottan kijelenteni, hogy addig, míg szikráját is látjuk annak, hogy átfogó megoldást el tudjuk fogadtatni a Bankcsapdát nem állíthatja meg senki és semmi. De tevékenységünk eredményességéhez, folyamatok felgyorsításához szükségünk lenne többszázezres társadalmi támogatottságra. Akkor egyszer kellene megmutatnunk erőnket. Mert ötezer, tízezer, ember miatt nem fogják bevallani az államcsődöt, és nem kerülnek oda az elkövetők, ahová valók, a börtönbe!
Soha nem kértem ilyet senkitől, de most tisztelettel kérek minden szervezetett, magánszemélyt, sorstársainkat, hogy sorakozzanak fel mögénk, támogassanak - ha ez nem lehetséges, akkor legalább ne akadályozzanak -, a biztosítási azaz AIG botrány kirobbantásának érdekében.

Tisztelettel:
Grell Antal
B.É.CS.
 

Pécs

Megnyílt szerdán a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) megújított mecseki bányászati kiállítása. A mintegy 200 bányászati emléket és eszközt bemutató felszíni tárlat a Vasarely Múzeummal szomszédos épületben kapott helyet.

A kiemelkedő munkát végzett utánpótlásedzők és tehetséggondozó tanárok közül idén is tízen vehették át az egymillió forinttal járó Mol Mester-M díjat. Díjazták a művészet és a tudomány területén példamutató tevékenységet végzett pedagógusokat is, köztük Simon Péter pécsi fizikatanárt is.

Miközben a sajtó az ellenzéki pártok közötti egyeztetésekkel van elfoglalva, hogy ki kinek a javára fog, vagy nem fog visszalépni, és ezt még ál-közvéleménykutatási eredményekkel is igazolni akarják, egy fontos dologról elfeledkezünk. Talán ez a legérdekesebb, ezért kell olyasmit erőltetni, ami nem megy.

Az Országos Horvát Önkormányzat dél-dunántúli központjának otthont adó házat adtak át hétfőn Pécsen. Az 500 négyzetméteres horvát ház a nemzetiségi önkormányzat irodájának és a magyarországi horvátok tudományos intézetének lesz az otthona.

A BIOKOM Nonprofit Kft. kéri a tisztelt pécsi lakosokat, hogy – amennyiben lehetőségük nyílik és megoldható – úgy ma délután legkésőbb 17:00 óráig szíveskedjenek gondoskodni a hazajutásról, mert az előrejelzések szerint várhatóan nagy mennyiségű ónos eső hullik majd.

Devizahitelesek

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával - jelentette be a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

Belföld

A havi egymilliót kereső, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott, Szili Katalin nemrégiben kezdett fideszes fórumokon kampányolni. Most pedig a kormánypropagandát hirdető Magyar Időknek nyilatkozott.

Míg a kormány szavakban a migráció minden formáját ellenzi, a valóságban titkos migránsok ezrei és kötvényes migránsok tízezrei számára biztosított letelepedési lehetőséget Magyarországon az elmúlt évek során.

Komlóska polgármestere, Köteles László a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt arról, hogy szerinte a Fidesz a települési autonómia felszámolására törekszik, 2018 kérdése pedig az, hogy demokrácia vagy diktatúra lesz-e.

„A sors fintora, hogy ma pont azok miatt fojtogató otthon a légkör, akiktől sokan a megváltást várták.” Ismerjék meg Ádám történetét, aki egészen Ausztráliáig menekült a hazai közélet és társadalom mocsara elől.

Magyarországon vasárnaptól számítva négy nap alatt 21-en fagytak halálra, többségükben fűtetlen lakásokban, illetve kórházba kerülésük után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

Életmód

Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

A hagyományos húshagyókeddi máglyagyújtással és a telet jelképező koporsó elégetésével véget ért Mohácson az idei busójárás, amelynek hétvégi fő programjaira több tízezren voltak kíváncsiak.

Sport

"Mindenki ezt kérdezi tőlünk, hogy milyen érzés, de még mi se tudjuk" - jelentette ki Burján. "Burján Csaba olimpiai bajnok. Még ízlelgetem. A név elé nem lehet írni, mint a doktort? Csak így mutatkoznék be".

A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar csapat aranyérmet szerzett a férfi 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltók csütörtöki döntőjében a phjongcshangi téli olimpián.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.