Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Az RTL Klub kedden sem kímélte Orbánékat

Az RTL Klub ma újabb, Orbán Viktor számára kényes témát dolgozott fel, bemutatta például azt a sztorit, amelyben költséges és időigényes DNS-vizsgálatokkal kezdte el a rendőrség életvédelmi osztálya keresni a miniszterelnök lányának esküvőjén eltűnt két darab mobiltelefont.

Az Orbán Ráhel esküvőjén történ lopási üggyel foglalkozott kedden az RTL Klub híradója. Ezt a történetet a hvg.hu is feldolgozta, legutóbb hétfőn írtunk a fejleményeiről. A történet arról szól, hogy Orbán Ráhel tavaly szeptemberi esküvőjén eltűnt két mobiltelefon, és mivel az egyiknek a tokja a helyszínen maradt, az azon talált DNS-minta alapján elkezdték a lagzin felszolgáló személyzet tagjainak DNS-mintáit levenni. Ez rendkívül költséges és időigényes vizsgálat, ráadásul furcsa módon a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi osztálya nyomozott az ügyben.

Az RTL Klub riportja előbb bemutatott egy műkörmös nőt, akinek szintén ellopták a telefonját, és azt természetesen nem kereste ekkora elánnal a rendőrség. Aztán rátértek arra, hogy a telefonok ára összesen 250 ezer forint, míg a nyomozás költsége eddig 4 millió forint volt, mert 26 embertől vettek DNS-mintát. Majd végül közölték, hogy az ároktői rablógyilkos banda tagjainak előzetes letartóztatására szánt idő azért telt le, és azért szabadultak ki, mert nem sikerült időben lebonyolítani a DNS-vizsgálatot.

Az RTL Klub nagyjából egy hete kezdett a kormányzat számára igazán kritikus témákkal foglalkozni, azt követően, hogy beterjesztették és elfogadták azt a reklámadónak nevezett különadót, amellyel minden valamirevaló bevétellel rendelkező médiacéget büntetnek, de a legnagyobbat az RTL Klubon ütik vele. A törvény egyébként az RTL Klub vetélytársára, a TV2-re nézve kedvezőbb.

forrás: hvg.hu

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.