Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Éhezik a magyarok harmada?

A magyarok csaknem harmada nyilatkozott úgy egy felmérésben, hogy még élelemre sincs elég pénzük. Meglepő vagy sem? Hajdu Zsolt jegyzete

A magyarok csaknem harmada nyilatkozott úgy egy felmérésben, hogy még élelemre sincs elég pénzük – ez derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet idei évi egyik kiadványából. Hét évvel ezelőtt a megkérdezettek 17 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy „Volt-e az elmúlt 12 hónapban olyan alkalom, amikor nem volt elég pénze élelmet vásárolni magának vagy családjának?”, míg 2011/2012-ben a magyarok több mint 30 százaléka tartozott ide. Ennél magasabb arányt csak Mexikóban és Törökországban értek el a válaszadók.

Meglepő eredmény! Különösen, ha a legutóbbi ünnepre, március 15-re, gondolok. Mindössze egyetlen napot voltak zárva az élelmiszerüzletek – kivéve néhány kisebb boltot – és az emberek máris valóságos felvásárlási inváziót indítottak, az üzletláncok parkolói megteltek, a pénztárak előtt sorok kígyóztak.

Nem lep meg az eredmény, amikor a kis falvakban járok, amelyekben csaknem százszázalékos a munkanélküliség, az egyetlen megélhetést a közfoglalkoztatás jelenti. Az emberek szinte naponta kopogtatnak a polgármester ajtaján rendkívüli segélyekért, amikor pedig az önkormányzati pénztár is kifogyott, a zsebből kerül elő egy ötszázas, vagy egy ezres, ami néhány napra elég élelemre. Az viszont meglep, hogy gyakran a legszegényebb faluban a legmagasabbak az árak, ezért inkább a nagyobb városokból hozzák, vagy hozatják az olcsóbb élelmiszert.

Azt sem értem viszont, hogy miért nem lehet megművelni a kiskerteket, hagymát, krumplit, zöldséget vetni. A házimunkát ugyan nem fizetik meg, de a konyhapénzen sokat spórolhatunk vele. Gyakorlatból tudom.

forrás: www.bama.hu

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.