Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Bemutatkozik a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet – 2. rész

„…patakokban folyik a vér, melyet a Magyar Állam telhetetlen nyereségvágya megkövetelt eddig.”

Devizahitellel kapcsolatban már több közleményüket megjelentettük, most itt az ideje, hogy a 2012-ben életre kelt Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezetet, egyszerűbben B.É.CS.-et, bemutassuk. A szervezet vezetőjével, Grell Antallal készült kétrészes interjúnk 2., befejező része következik (az interjú első része itt olvasható).

- Kár lenn tagadni, mára a magyar társadalom is megosztott, naiv, hiszékeny, és megfélemlített. Mikor és hogyan teremhető meg az egység?

- Határozottan kijelenthetem, hogy akkor és csak akkor teremthető meg az egység, ha most mindenki jelképesen hátralép egyet. Nem lehet semmilyen eredményt elérni úgy, hogy ahány szervezet, annyi álláspont. Ez csak az ügynöki tevékenységet erősíti és elódázza a megoldást. Sokkal kevesebb konfliktus lenne, ha nem azt keresnék az emberek, hogy kinek van igaza, hanem azt, mi az igazság! Én nem szervezetek első embereinek kiegyezésében, hanem a lakosság elköteleződésében látom az összefogás lehetőségét. Mint ahogy mindig felhívom tagjaink figyelmét arra, hogy mi soha nem a meggyőzést, hanem a tájékoztatást tartjuk fontosnak és elsődleges szempontnak. Hiszen, ha az egyén saját döntése alapján kiáll önmagáért, akkor mellénk fog állni, és kitartani a végsőkig. Ha valakire ráerőltetjük akaratunkat, akkor azonnal és haladéktalanul a megoldási receptet kezdi követelni, ahelyett, hogy kicsit képezve önmagát, meg akarná érteni a számára kialakított környezetet. Azt látom, hogy minket soha nem az állam vagy a bankszektor támad, hanem azok, akik állítólag ugyanazért küzdenek, mint mi, amúgy a legtöbb kárt okozva, a morális válsághoz nagyban hozzájárul ez a tevékenységük. Én meg vagyok győződve arról, hogy, ha következetesen képviseljük álláspontunkat - ami 2011 óta nem változott -, akkor az össze kell, kovácsolja egy tömbbé sorstársainkat. A kérdés csak az, ez mennyi időt és áldozatot. követel még a magyar társadalomtól?

- Találkozott az IMF delegációval, mi a véleménye róluk, sikerült-e s ha igen, mit sikerült elérni velük?

- 2013 januárjában jött létre a találkozó, mely másfélórás tárgyalássá bontakozott ki. A megdöbbenést és a figyelmet azzal érdemeltük ki a valutaalap részéről, hogy nem a pénzügyi körökből, nem az általuk megszokott környezetből érkeztünk. Nehezen dolgozták azt fel, hogy egyszerű halandó képes volt kirakni azt a mozaikot, melyet pénzügyi mérnökök és csak egy szűk bennfentes réteg tudott, és nem utolsó sorban melynek titokban tartásáért mindent megtettek. El is hangzott a kérdés: hogy mivel foglalkozunk a civil életben, azaz mi a polgári foglalkozásunk, hogy jegybanki mérlegadatok és IMF tanulmányok olvasására van időnk? Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a tárgyalás óta, még több bizonyíték áll rendelkezésünkre, mellyel sarokba szorítható lenne a valutaalap. E pillanatban pont ezért nem látom reális esélyét egy újabb találkozónak, de azt nem mondom, hogy lehetetlen.  Azt már nagyon is értjük, hogy a Magyar Államnak miért volt nagyon fontos a csak kommunikációs trükk, hogy kizavarták Magyarországról az IMF-t, hiszen ez egy szemenszedett hazugság. A tárgyalás nem volt eredménytelen, de azt sem mondható, hogy az teljesült, ami ott elhangzott. Pedig abban egyetértettünk a valutaalappal, hogy másfélmillió kereset kivitelezhetetlen. Mára látjuk, hogy az átadott dokumentumok alapján lépéskényszerbe került. de beavatkozott a Magyar Állam és láthatjuk, érezhetjük, hogyan! Nem erről volt szó! Hazudnék, ha azt mondanám nem gondoltam, akkor úgy, abban a pillanatban, hogy a valutaalap után a magyar kormány azonnal és haladéktalanul megkezdi az egyeztetéseket Egyesületünkkel. A Magyar Állam a lakosságtól ellopott biztosítási dollár milliárdokkal páváskodik a devizában nyilvántartott lakosság felett.

- Ha röviden kell összefoglalni a lényeget: hogy, hol áll most a „devizahitelezés” álnevű nemzetgyilkosság elleni harc, és mivel tudja bíztatni az elkeseredetteket?

- Nagyon nehéz és szinte lehetetlen feladatnak tűnhet, jogos felháborodásra bírni a magyar társadalom azon rétegét, akiket napi szinten, aláztak, degradáltak, felelőtlennek, nyerészkedőnek, szinte idiótának nevezett a társadalom azon rétege, akik nem érintettek közvetlenül, miközben az önkormányzati devizakötvény kibocsátás ugyanezen pénzügyi termékre alapoz, csak másnak nevezve. Egyetlen különbséggel, hogy az önkormányzatokat tájékoztatták a kockázatkezelési lehetőségekre. Közérthetően elmondták a pénzügyi biztossági tagoknak, példákon keresztül szemléltetve, hogy mekkora forintgyengülésnél, mekkora árfolyamnyereségre tesznek szert. Önmagában a lakossági szerződéseknél az árfolyamváltozás, az nem nyereség és nem is veszteség ennél a pénzügyi konstrukciónál, viszont, ha a pénzintézetek megfizettetik, az puszta haszoneleme, uzsora eleme a szerződéseknek.

- Ha uzsora, akkor az bűncselekmény… Megérhetjük, hogy az igazi felelősöket bíróság elé kerülnek?

- 2014 évben sikeresen zártunk le egy újabb nyomozati szakaszt, mely alapjaiban képes megrengetni a "devizahitelezésről" köztudatban kialakított képet. Okirati tények szerint megindítható számos érinthetetlennek hitt pénzügyi és politikai közéleti szereplő ellen a büntetőeljárás. A bizonyítékok minden érintet félnél megtalálhatók, a kérdés, kezdenek-e vele bármit is? Az ügy súlya és az érintettek, azaz elkövetői kör a legmagasabb szintekig elér. Volt pénzügyminiszterek, miniszterelnökök, jegybankelnökök felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Félreértés ne essék nem politikai hókabóka, hanem a büntetőjogi felelősségük megállapítható. A fentiek alapján elfogadhatatlan az, hogy "Egyesek" követelik a bizonyítékok nyilvánosságra hozatalát, de nem tudják garantálni az érintett személyek és családjaik biztonságát. Azt is meg kell említenem, hogy egyesületünk elnöksége az összes párt elnökével személyes találkozást követően, tájékoztattuk őket a feltárt eredményeinkről. Sőt interpellációkat fogalmaztunk meg egyes képviselőknek, hogy elhangozhasson az igazság a parlament falain belül is, de nem történt meg.

- Pedig állítólag parlamentáris demokráciában élünk…

- Vagyis annak nevezett valamiben, mely szerintem megbukott, a devizában nyilvántartott, társadalmi réteg magára maradt. Lehet ugyan bizakodni perekben, ügyészségben, unióban, tárgyalásokban, de ha így megy tovább minden, akkor nem érjük meg a végeredményt!  Aki hozzánk fordul, biztos lehet benne, hogy a lehető legerősebb pozícióba tudjuk hozni pénzintézetével szemben, de mi sem vagyunk mindenhatók. Mivel sok a gibic, a lakosság pénzügyi ismerete pedig a nullához közeli, vannak olyanok, akik már szinte menthetetlen állapotban találnak ránk. Nekik először is azt tudom ajánlani, hogy a kifizetett súlyos összegeket követeljék vissza az álképviseletektől és személyektől.  

- És még jó, ha csak követelnek, békésen, csendben…

- Tartok tőle, hogy egy iszonyatos, pattanásig feszült helyzetben van a társadalom. A mostani elszámolási tájékoztatók elindíthatnak egy folyamatot, mely a polgári engedetlenségen túl fog mutatni. Mert most fognak az ügyfelek az ígéretek helyett a puszta valósággal, kőkemény számokban és uzsorázható évtizedekkel szembesülni. A mai napig 4500 áldozatot, 4000.000 ellehetetlenült embert követelt ez a pénzügyi környezet. Tehát kijelenthetjük, hogy patakokban folyik a vér, melyet a Magyar Állam telhetetlen nyereségvágya megkövetelt eddig. Nem elég. Lehetséges még több vérre van szükség, egy áttörő megoldáshoz. Sajnos a puszta tény ez. Ideje lenne felébredni. Még mindig remélem, hogy képes a magyar társadalom az önvédelemre. Nem vesztette el teljesen képességét arra, hogy kiálljon önmagáért. De ehhez le kell vetkőznie, az ideológiai, szimpátia, az ilyen-olyan oldaliságból fakadó korlátait, és egy tömbé kovácsolódva ki kell, álljon jogainkért. Azt nem tudom megmondani, hogy erre ma van-e reális esély. Azt tudom csak határozottan kijelenteni, hogy addig, míg szikráját is látjuk annak, hogy átfogó megoldást el tudjuk fogadtatni a Bankcsapdát nem állíthatja meg senki és semmi. De tevékenységünk eredményességéhez, folyamatok felgyorsításához szükségünk lenne többszázezres társadalmi támogatottságra. Akkor egyszer kellene megmutatnunk erőnket. Mert ötezer, tízezer, ember miatt nem fogják bevallani az államcsődöt, és nem kerülnek oda az elkövetők, ahová valók, a börtönbe!
Soha nem kértem ilyet senkitől, de most tisztelettel kérek minden szervezetett, magánszemélyt, sorstársainkat, hogy sorakozzanak fel mögénk, támogassanak - ha ez nem lehetséges, akkor legalább ne akadályozzanak -, a biztosítási azaz AIG botrány kirobbantásának érdekében.

Tisztelettel:
Grell Antal
B.É.CS.
 

Pécs

Gyimesi Gábor

A héten tartották Budapesten a kínai kormányfő részvételével azt a diplomáciai csúcsértekezletet, amelynek keretében Orbán Viktor több fontos gazdasági szerződést kötött Kínával. Ennek keretében Páva Zsolt is aláírt egy megállapodást a kínai érdekeltségű ZTE céggel, amelyet Gyimesi Gábor, jobbikos képviselő facebook bejegyzésében kritizált.

SZ.P.: Nehéz volt elérni a képviselő urat, hogy interjút készíthessünk Önnel.

Mármint a város csődhelyzetével kapcsolatban sorra jönnek elő olyan meglepetések, amiről sem a városvezetés, sem Csizi Péter, sem a múltban ragadt elmúltnyolcévező Hoppál Péter, pénzügyi tényfeltáró államtitkár nem beszélt.

Az idei évben is megrendezésre kerül immáron 9. alkalommal a DPSE által szervezett Fuss a Rákgyógyításért rendezvény.

Külföld

Sajnos életünk részévé váltak a terrortámadások. Ebben a cikkben görbe tükröt állítunk az európai emberek tehetetlensége és naivitása elé, hogy miként reagálnak egy-egy terrorcselekményre.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.