Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Bővít az IT Serives Hungary

Az IT Services Hungary, az információs és kommunikációs iparág (ICT) legnagyobb hazai munkaadója, tovább bővíti pécsi telephelyét. A jellemzően nemzetközi, multinacionális vállalati ügyfélkörrel rendelkező cég kiemelkedő teljesítményével hozzájárul a város és a térség foglalkoztatottságának javításához.

Magyarország legnagyobb ICT munkaadója, az IT Services Hungary (ITSH) pécsi szolgáltató központja 2012-ben kezdte meg tevékenységét a városban. Ma már több mint 200 embernek ad munkát és további növekedést tervez az elkövetkezendő években. A szolgáltató központ felhasználói támogatás mellett üzemeltetési, projekt vezetési és rendszerintegrációs területeken nyújt informatikai szolgáltatásokat nemzetközi ügyfelei számára. Mára a virtuális megoldásoknak köszönhetően számos olyan feladatot is ellátnak a pécsi telephely munkatársai, amelyek több ezer kilométerrel távolabb keletkeznek.

Azt, hogy a pécsi szolgáltató központ hosszabb távon képzeli el a jövőjét a városban, mi sem bizonyítja jobban, hogy 2013. márciusában egy stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Pécsi Tudományegyetemmel, valamint a Pécsi Önkormányzattal az egyetemi oktatás versenyképesebbé tételéről, illetve közös oktatási és kutatási projektek indításáról. Ennek a megállapodásnak a keretében indult a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatika Karon a TrainIT program, ahol a cég által kiválasztott munkavállalók kapnak testreszabott, intenzív informatikai képzést, vagy a Természettudományi Karon idén indított SAP szuperkurzus, ahol az egyetem hallgatói jutnak piacképes szakmai tudáshoz a cég által finanszírozott oktatáson. Az egyetem ezen felül további informatikai és idegen nyelvi képzéseket szervez hallgatói számára olyan tudás megszerzésére, amellyel könnyebben helyezkedhetnek el a régióban egyre meghatározóbb munkáltatóvá váló ITSH-nál. A vállalat szakmai gyakorlati lehetőségeket valamint gyakornoki álláslehetőségeket is kínál, részt vesz az egyetem oktatóinak továbbképzésében és a hallgatói tudományos munkákban.

A vállalat régiós együttműködéseinek egyik elismeréseként Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége Zalay Budának, az IT Services Hungary pécsi vezetőjének ítélte az Angster József Díjat. A kitüntetést annak a természetes személynek ítéli oda a testület, aki Pécs gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményt nyújtott 2013-ban.

“Nagyon fontos kiemelni, hogy mi nem call-center cég vagyunk, hanem egy informatikai szolgáltató, ami a nemzetközi piacon nyújt az informatikai szakma minden szegmensében magas minőségű szolgáltatásokat” – nyilatkozta Zalay Buda, a pécsi telephely vezetője. – Hozzátette: “az informatikai állások teljes spektruma megtalálható a vállalatnál, emiatt bízom benne – pécsi szülöttként is -, hogy komoly perspektíva áll előttünk. Folyamatosan hirdetjük nyitott pozícióinkat, keressük azokat, akik beszélnek idegen nyelveket és vagy tapasztalt informatikusok, vagy csak érdeklődnek a szakma iránt. Tavaly 120 kollégát vettünk fel, amivel már kétszáz fölötti a pécsi létszámunk a belvárosi irodánkban és biztos vagyok benne, hogy további több száz fővel fog még bővülni a közeljövőben. Úgy gondolom, hogy kiemelkedő lehetőség Pécs városában egy olyan cégnél dolgozni, amelyik megbecsüli a munkavállalóit, képzéseket, kulturált munkakörnyezetet és átlag feletti bérezést biztosít számukra.”

forrás: www.it-services.hu

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.