Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

25 év nettó bűncselekmény, a munka alapú társadalom margójára!

Szemérmetlen hazugságokkal hergelik a lakosságot a Parlament melegében, többször bódultan megjelenő honatyák.

Mielőtt belekezdenék, itt ezen a ponton javasolnom kell a parlamenti képviselők elmeorvosi szakértői vizsgálatokon való rendszeres megjelenését.

Na, de kezdjünk bele, hiszen a bársonyszékek "ráragadtak" a képviselők nemesebbik felére, ezért elszakadtak a valóságtól. A megfogalmazásuk szerint immáron huszon9t9dik éve hallgathatjuk, "idén még rossz lesz, de jövőre Kánaán. Csak most kell szorosabbra húzni a nadrágszíjat, utána jobb lesz.". Gondolom mindenki hallotta már ezeket a mondatokat a megbízásból és megélhetésből szajkózó parlamentiek szájából. Minden évben a pénzügyi stabilitás jegyében megszorítanak, bár manapság csak optimalizálnak, vagy éppen strukturálisan átalakítanak. A végeredmény természetesen ugyanaz.

A valóságtól elrugaszkodottak, olyan vitákat folytatnak, mely alkalmatlan, szánalmas és egyben gyomorforgató. Semmi másra nem alkalmas csupán arra, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni, fogalmuk sincs mit műveltek a magyar társadalommal.

Küzdenek a szegénység ellen, miközben megjelent a dolgozói szegénység. Küzdenek a gyermekéhezés ellen, miközben mindkét szülő folyamatos munkarendben éhbérért dolgozva nem tudja eltartani családját. Küzdenek a csaló, bűnöző leszázalékoltak ellen, miközben a gyárak ontják magukból a munkakörülmények közben megrokkant és tönkrement embereket. Küzdenek a korkedvezményes nyugdíjba vonulás ellen, miközben azért megszavazták a Parlamentiek korkedvezményes nyugdíjba vonulásának lehetőségét.

Ennyit érnek.

De ne csak kritizáljak, hanem rávilágítva a megélhetésiek elhibázott és megvásárolt döntéseinek kiszögellésére, megfogalmazom szerintem mi lenne a megoldás sok területen. Bár már hallom előre a fizettettek kritikáját ez demagógia. Szerintetek.

Alapvető probléma mely a nyugdíjkassza nehézségeit jelenti, az nem más, mint a évtizedekkel ez előtti létminimum megállapítása és azon való emberek millióinak belekényszerítése, Választási lehetőség nélkül. Emlékezzen csak vissza mindenki akkor jelentek meg a KFT, BT, meg a tolvajbanda kárpótlásostul, földrablóstul.

A mesterségesen alacsonyan tartott létminimum (emlékezzünk csak hónapokig vitáztak, hogy 27.000 vagy 27.500Ft legyen) és annak adómentessége megalapozta a leendő nyugdíjasok ellehetetlenülését. Majd mindezt megfejelve jött Bokros és a mára már nem tagadott államcsőd elkerülésének okán a csomagja. Melynek hatására munkanélküliek áradata és a feketemunka lett a lakosság sorsa. A puszta túlélés lebegett a családok szeme előtt.

Megoldás a külföldi tőke bevonása és a rablóprivatizáció. Ennek isszuk a levét, hiszen minimális szabályozás, feltétel nélküli bevonulást engedett a Magyar Állam a multi-cégeknek, mert "szükség" van az új munkahelyekre. Mindeközben garantálták az alacsony bérek és hatalmas profit meglétét, hosszútávon való fenntartását.

De ez már történelem, csak azért kellett feleleveníteni, hiszen 2004-óta a Bokros csomag ellenére újra mag újra az államcsődört kívánják elkerülni, miközben a parlamentiek és holdudvaraik gazdagodnak a lakosságot halomra ölik, mély-szegénységbe taszítják.

Akkor bocsássuk társadalmi vitára a következőket:
Nem azért dolgoznak hétvégén az emberek, mert utálják a családjaikat, vagy éppen nem tudnának tovább aludni, hanem azért mert az alacsony és nevetséges bérezés miatt rá vannak kényszerítve.
Megoldást nem az anyukák mielőbbi munkába állásában, hanem a családfenntartók, azaz a családapák megnövelt, a mai napon kiszámított bérezésében látom. Be is dobok egy számot, legyen min vitázni (350.00-450.000Ft. nettó jövedelem.

Ezzel megoldódna több millió ember, (nagyrészt hölgyek munkaügyi problémája) Nem utolsó sorban csak az ambícióval megáldott és nem, gazdaságilag belekényszerített hölgyeknek kellene dolgoznia. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a gyermekekre sokkal nagyobb és átfogóbb figyelem összpontosulna, azaz társadalmi problémák zöme kiszűrhetővé válna.

Azt soha nem firtatja senki, hogy a "csellengő" gyermekekkel nem azért nem foglalkoznak a szülők, mert trehányak, felelőtlenek, hanem azért mert mindkét szülő folyamatos munkarendben (gyengébb parlamenti képviselőknek, hétvégén is, ünnepnapon is, 3+2,6+2,12+12) dolgoznak, lehetőleg váltott műszakban, hogy a lehetőségeikhez képest valaki legyen a gyerekekkel is.
A "munka-időkeretes" történetet már nem is firtatom, mert az nettó bűncselekmény a családok ellen. Kiherélték a munkatörvénykönyvét, megszüntették, felszámolták, megvásárolták az érdekvédelem bástyáit.

Nem számít, hogy hány évet dolgozott le a szerencsétlen, akkor is egy év a biztosítási idő (táppénz), ha addig nem sikerül a leszázalékolást elintéznie, hát akkor vagy visszamegy dolgozni és beledöglik, vagy éhen pusztul, családostul. Na de senki ne gondolja, hogy a leszázalékolt embereknek fenékig tejfel az élete, hiszen morzsákat szórnak, nekik, melyért megaláztatás, megbélyegzés jár élete végégig.

Utolsó gondolatként, (hiszen így is terjedelmessé vált gondolat cunamim, pedig csak a felszínt kapargattam, ennél sokkal súlyosabb problémák vannak a rendszerben) nem elég az iskolában kibekkelt idő, nem elegendő a statisztikai adatok böngészése.

Mert tapasztalat, gyakorlat nélkül nem fogjátok látni, a számsorok mögött az embert. Ezért tudja a fiatal, ambícióval, tapasztalat nélkül és jó fizetéssel rendelkező a Parlamentben bizonygatni Magyarország jobban teljesít.

Feltételként kellene szabni, mindenre kiterjesztve, hogy csak az készíthet törvénytervezetet, csak az szavazhat, aki legalább két évet dolgozott, (abból a bérből élt) gyárban, multinál, folyamatos munkarendben.

Minden korszaknak megvan az államcsőd elkerülésének technikája. Volt Bokros-csomag, Majd lett "devizahitelezés", Mára forintosítás.

Minden egyes intézkedést azért alkotta a Magyar Állam, mert nem kívánta és nem kívánja beismerni büntetőjogi felelősségét, inkább feláldozza a magyar nemzetett évről-évre.

Grell Antal
B.É.CS.
 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.