Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Őrjöngenek a pénzéhes kamupártok jelöltjei

Gomba módra elszaporodott – valódi, politikai és szakmai alapokon nyugvó választási programot nélkülöző – bizniszpártok nyúlhatják le az állami százmilliókat. Arról is beszámoltunk, hogy több újonnan, a választásokra létrejött pszeudopárt szervezeti struktúra, illetve önkéntes aktivisták nélkül, diákmunkásokkal igyekszik összegyűjteni az induláshoz szükséges ajánlásokat.

A korábbinál jóval könnyebben teljesíthetők voltak a képviselőjelölt-állítás feltételei, hiszen 27 egyéni jelölt elindításával, azaz 13 500 aláírás összegyűjtésével már országos lista állítható. Ez pedig többeket arra sarkallt, hogy az állami milliárdok megcsapolásáért pártokat hozzanak létre.

Hogy mennyire a megszerezhető állami támogatásról szólt néhány párt létrejötte, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a Jobbik képviselőjének, Németh Zsoltnak a Facebookon napvilágot látott bejegyzése, mely a kamupártok pénzéhes őrjöngő jelöltjeiről szól.

Épp az Államkincstárban várakozok a kampánytámogatási szerződés megkötésére, előttem nyolc jelölt van az ügyintézőnél egyszerre, mindegyik jelölt valamilyen ismeretlen kamupárt aspiránsa, s egyszerre kiabálnak az ügyintézővel, hogy mi az, hogy vissza kell fizetniük a pénzt és, szó szerint "hogy a f***omba érjek el 2%-ot?!" - biztos nem csak a pénzre hajtanak – írta a közösségi oldalán Németh Zsolt. Később még hozzászólt a bejegyzéséhez és azt írta: „Most jött ki egy egész cigány család, 5 fő, ők üvöltöztek, hogy nem fogják tudni visszafizetni a kampánypénzt.”

Baranya megye 1-es választókerületben a jobbikos Németh Zsolton kívül tizenhárom képviselőjelöltet vettek már nyilvántartásba és még harmincegy vár döntésre.

Armani öltönyre kellett volna a kampánytámogatás

Az Alfahír értesülései szerint nem csak Baranya megyében, hanem több más választókerületben sem voltak képben a bizniszpártok képviselőjelöltjei a kampánytámogatásról. Volt ahol az újdonsült pártvezérek azzal kecsegtették képviselőjelöltjeiket, hogy az egyéni jelölteknek járó fejenként egymillió forintot kitevő támogatást bármire elkölthetik. Az Alfahír olyan esetről is tud, hogy mosógépet, saját autót, vagy éppen Armani öltönyt terveztek vásárolni a jelöltek a kampánypénzből, egészen addig, amíg az Államkincstárnál fel nem világosították őket, hogy az egymillió forinttal tételesen el kell számolni.

Az országgyűlési képviselők választása kampányköltségeinek átláthatóvá tételéről szóló (2013. évi LXXXVII.) törvény szerint az országos listát állító pártok készpénzben kapják a központi támogatást. A törvény az egyéni képviselőjelöltek kampányköltségeinek elszámolását részletesen szabályozza, a jóval több pénzhez jutó pártokat azonban nem kötelezi tételes bevallásra. Az egyéni képviselőjelölteknek vissza kell fizetniük az állami kampánytámogatást, ha a voksok két százalékát sem szerzik meg. A pártok több száz millió forintos támogatása viszont akkor sem vész el, ha egyetlen szavazat sem érkezik a listájukra.

Kedden 16 órakor lejárt az országos listák bejelentésére nyitva álló határidő az áprilisi országgyűlési választásra. A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu szerint kedd reggelig 2210 jelöltet jelentettek be. Várhatóan ez a szám már nem fog tovább növekedni, mert a választási irodák mindenhol rögzítették a jelöltek bejelentését a választási informatikai rendszerben. A bejelentett 2210 jelöltből 1145-öt már nyilvántartásba is vettek a választási bizottságok. A többiek ajánlásainak ellenőrzésére és a jelöltek nyilvántartásba vételére csütörtökig van lehetőségük a bizottságoknak.

A lúzer kamupártok milliós büntetést is fizethetnek

Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő is az áprilisi országgyűlési választásra. A jelöltek közül sokan az utolsó órákban adták le ajánlóíveiket a 106 egyéni választókerületi irodánál, de voltak, akik még ezzel is elmaradhattak. Ők most súlyos büntetést fizethetnek. A szélsőbaloldali hvg.hu arról számolt, hogy Zuglóban a Keresztény Magyarok Szövetsége több milliós bírsággal számolhat. Budapesten a zuglói választási bizottság összesen 45,8 millió forint bírságot szabott ki. Ebből a Keresztény Magyarok Szövetségének 12 687 500 forintot kell fizetnie az ívek után. A törvény szerint minden elhagyott, vagy késve leadott ajánlóívért a minimálbér felének megfelelő, 50 750 forintos büntetés jár.

A hvg.hu információi szerint volt olyan jelölő szervezet, amelynek jelöltje csak pár perccel késte le a délután 4 órás határidőt, de a választási bizottság könyörtelenül ragaszkodott a törvény betűjéhez, és kirótta a milliós bírságot. A büntetés a Nemzeti Választási Iroda számlájára kell befizetni 15 napon belül. Ha nem tennék, adók módjára behajtható köztartozásnak minősül.

forrás: alfahir.hu
 

Pécs

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Kedden tartotta alakuló ülését Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága. A bizottság legfiatalabb tagja a 25 éves, Baranya megyei képviselő, Schwarcz-Kiefer Patrik lett, akit a Jobbik delegált a testületbe.

Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője és Schwarz-Kiefer Patrik, Baranya megyei önkormányzati képviselő feljelentést tesz a Petőfi Irodalmi Ügynökség adásában elhangzottak miatt.

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt javasolta, hogy János fizetése legyen havonta 2.937.000 Ft. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanakkor nem javasolta, hogy Júlia fizetése emelkedjen. János egy hónap alatt többet keres, mint Júlia egy évben.
MIND A KETTEN KÖZSZOLGÁK. ÖN EGYET ÉRT AZZAL, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FIZETÉSE DUPLÁJÁRA NŐJÖN, MIKÖZBEN JÚLIA FIZETÉSE NEM EMELKEDIK?

Ön teljesen hülyének néz minket?

A Jobbik nem hagyja szó nélkül a fideszes miniszter kommunistamosdatását!

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.