Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizahitel: tologatás, mismásolás, ígérgetés…

A kezdetben devizahitelnek nevezett, mára nemzetgyilkos szörnyűséggé fajult ámokfutásnak nincs vége, a kormány továbbra is húzza az időt, ígérget, vizsgálgat, javasolgat, hülyét csinál magából, és – nem történik semmi…

Még az Európai Bíróság is gyorsabb, friss hír: Megérkezett az Európai Bíróság devizahiteles ügyben iránymutatásul szolgáló bejelentése. N. Wahl főtanácsnok szerint bizonyos szerződési feltételek nem feltétlenül számítanak tisztességesnek. Mondjuk ehhez nem kellett nagy tudomány, ezt már régóta tudjuk, hiszen cikkek, elemzések, leleplezések, vád és védbeszédek tucatjait olvashattuk a világhálón és a napi médiában egyaránt.

Ügyvédek, közgazdászok, jogászok, elemzők nyilatkoznak évek óta, és mára már nem az a kérdés, hogy „hibás termék”- e, hanem az, hogy vajon bűncselekmény-e? Mert ha netán kiderülne, hogy az, akkor érdekesen alakulhat a tavaszi választás végeredménye, amire már szinte előre ittak a kétharmadosok.

A kormány hónapokig tartó ígéreteivel, halogatással, látszat mentésekkel mára egyre inkább a sarokba szorított macskához hasonlít. Hiába kürtölték világgá, hogy „Európában egyedülálló módon megsegítettük a devizahiteleseket”, ma már bizonyos, hogy ez hazugság. S miközben a szomszédos országokban egy tollvonással megszüntették a nemzetgyilkos devizahitelt, aközben itthon az a Lázár János, aki 2013-ban a legnagyobb hazai uzsorásnak nevezete Csányi Sándort, most azt a hajmeresztő – és általános haragot kiváltó – ötlettel állt elő, hogy az autóhitelesek visszaadhatják autóikat, ezzel letudva a hátralévő tartozást…

Fantasztikus ötletével egy csapásra mintegy 150 ezer szavazatot veszíthet a Fidesz. Naponta jelennek meg hírek a Facebookon újabb és újabb összefogásokról, a bankok elleni lépésekről. Legutóbb például Falus Zsolt Ferenc (B.É.C.S.) tollából ez: A "Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt"- hoz csatlakozott a Bankcsapda Egyesület is, Falus Zsolt Ferenc elnök szerint a devizahitelezés szálai olyan messzire elérnek, ami miatt a közös célokért és értékekért, illetőleg érdekekért kiálló tisztességes szervezeteknek és személyeknek össze kell fogniuk.

A devizahitelezés következményei és a járulékos károk mára a teljes lakosságra nehezedő terhek. A járulékos kár például az ingó- és ingatlan piac bedőlése, illetve az ingatlanok elértéktelenedése és eladhatatlanná válása mellett, a devizahitelek törlesztőrészleteinek az emelkedése miatti jelentős mértékű fogyasztáscsökkenés, ami a hazai kis- és közép vállalkozások életét lehetetleníti el.

A devizapiaci manipuláció, azaz a forint elleni spekuláció miatti felügyeleti eljárása során a hazai jegybanknak saját magával, illetve saját egyedi válságkezelésével összefüggő korábbi tevékenységével kell szembenéznie... feltehetően ez az akadálya annak, hogy az Egyesület kezdeményezésére a felügyeleti eljárás megindításával a jegybank vezetése késlekedik. „ Urak, meddig, mire vártok még?

Pécs

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Máskor is gyűjtött aláírást a Fidesz a homoszexuálisok felvonulása kapcsán, vagy csak most, amikor nem ők vezetik a várost? Emlékeim szerint a Fidesz kormányzása alatt, fideszes (fő)városvezetés mellett Budapest hosszú éveken keresztül helyt adott ezeknek a rendezvényeknek.

Azt szerintem mindenki tudja, hogy a képen Orbán Viktor látható Dr. Hoppál Péter társaságában a várban kialakított rezidencián, melyre az adófizetők pénzéből milliárdokat költött a kormány. Én arra lennék kíváncsi min könyököl a miniszterelnök.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Kárpáti Zoltánnal, a Jobbik Baranya megyei 4. sz. választókerületi elnökével beszélgettünk tanulmányairól, életéről, politikai szerepvállalásáról és a vidékről.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken jelentette be Facebook-oldalán , hogy a diplomás gyed után sem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak 2022-től. A diplomás gyedet azok igényelhetik, akik felsőoktatásban tanulnak, vagy a felsőoktatási tanulmányaik végétől számított egy éven belül vállalnak gyermeket. Nekik a diplomás gyed után - melynek összege a garantált bérminimum, vagy a minimálbér, illetve annak egy bizonyos hányada - csak nyugdíjjárulékot kell fizetniük, ami 10% - fejtette ki a miniszter.

A Jobbik szerint "mindenkit bedarál Orbánék oktatáspolitikája", amely cselédnek tekinti a pedagógusokat, a szülőket és a gyerekeket is.

98,77 %-os feldolgozottságnál 56,29 %-on áll Kálló Gergely, az összellenzéki támogatással indult jobbikos jelölt a Fejér megyei 4-es választókerületben rendezett időközi választáson. A függetlenként indult fideszes jelölt 37,72 5-on áll.

Niedermüller Péter, a DK politikusa, Budapest VII. kerület polgármestere szerint „rémisztő képződmény” a fehér, keresztény, heteroszexuális férfi – meg persze a nők is. Borzalmas.

Életmód

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.