Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizahitel: tologatás, mismásolás, ígérgetés…

A kezdetben devizahitelnek nevezett, mára nemzetgyilkos szörnyűséggé fajult ámokfutásnak nincs vége, a kormány továbbra is húzza az időt, ígérget, vizsgálgat, javasolgat, hülyét csinál magából, és – nem történik semmi…

Még az Európai Bíróság is gyorsabb, friss hír: Megérkezett az Európai Bíróság devizahiteles ügyben iránymutatásul szolgáló bejelentése. N. Wahl főtanácsnok szerint bizonyos szerződési feltételek nem feltétlenül számítanak tisztességesnek. Mondjuk ehhez nem kellett nagy tudomány, ezt már régóta tudjuk, hiszen cikkek, elemzések, leleplezések, vád és védbeszédek tucatjait olvashattuk a világhálón és a napi médiában egyaránt.

Ügyvédek, közgazdászok, jogászok, elemzők nyilatkoznak évek óta, és mára már nem az a kérdés, hogy „hibás termék”- e, hanem az, hogy vajon bűncselekmény-e? Mert ha netán kiderülne, hogy az, akkor érdekesen alakulhat a tavaszi választás végeredménye, amire már szinte előre ittak a kétharmadosok.

A kormány hónapokig tartó ígéreteivel, halogatással, látszat mentésekkel mára egyre inkább a sarokba szorított macskához hasonlít. Hiába kürtölték világgá, hogy „Európában egyedülálló módon megsegítettük a devizahiteleseket”, ma már bizonyos, hogy ez hazugság. S miközben a szomszédos országokban egy tollvonással megszüntették a nemzetgyilkos devizahitelt, aközben itthon az a Lázár János, aki 2013-ban a legnagyobb hazai uzsorásnak nevezete Csányi Sándort, most azt a hajmeresztő – és általános haragot kiváltó – ötlettel állt elő, hogy az autóhitelesek visszaadhatják autóikat, ezzel letudva a hátralévő tartozást…

Fantasztikus ötletével egy csapásra mintegy 150 ezer szavazatot veszíthet a Fidesz. Naponta jelennek meg hírek a Facebookon újabb és újabb összefogásokról, a bankok elleni lépésekről. Legutóbb például Falus Zsolt Ferenc (B.É.C.S.) tollából ez: A "Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt"- hoz csatlakozott a Bankcsapda Egyesület is, Falus Zsolt Ferenc elnök szerint a devizahitelezés szálai olyan messzire elérnek, ami miatt a közös célokért és értékekért, illetőleg érdekekért kiálló tisztességes szervezeteknek és személyeknek össze kell fogniuk.

A devizahitelezés következményei és a járulékos károk mára a teljes lakosságra nehezedő terhek. A járulékos kár például az ingó- és ingatlan piac bedőlése, illetve az ingatlanok elértéktelenedése és eladhatatlanná válása mellett, a devizahitelek törlesztőrészleteinek az emelkedése miatti jelentős mértékű fogyasztáscsökkenés, ami a hazai kis- és közép vállalkozások életét lehetetleníti el.

A devizapiaci manipuláció, azaz a forint elleni spekuláció miatti felügyeleti eljárása során a hazai jegybanknak saját magával, illetve saját egyedi válságkezelésével összefüggő korábbi tevékenységével kell szembenéznie... feltehetően ez az akadálya annak, hogy az Egyesület kezdeményezésére a felügyeleti eljárás megindításával a jegybank vezetése késlekedik. „ Urak, meddig, mire vártok még?

Pécs

Az utóbbi negyedévben csaknem ezer, az idei évben összesen több mint 2400 kilakoltatás történt - összegezte az adatokat az atv.hu.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának alelnöke tartott sajtótájékoztatót arról a határozati javaslatról, amit múlt héten terjesztett be három jobbikos képviselő, de a korrupcióban lubickoló kormánytöbbség természetesen leszavazta.

A bölcsődei ellátás díjának, a helyi közösségi közlekedés jegy- és bérletárainak, valamint a közterületi parkolás díjainak emeléséről döntött a pécsi közgyűlés csütörtökön.

És ez csak egy biztosító... Június első napjaiban országszerte csaptak le viharok, sok helyen komoly károkat okozva. A leginkább érintett település Pécs, ahonnan közel 200 alkalommal jelentettek kárt.

Devizahitelesek

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Belföld

"Innen üzenem rokonaimnak, barátaimnak, a Jobbik tagjainak, szimpatizánsainak, az ellenzéki gondolkodású magyaroknak és az egész társadalomnak, hogy nincsen szeretőm, nem csalom meg a feleségemet, boldog házasságban élünk és neveljük gyermekünket" - írja a kormánypárti propagandamédia újabb mélypontjára reagálva Sneider Tamás, a Jobbik elnöke.

Az elmúlt hetekben tömegesen keresték meg a Jobbikot a lakosság részéről a fúrt és ásott kutak bejelentésével kapcsolatos anyagi terhek vonatkozásában. A jelenleg hatályos törvények értelmében ugyanis súlyos anyagi kötelezettséget jelent annak a közel 1 millió honfitársunknak a kutak bejelentése, akik ezt még nem tették meg. A kutak bemérését végző cégek átlagoson 25 ezer forintért végzik el azokat a méréseket és tervdokumentációkat, amelyek után még ötezer forintos illetéket is fizetni kell.

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának alelnöke tartott sajtótájékoztatót arról a határozati javaslatról, amit múlt héten terjesztett be három jobbikos képviselő, de a korrupcióban lubickoló kormánytöbbség természetesen leszavazta.

A Jobbik szóvivője, Szilágyi György országgyűlési képviselő szerint az 1956-os szabadságharc a mai napig tart és a „mai napig vívjuk a kommunistákkal szemben”. Erről a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt beszélt vasárnap délelőtt tartott sajtótájékoztatóján.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.