Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Az államtitkár nem mert szembenézni a külföldi vendégmunkásokkal

Az államtitkár nem mert szembenézni a külföldi vendégmunkásokkal

A Jobbik elnöke, Sneider Tamás egy lengyelországi folyamatra hívta fel a figyelmet. Ugyanis egyre feszültebb a helyzet az országban a 1,5 millió, főleg ukrán migránsmunkás miatt, akik az 1,7 millió kivándorolt lengyel munkáját vették el.

A politikus ugyanakkor jelezte, a lengyel kormány döntése értelmében a 26 éven aluli lengyelek számára eltörlik az szja-t, így a bérük 18 százalékkal emelkedett. A Jobbik szerint ez példamutató. Majd párhuzamba állította, hogy amíg a lengyelek bevállalták a 186 milliárd forintnyi költségvetési bevételhiányt, addig az Orbán-kormány 100 millió forintot költött arra, hogy hazahozza a fiatalokat, és kalandvágynak nevezik azt a fájdalmat, ami a kivándorlással jár.

Sneider Tamás hangsúlyozta, a Jobbik követeli a kormánytól,

  • hogy a lengyel példához hasonlóan hazánkban is eltöröljék a 26 éven aluliak szja-fizetését;
  • hogy ne támogassák a migránsmunkások behozatalát, és ebből a pénzből inkább bérlakásokat építsenek;
  • valamint vezessék be az idegenrendészeti adót, és állítsák fel az idegenrendészeti őrséget, mert Magyarországon is növekszik a feszültség.

Orbán Balázs államtitkár válaszában csak a kivándorlással foglalkozott. Azt is az eddigi cinikus módon. Szerinte a Jobbik kétféleképpen beszél a kivándorlásról, de mindkettő rossz. Az egyik a nemzethalál víziója, de ezt nem támasztják alá a számok, mert amúgy is csak a magyar lakosság 5 százaléka él kint, és tavaly többen jöttek vissza, mint amennyien elmentek.

A másik szerint a Jobbik lenézi a külföldön dolgozókat. A kormány szerint viszont minden elismerést megérdemelnek, mert volt bátorságuk kint dolgozni, rossz körülmények között. Miközben ez nem rossz dolog – fogalmazott az államtitkár, hangsúlyozva, szerintük a szabadon való utazás a legfontosabb európai vívmány.

Orbán Balázs viszont egyetlen egy szóval sem emlékezett meg a hazánkba érkező vendégmunkások ezreiről, így például a kivándorlást lassító szja-csökkentésről sem szólt.

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.