Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Az egészségügyi programjáról kérdeztük a jobbikos jelöltet

A körzetet érintő kutatás szerint Baranya 1-es választókerületben a választópolgárokat az egészségügy helyzete foglalkoztatja leginkább. Önnek mi a véleménye a szakterületről?

Üdvözlendő a tény, hogy Pécs városában immár eggyel több rendelőintézet várja a betegeket, ugyanakkor üröm az örömben, hogy egyes intézmények állapota tragikus. A minap családtagom osztotta meg velem kellemetlen élményét: állapotosként gondozásra ment a védőnőjéhez, aki közölte vele, jobb, ha a vizeletvizsgálathoz otthonról hoz mintát, mert az intézmény toalettje borzasztó állapotban van. Ezen kívül ugyancsak nem optimizmusra ad okot az a tény, hogy emelkedik az egészségügyi dolgozók korfája, az elvándorlás az egészségügyi dolgozók körében a legmagasabb, így a betegek hosszú várólistákra számíthatnak.

A Jobbik mit ígér a területen dolgozóknak és az egészségügyi ellátást igénybe vevőknek?

A mi politikai hozzáállásunk az, hogy egy emberközpontú, emberhez méltó, 21. századi egészségügyet építsünk. Summázva, a Jobbik külön egészségügyi minisztériumot hoz létre, egészségügyi programunk középpontjában az egészségmegőrzés és a betegség megelőzés áll. Szakmai munkánkkal ahhoz kívánunk hozzájárulni, hogy hazánkban emelkedjen az egészségügyre fordított GDP és a várható életkor. Általános célként jelöljük meg a születéskor várható élettartam növelését, illetve annak lehetővé tételét, hogy az élve születések száma emelkedésnek indulhasson.

Szintén nagy probléma a háziorvosi rendszer bizonytalansága, hiszen főleg a hátrányos helyzetű területeken egyre nő a betöltetlen praxisok száma.

Meg kell erősítenünk az alapellátást, hiszen relatíve ez a legolcsóbb, ennek fejlesztése pedig tehermentesíti a drága intézeti ellátást. A háziorvosi praxisok kiüresedését csak a hivatás presztízsének növelésével lehet megállítani, ezért új alapokra helyezzük az alapellátás finanszírozását.

Magam úgy gondolom népszerű elképzelésük a fogorvosi ellátás ingyenessé tétele.

Kevés szomorúbb látvány van annál, mint amikor  – pénz szűke miatt  – foghiányosak akár már fiatal felnőttek, hiszen a jellegzetes esztétikai megjelenésen túl ennek az állapotnak számtalan káros egészségügyi következménye van. Mi az ingyenes fogorvoslásra vonatkozó elképzeléseinket a szükséges fogpótlás ingyenessé tételére is értjük.

A Jobbik választási programalkotásában kiemelt figyelmet fordított a különböző generációkra és az őket érintő problémákra.

Csak így lehet emberhez méltó az elképzelésünk. Minden korosztályt biztonságban szeretnénk tudni. Külön kiemelem – mert sajnálatos módon a kerületet is érinti ez a súlyos probléma – a drogfogyasztás terjedését. A fiatalok egészsége és biztonsága érdekében a Jobbik kiemelten fontosnak tartja a prevenciós intézkedéseket. Meglátásunk az, hogy határozott drogpolitikára van szükség, amellyel képesek leszünk visszaszorítani a droghasználatot.

Ön a közelmúltban arról nyilatkozott, hogy vendégül látta a térség értelmiségének képviselőit, ahol többek között dr. Varga - Damm Andrea is jelen volt. Értesült róla, hogy képviselőjelölt társa egy évi tiszteletdíját ajánlotta föl orvostanhallgatóknak?

Igen, természetesen, mint ahogy arról is, hogy olimpiai bajnok jelöltünk, dr. Steinmetz Ádám ugyanilyen módon járul hozzá a Marcali Kórház fejlesztéséhez. Úgy gondolom, nem lesz olyan Jobbik által delegált képviselő a végrehajtó és törvényhozó hatalomban, aki a maga módján és erejéhez mérten ne tenne azért, hogy az általa képviselt térségben jobbá legyen az élet. Ismeri talán üzenetünket: ha mi győzünk, ti nyertek!

 

 

Pécs

A Szabad Pécs számolt be róla, hogy a Jobbik két pécsi önkormányzati képviselője és Baranya megyei országgyűlési képviselő-jelöltje, Fogarasi Gábor és Gyimesi Gábor feljelentést tesznek a "Zsolnay-puccsként" elhíresült üggyel kapcsolatban.

Pécsen is jellemzően szemetesek a közterületek, a hulladéklerakó szigetek alulméretezettek, így ott folyton a konténerekből kibuggyanó szeméthalmokat lát az ember. Interjú Fogarasi Gáborral, a Baranya 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjével, 5. rész.

Dühítő: hogy fordulhat elő az, hogy bárki közülünk ne tudjon magának egy fűtött helyen megvetett ágyat és egy zárható szekrényt. Interjú Fogarasi Gáborral, a Baranya 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjével, 4. rész.

Kirúgták azt a portást a pécsi Városházáról, akinek Kósa Lajost kellett volna fogadnia, de a hosszú várakozás miatt egy pillanatra elszaladt a mosdóba.

Jómagam gyakran gondolok arra, milyen lehet a pécsi járdákon kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedni – egyes járdaszakaszokon nekem lehetetlennek tűnik, márpedig erre a mutatványra sok embertársunk rákényszerül nap mint nap. Interjú Fogarasi Gáborral.

Devizahitelesek

A Jobbik védelmet nyújtott be a végrehajtóktól rettegő devizahiteleseknek

A kilakoltatási moratórium alatt is folytatódnak a kilakoltatások, a tartozások mesterséges duzzasztása folyamatos, mindennaposak a végrehajtói túlkapások. A Jobbik nem csak a választásig, de a probléma megoldásáig megtiltana minden kilakoltatást.

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával - jelentette be a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Belföld

A baranyai Bogdásában az összes listás szavazat érvénytelen lett amit nem a Fideszre adtak le, pedig az egyéni voksoknál 41 iksz van az ellenzéki jelölteken, Pécsudvard 001-es körzetben 338 érvényes mellett 173 érvénytelen szavazat született.

Mert szétverték a közlekedés, mert leépítik az önkormányzatot, mert a haverok között osztják ki pénzeket, mert vidékfejlesztésnek hívják a vidékrombolást. Mert hazudtak neked.

Nagyobb mennyiségű élelmiszer-adományt kapott a komlói Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesület, amit még e héten szétosztanának a rászoruló családoknak. Legalábbis ez olvasható az egyesület vezetőjének, Orsós Ferenc „Gogen”-nek a facebook-bejegyzésében.

Magyarország válaszúthoz érkezett, az emberek változást akarnak. Véget kell vetni a jelenlegi korrupt és arrogáns kormányzásnak, s egy új Magyarországért, a magyarságért tenni és küzdeni akaró kormányt kell az ország élére kinevezni. Nincs apelláta, el kell jönnie ismét 1848-nak, most vasárnap, 18.04.08-án.

Baranya megyében óriási munkanélküliség tombol, ami ahhoz vezetett, hogy a lakosság tömegesen indult meg a főváros vagy a nyugati országok felé. A megye 4-es számú választókerületének legesélyesebb ellenzéki jelöltjével, Andrics Alízzal beszélgettünk.

Életmód

Tizennégy előadás, köztük négy budapesti, öt vidéki és öt határon túli produkció szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) hétfőn nyilvánosságra hozott versenyprogramjában. A kaukázusi krétakört három színház előadásában is láthatja a közönség.

Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

Sport

Phjongcshang 2018: több mint kétezer ember köszöntötte hétfő este a baranyai megyeszékhelyen Knoch Viktort és Burján Csabát, a phjongcshangi téli játékokról hazatérő olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya váltó pécsi tagjait.

"Mindenki ezt kérdezi tőlünk, hogy milyen érzés, de még mi se tudjuk" - jelentette ki Burján. "Burján Csaba olimpiai bajnok. Még ízlelgetem. A név elé nem lehet írni, mint a doktort? Csak így mutatkoznék be".

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.