Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Szalaiusz Blues & Jazz Club – szombati beszámoló: Fuego Luna

Vérbeli hispán Ollé! -zással fűszerezett, hamisítatlan spanyol "kocsmazenét" hallhattunk tegnap, március 01-én este a Király utca 21 szám alatti klubban. Tiberius mester, ismét maga köré toborzott egy sikergyanús csapatot.

Ördögien gyors kezű, virtuóz flamenco gitárjátékát már ismerheti a pécsi közönség, s bár ő nem szereti már mondogatni, de azért csak-csak történelem, hogy együtt zenélt anno a világhírű Al-Di Meolával. Ám mostani húzásával ismét a figyelem középpontjába került: beállította a trióba, kvázi frontemberként beállította a trióba a magyar felesége okán is itt élő Alfonso Cano Ortizt, aki originál spanyol előadásába még egy aranyosan tört magyar kiejtéssel dalolt "Tavaszi szél vizet áraszt" strófát is fűzött, így kedveskedett nekünk. Az amúgy általuk Idiosyncratic flamenconak nevezett stílusuk osztatlan sikert és a vele járó tapsot, önfeledt hujjogást váltott ki.

Jose Vargas, alias "James," aki az "Úgy fúj a szél"-lel vívott ki magának internetes közönségsikert, pedig oly hitelesen énekelte a spanyol dalokat - noha nem tud a nyelven beszélni -, hogy a végén Alfonso a közönség előtti dicséretben részesítette.

Tibor egyik szólóját a 66 évesen elhunyt világhírű spanyol, gitáros, Paco De Luca emlékére kiáltotta ki.

A klub jövő heti programja:

05, szerda: Georgie Jazz
06, csütörtök: Retro Jam Band
07. péntek: Mecsek Country
(szombaton kivételesen nem lesz zene)

Asztalfoglalás: 70-247-2330
 
 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.