Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Bana Tibor: Fizessenek a bűnösök!

Közös sajtótájékoztatót tartott Bana Tibor a Jobbik alelnöke és Európai Parlamenti képviselőjelöltje és Gyimesi Gábor a Jobbik önkormányzati képviselője. Bana Tibor kijelentette, a Jobbik célja a magyarok érdekeinek védelme az Európai Parlamentben. A Jobbik alelnöke kifejtette, hogy az uniós források Pécs polgárait és nem a fideszes oligarchákat illetik.

Pécsen tartott sajtótájékoztatót és utca fórumot Bana Tibor a Jobbik alelnöke és Európai Parlamenti listájának 4. helyen szereplő képviselő jelöltje. Bana Tibor kifejtette, hogy a Jobbik határozott és egy érműen amellett foglal állást, hogy a pécsi polgárokat megillető uniós források valóban a pécsiekhez kerüljenek és ne Mészáros Lőrincet gazdagítsák. A képviselőjelölt kifejtette az uniós forrásokból kórházakat, óvodákat iskolákat és nem a Mészáros-birodalmat kell építeni. A képviselőjelölt ismertette, hogy a Jobbik aktív aláírásgyűjtést folytat a korrupció elleni európai szintű eljárásért.

Bana Tibor ismertette, hogy a Jobbik határozottan fellép az álhírek terjedése ellen és ezért az Európai Parlamentben is mindent megfog tenni, mert Pécs polgárait is megilleti a jog az objektív tájékozódáshoz és a szabad sajtóhoz. A képviselőjelölt kijelentette, hogy Magyarországon a közmédiában, közpénzből állami szintű álhír gyártás zajlik és ez ellen tenni kell, mert ez a helyzet elfogadhatatlan.

A Jobbik jelöltje ismertette, hogy a párt az Európai Parlamentben is a magyarok biztonságát tartja szemelőt, ezért a párt a programjában ki is jelentette, hogy a határőrizetet vissza kell állítani és a migrációt meg kell állítani.

A képviselőjelölt ismertette, hogy a Jobbik az EP-programjába foglalta az „egyenlő munkáért, egyenlő bér” elvét és ehhez már korábban is gyűjtöttek aláírásokat, így az Európai Bizottság foglalkozni fog a bérunió kérdésével, valamint a Bizottság egyik lehetséges alapelvének tekinti. Bana Tibor kijelentette, hogy a Jobbik a továbbiakban is küzdeni fog az európai bérunióért, mert minden európai dolgozót megilletnek a tisztességes bérek, valamint, hogy a Jobbik Európai Parlamenti programjában megtalálhatóak a bér és nyugdíjunióra vonatkozó elképzeléseik.

A Jobbik alelnöke kijelentette, felelősséget éreznek az elszakított területek magyarságának képviseletével és ezért támogatják a határon túli magyarok autonómia követeléseit, a dél-tiroli minta alapján, amivel az egy tömbben elő külhoni magyarság területi autonómiát, a szórvány magyarság számára pedig kulturális autonómiát biztosítana.

Újságírói kérdésre Bana Tibor kifejtette, hogy az egész ország érdeke Orbán Viktor elsöprése és rendszerének lebontása, valamint az országot meg kell szabadítani a bűnöző politikusoktól. A politikus reagált arra a kérdésre, amit Stummer János elhangzott mondataira vonatkozott, kiemelve, hogy Stummer János egy tisztességes ember és politikus ellentétben Orbán Viktorral akik meglopják és tönkre teszik az országot.

A SzabadPécs újságírója arról kérdezte Bana Tibort, hogy a párt a Závecz Research mérése alapján veszített támogatói közül és hogy a párt, hogy viszonyul ehhez a közvéleménykutatási eredményhez. Bana Tibor kifejtette, hogy helyén kell kezelni Závecz Tibor méréseit, valószínűleg a szóban forgó mérését is megrendelésre készítette, mivel a ZRI Závecz Research mérései nem először hozzák ki a régi baloldal pártjai az MSZP-t és a DK-t erősebbnek, mint amilyenek valójában és ezzel félreinformálják a választókat, a Jobbik pedig a legerősebb ellenzéki párt. Bana Tibor szerint a legjobb közvéleménykutatás a standolás, mivel itt az állampolgárok valósproblémáikat is megismerhetik, eddig a pécsi a 26. utcafóruma és 50-et terveznek tartani.

A SzabadPécs újságírójának következő kérdése az összefogásra irányult. Erre Bana Tibor kifejtette, hogy a budapesti ellenzéki koordináció nem a Jobbikon múlott, hanem az MSZP inkorrekt magatartása is hozzájárult ahhoz, hogy az ellenzéki koordináció nem jöhetett létre, ezért nem a Jobbik, hanem az MSZP a felelős.

Gyimesi Gábor, a SzabadPécs kérdésre elmondta, hogy a közvéleménykutatások nem igazán megbízhatóak, emlékeztetett az elmúlt évi országgyűlési választásra, ahol a Baranya megye 2-es körzetében először a DK-s Nagy Ferencet, majd az LMP-ÚK-es Hohn Krisztinát hozták ki esélyes jelöltnek, végül mégis ő kapta a második legtöbb szavazatot Hoppál Péter után. Gyimesi Gábor feltette a kérdést, hogy a fontos választásokon az ilyen esetek után, hol a közvéleménykutatók felelőssége?

Az önkormányzati képviselőt ezután a pécsi ellenzéki koordinációról és a közös ellenzéki polgármesterről kérdezte a SzabadPécs. Gyimesi Gábor kifejtette, hogy mind az 5 ellenzéki párt kész a koordinációra a választókerületekben, de Péterffy Attilát a továbbiakban sem támogatják. A Jobbik pécsi elnöke kifejtette, hogy a Jobbik meg sem lett kérdezve Péterffy támogatásáról és a bejelentést megelőzően nem is találkoztak Péterffy Attilával, egyetértettek volna a Mellár Tamáshoz és a Mindenki Pécsért Egyesület kiválasztási folyamatával, viszont Péterffy Attila azóta sem győzte meg őket arról, hogy esélyes lenne közös polgármesternek. Gyimesi Gábor felhívta a figyelmet arra is, hogy Péterffy Attila vállalásai zavarosak és elnagyoltak, valamint annak ellenére, hogy már a múlt év végén feltűnt mint polgármester-jelölt azóta sem tett közzé programot, csak a vállalásait amik elvileg nem képezik a program részét, de ekkor honnan jönnek a vállalások ha nem a programból? Az önkormányzati képviselő kijelentette, barátságtalan lépés volt az MSZP, a DK és a Momentum részéről Péterffy hirtelen támogatása.

A pecsma.hu ezután azt a kérdést teszi fel, hogy igaz-e Keresztes László Lórántnak az LMP társelnökének a Népszavában megjelent nyilatkozata, miszerint az LMP és a Jobbik közös jelöltet indítana a polgármesteri címért, aki néhány héten belül színre is lépne. Gyimesi Gábor megerősítette a Keresztes Láaszló Lóránttól elhangzottakat, azonban a jelöl kilétére és személyére irányuló kérdésekre nem válaszolt, jelezve, hogy bár megvan a jelölt egyelőre semmit nem mondanak róla. A Jobbik pécsi elnöke ekkor kifejtette, hogy több alkalmas ember is megkerestek Pécsen, azonban az indulást nem vállalták el, mivel féltik az egzisztenciájukat, családjukat attól, hogy ők ellenzéki polgármesterjelöltként bejelentkezzenek. Elgondolkodtató, hogy Pécsen 2019-ben félnek alkalmas emberek polgármesterjelöltnek indulni.

A sajtótájékoztató végén Bana Tibor és Gyimesi Gábor megköszönte a sajtó megjelent munkatársainak, hogy eljöttek, majd az EP képviselőjelölt a Kossuth téren tartott utcafórumot ahol találkozott és beszélgetett a pécsi polgárokkal.

Pécs

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Máskor is gyűjtött aláírást a Fidesz a homoszexuálisok felvonulása kapcsán, vagy csak most, amikor nem ők vezetik a várost? Emlékeim szerint a Fidesz kormányzása alatt, fideszes (fő)városvezetés mellett Budapest hosszú éveken keresztül helyt adott ezeknek a rendezvényeknek.

Azt szerintem mindenki tudja, hogy a képen Orbán Viktor látható Dr. Hoppál Péter társaságában a várban kialakított rezidencián, melyre az adófizetők pénzéből milliárdokat költött a kormány. Én arra lennék kíváncsi min könyököl a miniszterelnök.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

A családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken jelentette be Facebook-oldalán , hogy a diplomás gyed után sem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak 2022-től. A diplomás gyedet azok igényelhetik, akik felsőoktatásban tanulnak, vagy a felsőoktatási tanulmányaik végétől számított egy éven belül vállalnak gyermeket. Nekik a diplomás gyed után - melynek összege a garantált bérminimum, vagy a minimálbér, illetve annak egy bizonyos hányada - csak nyugdíjjárulékot kell fizetniük, ami 10% - fejtette ki a miniszter.

A Jobbik szerint "mindenkit bedarál Orbánék oktatáspolitikája", amely cselédnek tekinti a pedagógusokat, a szülőket és a gyerekeket is.

98,77 %-os feldolgozottságnál 56,29 %-on áll Kálló Gergely, az összellenzéki támogatással indult jobbikos jelölt a Fejér megyei 4-es választókerületben rendezett időközi választáson. A függetlenként indult fideszes jelölt 37,72 5-on áll.

Niedermüller Péter, a DK politikusa, Budapest VII. kerület polgármestere szerint „rémisztő képződmény” a fehér, keresztény, heteroszexuális férfi – meg persze a nők is. Borzalmas.

Csütörtöki ülésnapján tárgyalta a magyar parlament Észak-Macedónia NATO-csatlakozását, a vitában ellenzéki képviselők hozták fel Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök ügyét, akit a hazájában korrupció miatt jogerősen börtönre ítéltek. A magyar diplomácia hathatós segítségével szöktették meg Budapestre és elég megkérdőjelezhető módon jutott menedékjoghoz.

Életmód

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.