Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Átfogó törvényt nyújt be a Jobbik a devizahitelesek érdekében

A Jobbik maradéktalanul elszámoltatná a devizahiteles visszaélésben érintett bankokat, kamatplafont vezetne be, és visszaadná a devizakárosultaktól jogosulatlanul elvett pénzt.

A Jobbik régóta a teljes igazságtételben látta a megoldást, mégpedig a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosításában - mondta Z. Kárpát Dániel szerdai sajtótájékoztatóján.

Azon túl, hogy határozati javaslat formájában ezt a javaslatot már több alkalommal megtúráztattuk a tisztelt házon belül, most örömmel jelentem be, hogy egy újabb kodifikációs szakaszba léptünk: a Jobbik egy teljes körű forintosítási akciótervet dolgoz ki. Hozzátette: a párt még ahhoz sem ragaszkodik, hogy ez a javaslat a Jobbik neve alatt fusson, ezt akkor is megszavazzák, ha más párt nyújtja be - mondta el a politikus.

Z. Kárpát Dániel kifejtette: a szennyező fizet elve alapján, a pénzügyi szemetet vissza kell hárítani azokra, akik ezt szennyeződést létrehozták a magyar piacon. Szerinte ezzel elérhető az, hogy az emberektől indokolatlanul elvett, túlzás nélkül 100 milliárdok visszakerüljenek a tulajdonosokhoz.

A forintosítás során a Jobbik egy átmeneti törvény kodifikálását tartja elengedhetetlennek, amelyben ki kell mondani, hogy nem számolható el idegen devizában semmiféle követelés, ha nem igazolható ezen idegen deviza bevonása. A Jobbik nagyon sokat konzultál olyan jogvédőkkel, szakértőkkel, akik napi szinten, perek során képviselik a károsultakat.  Eddig egyetlen pénzintézet sem tudta igazolni, hogy valóban bevonta volna azon a napon, azon az árfolyamon azt a devizaösszeget ezen szerződések kapcsán - tette hozzá.

A nemzeti párt által kidolgozandó törvényben lesz egy végrehajtási rész is, amelynek értelmében a hitelező pénzintézet köteles új egyenleget meghatározni az ügyfél mindenféle állítólagos és valós tartozása kapcsán. Ezen új egyenleg természetszerűleg olyan helyzetet is hozhat, hogy adott esetben már túlfizetés áll fenn. Vagyis az ügyfél már többet fizetett vissza az indokoltnál - mondta Z. Kárpát Dániel.

Hozzátette: ebben az esetben nem jegybanki alapkamat alapján adatná vissza a Jobbik ezt a pénztömeget és kamatait a károsult számára, hanem a szerződésben szereplő kamatláb alapján. Magyarán, ha a károsultról le lehetett húzni indokolatlanul magas kamatlábakkal hatalmas terheket, akkor túlfizetés következett be, így a visszafizetendő pénztömeg is hasonlóan magas kamatlábbal súlyozva kerüljön visszaadásra.

Legyen kamatplafon

A Jobbik egy kamatplafon létrehozásán is dolgozik, a jelenlegi hitelintézeti törvény - amit az előző ciklusban módosítottak utoljára - ugyanis akár 39 százalékos kamatláb kivetését is lehetővé teszi. Ezt a Jobbik politikusa szerint (a jegybanki alapkamat 16-szorosa) Magyarországon legális tevékenységgel nemigen lehet kitermelni, Amíg ilyen magas kamatszint szabható ki, addig a gazdaság hitelezése is lassul - tette hozzá.

A Jobbik erősen fontolgatja azt is, hogy a nemzetközi szabványokhoz jobban illeszkedő, a különböző árfolyamoktól 2-3 százalékkal jobban nem eltérő kamatlábakat ne lehessen kiszabni.

Körmükre néznének

A szakpolitikus szerint nem kerülhető el egy olyan fogyasztóvédelmi razziasorozat, ahol az összes múltbéli cselekmény kivizsgálásra kerül. Látni kell, hogy mekkora pénztömegtől szabadították meg indokolatlanul a magyar lakosságot, adott esetben hogyan szivattyúzták ki Magyarországról a milliárdokat adózatlanul a leány- és anyagcégek közötti sokszor átláthatatlan forgalmi tételek segítségével.

Az elszámoltatás keretén belül pedig igenis legyen következménye annak, ami az úgynevezett devizahitelezés címén történt Magyarországon. Csak ezen következményekkel tudunk üzenni a piacnak, vagyis azt, hogy minden tisztességes szereplőt várunk, származási, országtól, gazdálkodási ágtól függetlenül. Ugyanakkor nem fog megtűrni egy Jobbik-kormány, akik folytatólagosan vissza kíván élni a magyar polgárok, vásárlók bizalmával - zárta sajtótájékoztatóját Z. Kárpát Dániel.

forrás: alfahir.hu
 

Pécs

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Kedden tartotta alakuló ülését Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága. A bizottság legfiatalabb tagja a 25 éves, Baranya megyei képviselő, Schwarcz-Kiefer Patrik lett, akit a Jobbik delegált a testületbe.

Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője és Schwarz-Kiefer Patrik, Baranya megyei önkormányzati képviselő feljelentést tesz a Petőfi Irodalmi Ügynökség adásában elhangzottak miatt.

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt javasolta, hogy János fizetése legyen havonta 2.937.000 Ft. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanakkor nem javasolta, hogy Júlia fizetése emelkedjen. János egy hónap alatt többet keres, mint Júlia egy évben.
MIND A KETTEN KÖZSZOLGÁK. ÖN EGYET ÉRT AZZAL, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FIZETÉSE DUPLÁJÁRA NŐJÖN, MIKÖZBEN JÚLIA FIZETÉSE NEM EMELKEDIK?

Ön teljesen hülyének néz minket?

A Jobbik nem hagyja szó nélkül a fideszes miniszter kommunistamosdatását!

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.