Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Devizahitel: tologatás, mismásolás, ígérgetés…

A kezdetben devizahitelnek nevezett, mára nemzetgyilkos szörnyűséggé fajult ámokfutásnak nincs vége, a kormány továbbra is húzza az időt, ígérget, vizsgálgat, javasolgat, hülyét csinál magából, és – nem történik semmi…

Még az Európai Bíróság is gyorsabb, friss hír: Megérkezett az Európai Bíróság devizahiteles ügyben iránymutatásul szolgáló bejelentése. N. Wahl főtanácsnok szerint bizonyos szerződési feltételek nem feltétlenül számítanak tisztességesnek. Mondjuk ehhez nem kellett nagy tudomány, ezt már régóta tudjuk, hiszen cikkek, elemzések, leleplezések, vád és védbeszédek tucatjait olvashattuk a világhálón és a napi médiában egyaránt.

Ügyvédek, közgazdászok, jogászok, elemzők nyilatkoznak évek óta, és mára már nem az a kérdés, hogy „hibás termék”- e, hanem az, hogy vajon bűncselekmény-e? Mert ha netán kiderülne, hogy az, akkor érdekesen alakulhat a tavaszi választás végeredménye, amire már szinte előre ittak a kétharmadosok.

A kormány hónapokig tartó ígéreteivel, halogatással, látszat mentésekkel mára egyre inkább a sarokba szorított macskához hasonlít. Hiába kürtölték világgá, hogy „Európában egyedülálló módon megsegítettük a devizahiteleseket”, ma már bizonyos, hogy ez hazugság. S miközben a szomszédos országokban egy tollvonással megszüntették a nemzetgyilkos devizahitelt, aközben itthon az a Lázár János, aki 2013-ban a legnagyobb hazai uzsorásnak nevezete Csányi Sándort, most azt a hajmeresztő – és általános haragot kiváltó – ötlettel állt elő, hogy az autóhitelesek visszaadhatják autóikat, ezzel letudva a hátralévő tartozást…

Fantasztikus ötletével egy csapásra mintegy 150 ezer szavazatot veszíthet a Fidesz. Naponta jelennek meg hírek a Facebookon újabb és újabb összefogásokról, a bankok elleni lépésekről. Legutóbb például Falus Zsolt Ferenc (B.É.C.S.) tollából ez: A "Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt"- hoz csatlakozott a Bankcsapda Egyesület is, Falus Zsolt Ferenc elnök szerint a devizahitelezés szálai olyan messzire elérnek, ami miatt a közös célokért és értékekért, illetőleg érdekekért kiálló tisztességes szervezeteknek és személyeknek össze kell fogniuk.

A devizahitelezés következményei és a járulékos károk mára a teljes lakosságra nehezedő terhek. A járulékos kár például az ingó- és ingatlan piac bedőlése, illetve az ingatlanok elértéktelenedése és eladhatatlanná válása mellett, a devizahitelek törlesztőrészleteinek az emelkedése miatti jelentős mértékű fogyasztáscsökkenés, ami a hazai kis- és közép vállalkozások életét lehetetleníti el.

A devizapiaci manipuláció, azaz a forint elleni spekuláció miatti felügyeleti eljárása során a hazai jegybanknak saját magával, illetve saját egyedi válságkezelésével összefüggő korábbi tevékenységével kell szembenéznie... feltehetően ez az akadálya annak, hogy az Egyesület kezdeményezésére a felügyeleti eljárás megindításával a jegybank vezetése késlekedik. „ Urak, meddig, mire vártok még?

Pécs

A Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyára a nyár végére elkészül a pécs-pogányi repülőtér szomszédságában - közölte Boros László vezérigazgató a beruházás helyszínén megtartott bokrétaünnepen szerdán újságírókkal.

Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi ítélőtábla szerdán azt a férfit, akit egy hajléktalan megölésével, valamint azzal vádoltak, hogy társaival több mint egy tucat betörést, rablást követett el 2013-ban és 2014-ben Baranyában - tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t.

A szerdától induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, 00:00 órától hajnal 6:00-ig. A BIOKOM kéri az érintett lakosságot a szükséges intézkedések elvégzésére, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb.

Többen is felhívták az elmúlt napokban Mellár Tamást, aki azzal vált a hírek főszereplőjévé, hogy a Párbeszéd-frakcióba beülve megmenti annak létét. Szabó Tímea, a képviselőcsoport vezetője azt állította, más baloldali , elsősorban liberális ellenzéki politikusok le akarták beszélni Mellárt a csatlakozásról.

Felkészült a kritikákra, de nem tartja árulásnak Mellár Tamás független parlamenti képviselő azt, hogy beszáll Párbeszéd párt országgyűlési frakciójába.

Devizahitelesek

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Belföld

Még szombaton történt, hogy Hort és Csány közötti vasúti átjáróban az ott közlekedő tehervonat elé vetette magát egy asszony négyéves unokájával. Mindketten meghaltak.

Jól indul a 2018-2022-es parlamenti évad. Z. Kárpát Dániel gyakorlatilag üres kormánypárti széksorok előtt volt kénytelen elmondani a napirend utáni beszédét. Ezzel a nemes gesztussal kezdte meg a munkáját a negyedik Orbán-kormány.

A baranyai lány nem tudta, hogy terhes. A történetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala számolt be: „Nem várt fordulat lepte meg bajtársainkat Baranya megyében.”

Kifizethetetlen: átlag 149 ezer forint egy budapesti albérlet. Ellenzéki pártok a Jobbikkal az élen évek óta szorgalmazzák, hogy a kormány indítson nagyszabású bérlakás-építési programot, de hiába.

Szétrohadt, rozsdaette mentőautóról szóló videót tett közzé tegnap Facebook oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Ezekkel a kocsikkal kellene súlyos beteg, gyors segítségre szoruló emberekért menni. Az Országos Mentőszolgálat vezetése szerint azonban ez egyáltalán nem veszélyes.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.