Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Alpár Györgyöt támogatja a Jobbik a Baranya 4-es választókerületben

Baranya megye 4-es számú választókerülete nem könnyű terep a jelöltek számára. A rengeteg apró településből álló térséget félve közelítik meg a pártok, érthető tehát, hogy a Jobbik egy olyan jelöltet támogat, aki már képes volt sikereket elérni Nyugat-Baranyában.

A függetlenként induló Alpár Györggyel, aki 15 éve vezeti Drávaszerdahelyet az Alfahír készített részletes interjút. A polgármester szerint az előválasztásokkal kapcsolatban az a legfontosabb üzenet, hogy részt kell venni rajta, ez a kormányváltás kulcsa. Úgy véli, az előválasztás célja a legjobb, legesélyesebb jelölt kiválasztása, aki a választópolgárok többségének támogatásával legyőzheti a kormánypárti jelöltet.

Bár 2018-ban visszalépett a jelöltségtől, kitart amellett, hogy a helyiek érdekeit csak helyben élő hiteles emberek képviselhetik megfelelően. Ezért tartja különösen fontosnak most, hogy az ellenzéki pártok végre felismerték az együttműködés szükségességét. „Ez az összefogás, melynek a Jobbik a motorja, az egyedüli útja a változásnak” – fogalmazott.

A jelölt maga is úgy véli, hogy választókerülete a politika igazi mostohagyereke. Minden baranyai kerületről levágták a számukra felesleges sallangot, főként a már 30 éve magukra hagyott kistelepüléseket, aztán mint maradékot, belehajították egy választókerületbe. Így jött lére a baranyai 4. körzet 174 településsel. Alpár szerint az Ormánság, a Szigetvidék és a Hegyhát települései a bizonyíték arra, milyen az, amikor a politika elfelejti azt, miért is van, mi a feladata.

Úgy véli, a vidéki embereknek már nagyon szúrja a szemét, hogy hirtelen sikeressé vált politikusok és vállalkozók naponta keresnek annyi pénzt, amennyit ők esetenként tíz év alatt sem tudnak megkeresni. Miközben a kormányváltó erők legnagyobb próbatétele az elszámoltatás, ő saját vállalása szerint az a képviselő lesz, aki az Országgyűlésben nem a saját hangját, hanem a térségben élők hangját hallatja, aki nem dumál, hanem csinálja, teszi a dolgát.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.