Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Aki nem oltatja be magát az saját költségre kérhet PCR- és gyorsteszet.

Csak az veheti igénybe a kórházi ellátást, akinek van igazolványa, vagy fizeti a tesztjét.

Egy kórház körlevélből kiderült, keddtől csak az mehet halasztható műétre vagy rehabilitációra, akinek van védettségi igazolványa, vagy két napnál nem régebbi PCR tesztje.   

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerint az önköltséges teszt csak további késedelmeket okoz, nem beszélve arról, hogy ezzel „fizetőssé” teszik a tb-ellátáson belül végzett műtéteket. A kormány számtalanszor elmondta, hogy az oltás opcionális, nem kötelezhető. Most pedig ott tartunk, hogy egy korházi ellátásnál - a nem beoltott betegeket - kötelezik a PCR teszt megvásárlását saját költségre.

Májusban az is kiderült, hogy aki önhibájából – tehát valamilyen betegség, vagy egyéb ok miatt - nem kaphatta meg az oltást, az mentesül a fizetés alól. Ezzel szemben azok a szülők, akik gyerekeiket kísérik a kórházba, saját költségükön kell 48 óránkként tesztet csináltatniuk. Legjobban mégis a hátrányos helyzetű településeket sújtja a helyzet, mert "nem kapnak megfelelő felvilágosítást és technikai segítséget az oltásra való jelentkezéshez".

Fontosnak érezzük kiemelni, hogy Müller Cecília februárban azt mondta, hogy a PCR teszt járványügyi szempontból fontos, emiatt ingyenes lesz.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.