Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

20 milliós Mészáros-pénzt szórtak a közgyűlés tagjaira

Civilek akciója szakította félbe a pécsi közgyűlés ülését. A 2016-os zárszámadást tárgyalták, amikor az aktivisták Mészáros Lőrinc és Páva Zsolt arcképével ellátott papírpénzeket szórtak a terembe. A 20 milliós címletű Mészáros-pénzt a feliratok szerint Felcsúton nyomtatták, a Magyar Banki Nemzet adta ki, a hamisítását pedig két savköpő menyét bünteti. A csőd felirat arra utal, hogy a város mintegy 5 milliárd forint mínusszal zárta a tavalyi évet.

Az egyensúlyt újabb ingatlanok eladásával próbálják megteremteni, többek között a város repülőterét működtető cégben lévő többségi tulajdonrészt kínálják eladásra.

„A adók magas mértékének, nem a mértékének, magas költségvetési pozíciójának megalapozatlansága és az ingatlanértékesítés megalapozatlansága minden évben abba a helyzetbe kormányozza az önkormányzatot, hogy ha az állam nem segíti ki, akkor baj van. Ez az igazság” – mondta Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület képviselője.

A Jobbik szerint a hiányhoz hozzájárult az önkormányzati cégek következmények nélküli felelőtlen, gazdálkodása „Ezeknek a cégeknek a vezetésében, hogy úgy mondjam, versenyképes fizetések vannak. Én csak csillagászatinak nevezném őket. Ráadásul őrületesek a prémiumok. Tehát olyan prémiumok kerülnek kifizetésre egy-egy ilyen beszámoló után, hogy az elképesztő. Egy ilyen normál átlag keresetből élő ember számára. Nyilván önöknél ez nem tűnhet olyan soknak, hát azért a Fidesz a gazdagok pártja” – jelentette ki Gyimesi Gábor, a Jobbik képviselője.

Pécs polgármestere szerint a város lakói nem fognak semmit érezni a pénzügyi hiányból, de az eddigieknél takarékosabb gazdálkodást ígért. „Azt elég demagógiának érzem, hogy a megszorítás, meg a takarékosság egy kalap alá kerül. Nem lesz megszorítás, viszont a takarékosság lesz, ez a válaszom erre a kérdésre. Tehát nem lesz megszorítás, takarékosság. Dolgozunk rajta, csináljuk a költségvetést” – hangoztatta Páva Zsolt.
hirdetés

Az önkormányzat az abszolút többségben lévő kormánypárti képviselőik szavazataival végül megszavazta a zárszámadást, Páva Zsolt pedig utasította a jegyzőt, hogy a pénzdobálók ellen kezdeményezzen eljárást.

forrás: hirtv.hu

Pécs

Gyimesi Gábor

A héten tartották Budapesten a kínai kormányfő részvételével azt a diplomáciai csúcsértekezletet, amelynek keretében Orbán Viktor több fontos gazdasági szerződést kötött Kínával. Ennek keretében Páva Zsolt is aláírt egy megállapodást a kínai érdekeltségű ZTE céggel, amelyet Gyimesi Gábor, jobbikos képviselő facebook bejegyzésében kritizált.

SZ.P.: Nehéz volt elérni a képviselő urat, hogy interjút készíthessünk Önnel.

Mármint a város csődhelyzetével kapcsolatban sorra jönnek elő olyan meglepetések, amiről sem a városvezetés, sem Csizi Péter, sem a múltban ragadt elmúltnyolcévező Hoppál Péter, pénzügyi tényfeltáró államtitkár nem beszélt.

Az idei évben is megrendezésre kerül immáron 9. alkalommal a DPSE által szervezett Fuss a Rákgyógyításért rendezvény.

Külföld

Sajnos életünk részévé váltak a terrortámadások. Ebben a cikkben görbe tükröt állítunk az európai emberek tehetetlensége és naivitása elé, hogy miként reagálnak egy-egy terrorcselekményre.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.