Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

„Tiszta szívvel” - A Jobbik Pécsi ifjúsági Tagozat jótékonysági akciósorozata

A Jobbik kiemelt fontosságúnak tartja - különösen a jelenlegi áldatlan gazdasági-társadalmi állapotok között - az elesettek felkarolását, az önzetlen, karitatív tevékenységet. Minden évben a lehetőségeikhez mérten próbálnak segíteni, idén a rászoruló családok megsegítése mellett több intézménybe is sikerült adományokat vinniük.

A Jobbik Pécsi ifjúsági Tagozat a korábbi évek sikerei után idén is meghirdette jótékonysági akciósorozatát a „Tiszta szívvel” elnevezéssel.

Az elmúlt években az adományozóknak és a lelkes tagságuknak köszönhetően több családnak is szebbé tudták varázsolni a karácsony ünnepét.

Fogarasi Gábor a Jobbik önkormányzati képviselője elmondta, a jótékonykodás ebben a nehéz helyzetben még inkább előtérbe kerül, hiszen egyre több rászoruló család van az országban. Rengeteg magyar család számára nehézségeket okoz, hogy karácsonykor mi kerüljön a fa alá és egyáltalán az is, hogy az asztalra.

Németh Bernadett a Jobbik Pécsi Ifjúsági Tagozat elnöke vette át a szót, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette ezt a kezdeményezést, elmondta mivel szerettek volna minél több gyermeknek meglepetést okozni, ezért gyűjtésbe kezdtek a szimpatizánsok körében. Szerencsére sokan mutattak példamutató magatartást és önzetlenül segítettek, ez tette lehetővé, hogy idén a rászoruló családok mellett több intézménybe is sikerült ajándékot vinnünk.
A mostani akció sikerén felbuzdulva a jövőben is tervezik hasonló jellegű karitatív tevékenység folytatását.

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.