Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Mirkóczki Ádám szóvivő a fővárosi Toldi mozi előtt tartott sajtótájékoztatót annak apropóján, hogy a létesítmény rendszeresen helyet ad a homoszexualitást propagáló rendezvényeknek.

Amit nem a jog vett el, azt nem a jognak kell visszaadni

Provokációnak tekinti a deviáns, erkölcsellenes homoszexuális felvonulást a Jobbik. Szerintük az ilyesmi a hálószoba titka, ha kormányra kerülnek, több vonulás nem lesz – mondta Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

A szóvivő a fővárosi Toldi mozi előtt tartott sajtótájékoztatót annak apropóján, hogy a létesítmény rendszeresen helyet ad a homoszexualitást propagáló rendezvényeknek - így a mostani Pride-nak is -, miközben az önkormányzati tulajdonban van. Mirkóczki Ádám ezt szégyenteljes dolognak nevezte, hozzátéve, hogy egy olyan kormánytól, amely folyamatosan a keresztény, polgári, konzervatív értékrendre hivatkozik, nem ez lenne elvárható.

Itt nézheti meg a sajtótájékoztatón készült videót!

A Jobbik semmilyen szinten nem tudja támogatni a Pride rendezvénysorozatot, és a hétvégi felvonulást – jelentette ki Mirkóczki Ádám, közölve, hogy amint módjuk és lehetőségük lesz rá, ilyen rendezvények Magyarországon sem Budapesten, sem máshol nem lesznek, mert nem fogják engedélyezni.

Hozzátette: a rendezvényt nem tartják másnak, mint a többségi társadalommal szembeni provokációnak, mely évek óta több tízmillió forintjába kerül a magyar adófizetőknek, ráadásul a főváros közlekedését is lebénítja. A szóvivő megdöbbentőnek és szégyenteljesnek nevezte azt, hogy húsz ország nagykövetsége állt ki a felvonulás mellett, és számukra azt tanácsolják, hogy „bátran tegyék ezt saját országukban, de ne próbálják a magyar társadalmat ilyen szinten zülleszteni”. Megjegyezte, hogy a támogatók között van az az Olaszország is, ahol szerinte jogi értelemben sokkal rosszabb a homoszexuálisok helyzete, mint Magyarországon.

Kisfiút nevelnek ferde hajlamra a 2013-as Pride-on

Kijelentette: azért is értelmetlennek tartják a rendezvénysorozatot, mert Magyarországon nincsenek üldöztetésnek kitéve vagy meghurcolva ezek az emberek, majd úgy fogalmazott, hogy „amit nem a jog vett el, azt nem a jognak kell visszaadnia” - utalt az egynemű párok gyermekvállalási jogára.

A nemzeti párt képviselője köszönetet mondott Spanyolországnak, Lengyelországnak, Horvátországnak és Görögországnak, akik nem támogatják az ilyen rendezvényeket. Kitért rá, hogy nem csak hazánkban, hanem egész Nyugat-Európában komoly gondokat okoz a demográfiai válság, és úgy gondolják, a nyugati liberális gondolkodásmód hanyatlását mutatja, hogy ilyen helyzetben is a deviáns mintákat propagálják.

Mirkóczki Ádám úgy látja, a felvonulások lényege évek óta a „határok feszegetésében” rejlik. Erről szólva úgy vélekedett, most még csak a homoszexuálisoknak követelnek különböző jogokat, de - tette hozzá -, a Népszabadságban írt cikkében Révész Sándor már a pedofilok mellett kezdett el „érvelni”. „Ez egy nagyon rossz út, nagyon messzire vezet, és ha így folytatódik, néhány év múlva már az anyagyilkosság is bőven bele fog férni, hiszen ők (a gyilkosok) is emberek, őket is megilletnek bizonyos jogok. Ezzel egyszer s mindenkorra le kell számolni” - fogalmazott a Jobbik szóvivője.

Pécs

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Kedden tartotta alakuló ülését Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága. A bizottság legfiatalabb tagja a 25 éves, Baranya megyei képviselő, Schwarcz-Kiefer Patrik lett, akit a Jobbik delegált a testületbe.

Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője és Schwarz-Kiefer Patrik, Baranya megyei önkormányzati képviselő feljelentést tesz a Petőfi Irodalmi Ügynökség adásában elhangzottak miatt.

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt javasolta, hogy János fizetése legyen havonta 2.937.000 Ft. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanakkor nem javasolta, hogy Júlia fizetése emelkedjen. János egy hónap alatt többet keres, mint Júlia egy évben.
MIND A KETTEN KÖZSZOLGÁK. ÖN EGYET ÉRT AZZAL, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FIZETÉSE DUPLÁJÁRA NŐJÖN, MIKÖZBEN JÚLIA FIZETÉSE NEM EMELKEDIK?

Ön teljesen hülyének néz minket?

A Jobbik nem hagyja szó nélkül a fideszes miniszter kommunistamosdatását!

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.