Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Újabb ablaktáblák törtek ki a Tudásközpontnál

A Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épületének déli homlokzatáról 2014. augusztus 5. napján a reggeli órákban ismét széttört és lezuhant egy homlokzatburkoló üvegtábla, amely magával sodorta az alatta lévő üvegtáblát is. A káresemény kapcsán személyi sérülés, vagy egyéb anyagi kár nem keletkezett.

 

A Pécsi Tudományegyetem, mint az épület egyik vagyonkezelője, a már korábban történt hasonló káresemények kapcsán, 2012 novemberében az illetékes bíróság előtt előzetes bizonyítási eljárást kezdeményezett annak megállapítására, hogy mi a műszaki oka az előre nem látható időpontokban, és az épület különböző pontjain bekövetkező homlokzatburkoló üveglapok törésének, amely eljárás a bíróság részéről kirendelt igazságügyi műszaki szakértő bevonásával folyamatban van. A szakértő feladata az is, hogy az okok megállapításán túl, a hiba kijavításának módjáról, technológiájáról, illetve a baleset-megelőzés módjáról is nyilatkozzon.

 

A kijavításhoz szükséges pénzügyi fedezetet a korábbi kivitelező részéről a jótállási, szavatossági kötelezettségek teljesítésére nyújtott bankgarancia megnyugtatóan biztosítja.

 

A szükséges balesetelhárítási intézkedéseket, így konkrétan az épület falsíkja alatti közlekedés megakadályozását, valamint a bejáratok fölötti védőtető kialakítását már a korábbi üvegtörések bekövetkezésekor megtettük. Az eddigi tapasztalatok szerint ezt az épület látogatói figyelembe vették és betartják. A baleset-megelőzés fokozása érdekében az épület körül védőkordont építünk ki, és a kordonon, illetve a falon magyar és angol nyelvű figyelmeztető táblákat helyezünk ki. Az üvegtábla esetleges lezuhanása a falsíktól mért cca. két méteres sávban jelenthet balesetveszélyt, az előtetővel védett be- és kijáratok használata teljesen biztonságos.

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.