Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ismét zöldül a Zöldhulladék-járat!

A BIOKOM Nonprofit Kft. a lakossági igényeknek eleget téve a téli pihenő után 2014. március 3-án (hétfőn, az év 10. hetén) újra elindítja a nagy sikernek örvendő „Zöldhulladék-járatát”.

A tavasztól a tél beálltáig közlekedő Zöldhulladék-járat a családi házas övezetekben keletkező ágnyesedéket, fűkaszálékot és falombot gyűjti be térítésmentesen.

A járat - az elmúlt években megszokott módon - kétheti rendszerességgel közlekedik a kertes lakóterületeken ott, ahol az ilyen jellegű „zöldhulladékok” keletkezhetnek. A program célja a növényi hulladék elkülönített gyűjtése és szállítása, amely így komposztálásra kerül cégünk kökényi komposztáló telepén.

FONTOS! A Zöldhulladék-járat számára csak ágnyesedék (max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak), fűkaszálék és falomb helyezhető ki úgy, hogy az ágak kévébe kötegelve legyenek, a fűkaszálék, valamint a falomb pedig műanyag zsákba kerüljön.

Amennyiben a hulladék közé kommunális jellegű anyag is kerül, munkatársainknak a kihelyezett növényi részeket nem áll módjukban elszállítani!

A Zöldhulladék-járat az év 10. hetén, tehát PÁROS héttel indul!!!!

Páratlan héten: (AZ ÉV PÁRATLAN SORSZÁMÚ HETEI)

  •     Hétfő: Újhegy
  •     Kedd: Kertváros (régi)
  •     Szerda: Kovácstelep, Patacs, Mecsekoldal (egy része)
  •     Csütörtök: Somogy, Vasas, Budaiváros, Pécsbánya, Nagyárpád
  •     Péntek: Diós, Rigóder, Budai külváros

Páros héten: (AZ ÉV PÁROS SORSZÁMÚ HETEI)

  •     Hétfő: Hird, Szigeti külváros, Bálics, Makár, Donátus
  •     Kedd: Rácváros, Ürög, Málom, Belváros, Daindol
  •     Szerda: Ispitaalja, Gyárváros, Mecsekoldal (egy része)
  •     Csütörtök: Szabolcs, Szabolcsfalu, Mecsekoldal (egy része)
  •     Péntek: Meszes, Basamalom, Postavölgy

A zöld-gyűjtőjárattal kapcsolatban, illetve bármilyen egyéb lakossági hulladékszállítási vagy városüzemeltetési ügyben ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésre személyesen, levélben és telefonon (7632 Pécs, Siklósi út 52. Tel.: 72/502-101, 502-111, zöld szám: 80/200-590).

forrás: pannonkronika.hu

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.