Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ismét zöldül a Zöldhulladék-járat!

A BIOKOM Nonprofit Kft. a lakossági igényeknek eleget téve a téli pihenő után 2014. március 3-án (hétfőn, az év 10. hetén) újra elindítja a nagy sikernek örvendő „Zöldhulladék-járatát”.

A tavasztól a tél beálltáig közlekedő Zöldhulladék-járat a családi házas övezetekben keletkező ágnyesedéket, fűkaszálékot és falombot gyűjti be térítésmentesen.

A járat - az elmúlt években megszokott módon - kétheti rendszerességgel közlekedik a kertes lakóterületeken ott, ahol az ilyen jellegű „zöldhulladékok” keletkezhetnek. A program célja a növényi hulladék elkülönített gyűjtése és szállítása, amely így komposztálásra kerül cégünk kökényi komposztáló telepén.

FONTOS! A Zöldhulladék-járat számára csak ágnyesedék (max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak), fűkaszálék és falomb helyezhető ki úgy, hogy az ágak kévébe kötegelve legyenek, a fűkaszálék, valamint a falomb pedig műanyag zsákba kerüljön.

Amennyiben a hulladék közé kommunális jellegű anyag is kerül, munkatársainknak a kihelyezett növényi részeket nem áll módjukban elszállítani!

A Zöldhulladék-járat az év 10. hetén, tehát PÁROS héttel indul!!!!

Páratlan héten: (AZ ÉV PÁRATLAN SORSZÁMÚ HETEI)

  •     Hétfő: Újhegy
  •     Kedd: Kertváros (régi)
  •     Szerda: Kovácstelep, Patacs, Mecsekoldal (egy része)
  •     Csütörtök: Somogy, Vasas, Budaiváros, Pécsbánya, Nagyárpád
  •     Péntek: Diós, Rigóder, Budai külváros

Páros héten: (AZ ÉV PÁROS SORSZÁMÚ HETEI)

  •     Hétfő: Hird, Szigeti külváros, Bálics, Makár, Donátus
  •     Kedd: Rácváros, Ürög, Málom, Belváros, Daindol
  •     Szerda: Ispitaalja, Gyárváros, Mecsekoldal (egy része)
  •     Csütörtök: Szabolcs, Szabolcsfalu, Mecsekoldal (egy része)
  •     Péntek: Meszes, Basamalom, Postavölgy

A zöld-gyűjtőjárattal kapcsolatban, illetve bármilyen egyéb lakossági hulladékszállítási vagy városüzemeltetési ügyben ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésre személyesen, levélben és telefonon (7632 Pécs, Siklósi út 52. Tel.: 72/502-101, 502-111, zöld szám: 80/200-590).

forrás: pannonkronika.hu

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.