Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Az államtitkár nem mert szembenézni a külföldi vendégmunkásokkal

Az államtitkár nem mert szembenézni a külföldi vendégmunkásokkal

A Jobbik elnöke, Sneider Tamás egy lengyelországi folyamatra hívta fel a figyelmet. Ugyanis egyre feszültebb a helyzet az országban a 1,5 millió, főleg ukrán migránsmunkás miatt, akik az 1,7 millió kivándorolt lengyel munkáját vették el.

A politikus ugyanakkor jelezte, a lengyel kormány döntése értelmében a 26 éven aluli lengyelek számára eltörlik az szja-t, így a bérük 18 százalékkal emelkedett. A Jobbik szerint ez példamutató. Majd párhuzamba állította, hogy amíg a lengyelek bevállalták a 186 milliárd forintnyi költségvetési bevételhiányt, addig az Orbán-kormány 100 millió forintot költött arra, hogy hazahozza a fiatalokat, és kalandvágynak nevezik azt a fájdalmat, ami a kivándorlással jár.

Sneider Tamás hangsúlyozta, a Jobbik követeli a kormánytól,

  • hogy a lengyel példához hasonlóan hazánkban is eltöröljék a 26 éven aluliak szja-fizetését;
  • hogy ne támogassák a migránsmunkások behozatalát, és ebből a pénzből inkább bérlakásokat építsenek;
  • valamint vezessék be az idegenrendészeti adót, és állítsák fel az idegenrendészeti őrséget, mert Magyarországon is növekszik a feszültség.

Orbán Balázs államtitkár válaszában csak a kivándorlással foglalkozott. Azt is az eddigi cinikus módon. Szerinte a Jobbik kétféleképpen beszél a kivándorlásról, de mindkettő rossz. Az egyik a nemzethalál víziója, de ezt nem támasztják alá a számok, mert amúgy is csak a magyar lakosság 5 százaléka él kint, és tavaly többen jöttek vissza, mint amennyien elmentek.

A másik szerint a Jobbik lenézi a külföldön dolgozókat. A kormány szerint viszont minden elismerést megérdemelnek, mert volt bátorságuk kint dolgozni, rossz körülmények között. Miközben ez nem rossz dolog – fogalmazott az államtitkár, hangsúlyozva, szerintük a szabadon való utazás a legfontosabb európai vívmány.

Orbán Balázs viszont egyetlen egy szóval sem emlékezett meg a hazánkba érkező vendégmunkások ezreiről, így például a kivándorlást lassító szja-csökkentésről sem szólt.

Pécs

Az államtitkár nem mert szembenézni a külföldi vendégmunkásokkal

Hétfőn napirend előtti felszólalásokkal folytatódott a parlament munkája, és úgy tűnik, van egy tabutéma az Orbán-kormány tagjainak számára.

A Jobbik nem tartja alkalmas jelöltnek az Európai Bizottság élére Ursula von der Leyent

Gyöngyösi Márton a Facebook-oldalán jelentette be, hogy független európai parlamenti képviselőként bekerült az Európai Parlament legfontosabb szakbizottságába: a külügyi bizottságba. Az Alfahír telefonon érte el a jobbikos politikust, aki reagált Ursula von der Leyenjelölésére is.

A pécsi ellenzékiek is aláírták az együttműködési megállapodást

Vasárnap Péterffy Attila független polgármesterjelölt, Mellár Tamás országgyűlési képviselő valamint a pécsi ellenzékiek az őszi önkormányzati választásra együttműködési megállapodást írtak alá.

Orbán úgy megijedt Timmermans megválasztásától

Miután a magyar kormány többször is világossá tette, nem támogatja Manfred Weber néppárti csúcsjelölt Európai Bizottsági elnökké választását, hirtelen rájöttek, hogy a másik opció még rosszabb.

Nem adják ki Gruevszkit Macedóniának

A Fővárosi Törvényszéken tárgyalták Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök kiadatási tárgyalását, a bíróság szerint a kiadatás feltételei nem állnak fenn Gruevszki menekültstátusza miatt - írja a Hvg.hu.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.