Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

613 millióért vett meg az állam egy épületet a fideszes Bánki testvérének cégétől

A pécsi épületet egy mutyigyanús ügyletben még a szocialista időkben úgy adták bérbe a munkaügyi központnak, hogy akkor még nem is volt a B&B Impex Külkereskedelmi Kft. tulajdonában. A cég csak január közepén szerezte meg a Pécs óvárosi saroképület négy szintjét, a január 2-i versenytárgyaláson tehát még nem volt az övék.. Ekkoriban B&B Impex ügyvezető-társtulajdonosa Bánki Erik, a Fidesz Baranya megyei alelnöke és a megyei közgyűlés tagja volt. Bánki csak később vetette meg a lábát az országos politikában.

Nem az övé, de nem nehéz összekötni

A B&B Impex a pécsi ingatlan tulajdonrészét apportálta egy bizonyos Cifrapalota Kft.-be, így 2001-től utóbbi a bérbeadó. A bérleti szerződés határozott időre szólt, amely 2007 májusában járt le. A Cifrapalotában Bánki Erik nem kapott szerepet, azonban köthető hozzá: a céget 1999-ben Bánki édesanyja és a B&B Impex alapította.

Időközben többször változtak a tulajdonosok, egy időben mahéi off-shore-kézben is volt a kft, amely jelenleg a mohácsi Rednitz Bt.-é. A Rednitz egyik beltagja a németországi lakcímű Bauer Nándor Zsolt, aki Bánki közeli rokona. Hogy testvérek-e vagy „csak” féltestvérek, abban eltér az Átlátszó forrásainak tudomása, édesanyjukat mindenesetre ugyanúgy hívják. 2007-ig Bauer volt a Cifrapalota ügyvezetője is – írja a cikk.

A Cifrapalota 2007-ben lett az ingatlan egyetlen tulajdonosa, az épületet tavaly augusztus végén értékesítette a magyar államnak. Egy kormányhatározatban 613 millió forintos forrást biztosítottak   a “területi államigazgatás működési hatékonyságának növelése, a járási hivatalok kialakításához szükséges források biztosítása érdekében” az ingatlan megvásárlására.

Forrás: 24.hu

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.