Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Sokan tartanak a romák „betelepítésétől”

Nagy felháborodást váltott ki egy tervezett uniós felzárkóztatási pályázati program, amely Pécs-Somogyot, illetve Rücker-aknát érinti.

Tiltakozó aláírásokat is gyűjtöttek már, több száz, akár ezer is összegyűlhetett. A szegregációs pályázat második körös fordulójában való indulásról csütörtökön döntött a pécsi közgyűlés, ahol szintén vita volt az ügyben. A pályázat 960 milliós támogatást jelentene, és Pécs-Somogy mellett Pécsbányát és a Hősök terét is érinti. A lakók, elsősorban a Pécs-Vasason élők attól félnek, hogy cigány családokat fognak beköltöztetni a közelükbe, akik között bűnöző hajlamú elemek is lehetnek.
Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület városházi képviselője azt mondja, a somogyiak többsége támogatja a programot, és együttműködik az előkészítésben, a másik két helyszínen hasonló gond fel sem merült. Az aláírásgyűjtők többsége vasasi, akiknek talán kevés az információjuk. Aki összeférhetetlen, vagy bűnöző életmódot folytat, kikerül a programból, amelynél a bekerülés feltétele a szociális és családsegítő szervezetekkel való együttműködés is. Erre legalább ilyen energiát fordítanak, igyekeznek a boldogulásukat, munkához jutásukat segíteni.

Gyimesi Gábor (Jobbik) szerint előbb munkát kellene adni az embereknek, és elérni, hogy a cigányság jelentős részéről ne az jusson az emberek eszébe, hogy a közbiztonságot veszélyezteti. Emiatt vannak félelmek, hisz szerinte ha valakinek cigány család költözik a szomszédjába, de olyan, amelynek tagjai dolgoznak, iskolába járnak, betartják az együttélés szabályait, azokkal senkinek sem lesz baja.
A peremkerületek felzárkóztatását, az ottani körülmények javítását célzó programok, különösen a pécs-somogyi, megosztották az ott élőket, márpedig így nem lehet egy ilyen, önmagában jó célt szolgáló ügyet keresztülvinni, csakis a helyiekkel együttműködve, hangsúlyozta Tóth Bertalan, az MSZP pécsi városházi frakcióvezetője.

forrás: www.bama.hu

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.