Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

5 érv, amiért ott leszel a rabszolgatörvény elleni tüntetésen szombaton

Hát, tényleg megteszik. Tegnap a legmakacsabb optimisták számára is keserűen világossá vált, hogy a Gulyás Gergely hitvány hazudozásával ellentétben a kormány lényegében semmit sem enyhít a magyar munkavállalókat kiszolgáltatott bérrabszolgák szintjére süllyesztő törvényen. A jogszabálytervezet ellen szombatra az összes szakszervezeti tömörülés – a kormányhoz közel állók is – tüntetést hirdettek meg, amely az elmúlt nyolc év legfontosabb demonstrációja lesz. Mert kiderül, hogy képesek vagyunk-e saját ideológiai fixációinkon, lövészárok-logikánkon, történelmi és világnézeti sérelmeinken felülemelkedve kiállnunk magunkét és egymásért. Te pedig, kedves olvasó, ott leszel. Elmondom, hogy miért. 

 

1. Ha liberális vagy, gondolhatod azt, hogy piacgazdaság önszabályozó mechanizmusai, a jelenleg valóban létező (de amúgy ki tudja meddig tartó, és hova vezető) munkaerőhiány majd úgyis megoldja a felmerülő aggályokat. De az lehetetlen, hogy elfogadhatónak tartsd, hogy egy milliók életét alapvetően befolyásoló törvényt egyéni képviselői indítványként nyújtsanak be, hogy megkerüljék az érdekegyeztetés kötelező körét. Elképzelhetetlen, hogy ne háborodj fel azon, ahogy a magyar parlamentarizmus elmúlt három évtizedének legsötétebb napján Lezsák Sándor az elnöki pulpitusról belefojtotta a szót az ellenzéki képviselőkbe.

Ami most készül, az nem csak a munkavállalói jogok, de a magyar jogállamiság lábbal tiprása is.

Ezért ott leszel szombaton. 

2. Ha baloldali vagy, akkor látnod kell, hogy minden veszélybe került, ami az elcseszett rendszerváltáztotgatás után a bérből és fizetésből élők kisembereknek még megmaradt. Már nem csak méltányos bérre, tervezhető jövőre, nyugodt idős korra nem lehet többé reményük, de emberhez méltó munka-és életkörülményekre sem.

Ha baloldali vagy, nem tűrheted el a gátlástalan kizsákmányolást akkor sem, ha – most még – nem téged érint.

Ezért ott leszel szombaton.

3. Ha konzervatív vagy, hiszel a család szentségében. Nem akarhatod, hogy magyar gyermekek milliói nőjenek fel úgy, hogy alig látják agyonhajszolt szüleiket, hogy a heti hat napon át akár 10-12 órában is gályázó, kiszipolyozott házaspárok elhidegüljenek egymástól, és még több legyen a válás. Nem akarhatod, hogy a második, harmadik gyermeket már ne merje bevállalni, akinek az első nevelésére is alig van ideje és energiája.

Komolyan veszed a pápai szociális enciklikákat, amelyek kivétel nélkül a keresztény társadalmi tanítás egyik alapköveként hivatkoznak a dolgozókkal való méltányos és igazságos bánásmódot.

Ezért ott leszel szombaton. 

4. Ha nemzeti gondolkodású vagy, lehetetlen, hogy ne érezd megalázva magadat és hazádat, amikor a kormány hason csúszva kínálja fel magyar milliók családi nyugalmát és egészségét az idegen nagytőkének. Hát, nem ezért utáltuk annyira az SZDSZ-t? Hát nem a mai kormányzati szólamokat hallgattuk annyi esztendőn át a legszélsőségesebb liberális figuráktól? Hát, nem ugyanazért tartottuk hazaárulóak Kovács Lászlót, és a többi balliberális külügyi és gazdasági lakájt, amit Szijjártó Péter oly büszkén ismert be Düsseldorfban: hogy a multik tollba mondtak egy magyar jogszabályt?

Amit nem fogadtunk el 2010 előtt, azt nem fogadhatjuk el most sem.

Ezért ott leszel szombaton. 

5. Ha kormánypárti vagy...Igen, hozzád is szólok. Mert, ha valamikor, hát most nem mondatunk le a nemzet feléről. Rólad is van szó. Te is munkavállaló vagy, vagy a rokonaid, gyermekeid azok. A Fidesz mellé tett április iksz nem jelent majd felmentést a tizedik munkaóra, vagy a hatodik munkanap alól. Talán a Békemeneten is ott voltál. Mi is állt ott a molinón? "Nem leszünk gyarmat!" Ezt üzented akkor Brüsszelnek és Washingtonnak. Most miért üzennél mást Berlinnek, Düsseldorfnak, Ingolstadtnak, a német nagytőkének és a multiknak?

A szavazatod, a hited, a bizalmad, amelynek a kormány köszönheti újabb négy évét és kétharmadát nem ajándék – hanem értékes zálogtárgy, amelyet bármikor visszavehetsz tőlük.

Erre fogod emlékeztetni őket szombaton, amikor te is ott leszel. 

Franciaországban százezrek vannak az utcákon lényegesen enyhébb megszorító intézkedések ellen küzdve. Együtt, vállvetve. Autósok, bicajosok és gyalogosok. Melósok és értelmiségiek, nyugdíjasok és diákok. Balosok, jobbosok, radikálbalosok és radikáljobbosok, migránssimogatók és migrációellenesek. A politikai elit pedig bénult, és rémült, mert évtizedek óta először nem működnek a társadalom különböző csoportjai közé bevert ideológiai ékek.

A franciák most nem szavazókként, hanem polgárokként, nem lakosságként, hanem nemzetként viselkednek. 

Szombaton lesz a próbája annak, hogy mi is képesek leszünk-e rá. És képesek leszünk. Mert Te ott leszel.

forrás: alfahir.hu

(Fotó: Alfahir/Béli Balázs)

Pécs

Csak néhány pécsi polgár jelent meg tegnap a Városházán a közmeghallgatáson, közülük mindössze hárman intéztek kérdéseket a város vezetőihez. Illetve csak az alpolgármesterekhez és a főépítészhez lehetett kérdést intézni, hiszen polgármester úr nem tartotta fontosnak, hogy megjelenjen ezen az alkalmon.

Sok véleményt, írást kapunk, és ez adta az ötletet, hogy fiatal olvasóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy oldalunkon megjelenhessen cikkük. Először Németh Gergely írását tesszük közzé.

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt, számos egyéb munkakörben alkalmazott dolgozót felölelő – szakképzési rendszer megmaradt szabadságának utolsó darabjait.

Megkezdődött Pécs város közgyűlésének novemberi ülése, és már a napirend előtti felszólalások során felkaphatta a fejét, akinek füle van a politikához. Fogarasi Gábor felszólalásával kezdődött, aki a 22-es busz fordulójának veszélyességére hívta fel a figyelmet.

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Sok véleményt, írást kapunk, és ez adta az ötletet, hogy fiatal olvasóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy oldalunkon megjelenhessen cikkük. Először Németh Gergely írását tesszük közzé.

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt, számos egyéb munkakörben alkalmazott dolgozót felölelő – szakképzési rendszer megmaradt szabadságának utolsó darabjait.

A hatalom személyiségtorzító hatása közismert. Nem tudom elképzelni, hogy az angol királynő szotyolát köpköd a híres ascoti lóversenyen, hogy bármelyik civilizált ország vezetője a parlamentben a neki feltett kérdésekre szinte soha nem válaszol...

Miután a Fidesz-KDNP napok alatt megszüntette a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, egyes kormányzati megszólalások további negatív üzeneteket küldenek azoknak a magyar fiataloknak, akik még mindig azon dolgoznak, hogy önálló otthonra tegyenek szert Magyarországon.

"Innen üzenem rokonaimnak, barátaimnak, a Jobbik tagjainak, szimpatizánsainak, az ellenzéki gondolkodású magyaroknak és az egész társadalomnak, hogy nincsen szeretőm, nem csalom meg a feleségemet, boldog házasságban élünk és neveljük gyermekünket"

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.