Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Én ilyen "európában" NEM AKAROK ÉLNI TOVÁBB MÉG EGY NAPIG SEM!

Gábor Nagy: Lényegében az van, hogy a deviza nyilvántartású kölcsönök adósai, folyamatosan fizetnek egy adóterhet. Ennek mértéke egyenlő a felvett forint összege, szorozva a nyilvántartásba vett deviza felvételkori árfolyamának és az esedékes törlesztő részlet időpontjában az eladási árfolyamának különbségével.

Akinek a kölcsöne 2008. éve nyarán 140 Ft/Chf -2% árrés -> 137,2 Ft/Chf vételi árfolyamon került a nyilvántartásba, annak most 263,16 Ft/Chf eladási árfolyam különbségét, mégpedig:126 Ft-ot kell minden egyes nyilvántartott Chf után megfizetnie, mint "deviza nyilvántartás kölcsön adót". És ezt nem is a költségvetésnek, hanem a külföldi tulajdonú bankrendszernek kell fizetni. (Nem az ország adóbevételeit növeli!) Ez az adó (nevezhetjük sarcnak is), a 140 Ft-ra vetítve: 90%! Nem 9%! És ezt már egy adózott jövedelemből kell kifizetni.
Még jó, hogy ÁFÁT nem kell utána fizetni (persze, mert kiviszik). 2008.év nyara óta eltelt 5,75 év. Ezek a kölcsönök hosszú lejáratú kölcsönök. Ha ilyen ütemben romlik a forint, akkor 20 év elteltével 9,64-szer drágább lesz a nyilvántartási deviza, mégpedig: 1322 Ft. Nem tévedés! 1322 Ft/Chf lesz az árfolyam, 2028 év nyarán (20. év)!

2033 év nyarán (30 év után):4104 Ft/Chf lesz, 2038 év nyarán (35 év után): 7230 Ft/Chf lesz az árfolyam. Meg tudja ezt valaki fizetni?
 
Emelkedni fog a jövedelme a hitelfelvevőnek a 35 év alatt 7230/137,2=52,7-szeresére? Minden deviza nyilvántartású adósnak nőni fog a jövedelme ilyen mértékben? Tegyük fel, hogy így lesz. Kérdés, hogy akkor évente átlagosan milyen mértékben kell a jövedelmének növekednie? Válasz: évente 12%-al, minden évben az előzőhöz képest!

Fog a nemzetgazdaság ilyen ütemben növekedni? Nem? Hát akkor, ha nem, akkor miből fogják kifizetni a megnövekedett adósságot? Erre mondja a Kúria, hogy a "deviza nyilvántartású hitel" megfizethető?

2008 év nyara óta a mai napig, 12%-os a Ft/Chf "infláció" éves átlaga. Ennyi!
Aki szerint nem ennyi, az hazudik, vagy nem tud számolni. "Aki hazudik, az lop is, aki pedig lop, az előbb utóbb akasztófára kerül."-áll a közmondásban. Aki pedig nem tud számolni, az ne döntsön ilyen ügyekben!
Milyen egy kormány az, aki felajánlja a lakosság egy részét, a felét legalább, idegen uzsorásoknak, hogy nyugodtan fosszák csak ki? Ehhez a rabláshoz képest a középkorban portyázó rabló zsoldoshadseregek, vagy a rabló tatár hordák, török rabló hadjáratok, tevékenysége üdvhadsereg missziók, jótékonysági akciók.

A tragédia az, míg az előbbi ellen fel lehetett venni a fegyveres harcot, és nem kellett attól tartani, hogy a magyar állam börtönnel fenyeget a védekezés miatt, ugyanakkor ez az állam fegyveres támogatást nyújt ezeknek a rablóknak! Ez ám a tragédia és szégyen, hogy így lepaktált az országot fenyegető, és folyamatosan fosztogató banditákkal a magyar állam!

Szélsőséges vagyok? Meg Európa ellenes? Miért? Azért mert a jogaimat érvényesíteni akarom? Azért, mert szót emelek, hogy álljon már meg végre ez az esztelen kifosztás, rablás?

Miért rablás?
Hát azért, mert fegyveres támogatással teszik mind ezt a jogalap nélküli anyagi megsarcolást, végrehajtásokat, amellyel minden adós fenyegetve van. Normálisnak ne nevezze magát az aki – legyen az még maga a fenséges Kúria is- azt állítja, hogy: "ezek a hitelek nem uzsorás hitelek, és kifizethetők". Európának az a lényege, hogy szabad a rablás, fosztogatás és ellene nem lehet fellépni, a jogainkat el kell felejteni?
Én ilyen "európában" NEM AKAROK ÉLNI TOVÁBB MÉG EGY NAPIG SEM! (Nagy Gábor-Facebook-Hiteltársulás)
 
 

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.