Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Az elkergetett magyar családfő üzenete

Dr. Léhmann György

A magyar bankok és segítőik által elkergetett magyar család véleménye és üzenete a messzi távolból. Az alábbi levelet Hollandiából küldte nagyon kedves levelezőm a bankmentéssel kapcsolatosan:

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Ezen egyáltalán nem csodálkozom: mint ahogy korábbi levelemben is írtam, már dr. Antall-t is megzsarolták az akkori bankvezérek. Részleteibe most nem akarok belemenni a helyszűke miatt, de azt azért ismételten aláhúzom, hogy a gengszterváltozás óta a bankok magyarországi helyzete mit sem változott: a bankrendszer stabilitása egyenlő az ország politikai stabilitásával.

A magyar politikai "elit" és a mögötte álló érdekszféra (sajtó és az értelmiség döntő része) által immár 25 éve hangoztatott alapelv ma is sérthetetlen és eme "politikai fundamentum" alapján készül az immár sokadik bankmentő terv. Amíg ezt a szemléletet nem sikerül megtörni, addig az idők végezetéig fogják a magyar adófizetők "megmenteni" a többségében külföldi tulajdonosok kezében lévő bankokat. A kérdés örök: kinek az érdeke?!

Azoknak az érdeke, akik a bankok által nyújtott hitelek segítségével finanszírozzák az Államháztartást, akik külföldi útjaikon milliós szállodai számlákat csinálnak, államérdekre hivatkozva, és akiknek nem tűnik fel, hogy a bank pontosan olyan vállalkozás mint akármelyik másik, azzal a különbséggel, hogy Magyarországon az elmúlt negyedszázadban a Postabank és egy takszöv. kivételével egyetlen külföldi kézben lévő bank sem ment csődbe, miközben magyar vállalkozások tiz- és százezreit számolták fel. Ez utóbbiakra ugyanis érvényesült a közgazdasági alapelv, míg a bankokra ugyanaz az alapelv nem érvényesülhet. De csak Magyarországon!
 
Világosan kirajzolódik a  struktúra: a gyarmat elitje a gyarmatosítók kezéből eszik, és azok érdekeit szolgálja minden egyes lépésével. Akkor is így van ez, ha Orbán V. és csapata nap-mint nap verbális harcot folytat a nemzet érdekében…
Nevetséges és ugyanakkor végtelenül siralmas.

Speciel, engem a bankok sorsa nem érdekel. Meg fogom vívni a csatát és pert indítok, ami nem fog véget érni a törvénytelenség bíróság általi kimondásával, mert kártérítési pert is indítani fogok: kártérítést fogok követelni a szerződéssel okozott kárért, amely szerződés többek között okozta, hogy a családom szétszóródott, lányom és unokáim külföldre kényszerültek. Ugyan, miért nincs joga az unokáimnak ahhoz, hogy anyanyelvükön tanuljanak, miért nincs joguk ahhoz, hogy nagyszüleiket mindennap láthassák, miért nincs joguk ahhoz, hogy a szülőföldjük hagyományai és kultúrája szellemében váljanak felnőtté? - s majd akkor  ha akarnak, önszántukból távozhassanak a politikai elit országából!

Ezektől az alapjogoktól – a Raiffeisen Bank, ragyogó deviza alapú kölcsönszerződése segítségével - megfosztva, 10 évesen távoztak külföldre. Tudom, hogy nem ők egyedül, de én miattuk és magam miatt is szót fogok emelni a bíróságon a kártérítési per során.

Üdvözlettel: G.V.
 
 

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.